Beste hometrainer voor zware mensen tot 150 kg van 2023

Ben jij wat zwaarder en wil je hier graag wat aan doen. Je wil graag beginnen maar weet niet goed waar je moet beginnen? Je hoeft geen fitnessgoeroe te zijn om te weten dat calorieën verbranden essentieel is om gewicht te verliezen, en de beste manier om dat te doen is door te sporten. Maar wat als je al overgewicht hebt? Om op een gezonde manier af te vallen, moet je een hometrainer kiezen die je gewicht aankan.

Als je op zoek bent naar een hometrainer voor zware personen tot wel 150 kg of meer, moet je weten dat er geen enkel model is dat speciaal voor mensen met overgewicht is ontworpen. Maar er zijn zeker modellen die geschikt zijn voor mensen met overgewicht die willen afvallen door lichaamsbeweging.

In dit artikel zullen we dan ook 3 hometrainers bespreken die hoog belastbaar zijn en je helpen met waarom het nou zo verstandig is om voor een hometrainer te kiezen als je zwaar bent. Ten slotte helpen we je nog met een koopgids waarop je moet letten bij de aanschaf. Zo kun jij aan het einde van dit artikel de beste keuze maken die bij jou past.

Beste hometrainers voor zware mensen tot 150 kg in één overzicht – Onze top 3

VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer

Beste koop hometrainer voor zware mensen
599,00 899,00

DKN Technology Ergometer EMB-600

Beste hometrainer voor zware mensen met een belastbaarheid van minimaal 150 kg
1.495,00

DKN Technology Ligfiets RB-5

Beste ligfiets voor zware mensen
1.495,00

Beste koop hometrainer voor zware mensen – VirtuFit HTR 3.0i

De VirtuFit HTR 3.0i is een van de meest stabiele en stevige hometrainers voor zware mensen met een gewicht capaciteit tot 150 kg. Ook heeft die een ergometer zodat de weerstand altijd op jouw niveau kan worden afgesteld.

De fiets is gemaakt van zeer stevig materiaal, zodat hij uw gewicht gemakkelijk kan dragen. De pedalen zijn ook zeer stabiel en zijn bestand tegen grote belastingen. Als je je smartphone of tablet wilt gebruiken op de fitnessbike, kun je deze gewoon aansluiten op de geïntegreerde tablethouder en een fitness app zoals Zwift starten.

De HTR 3.0i heeft een krachtig vliegwiel van 21 kg, dat zorgt voor een stille en soepele rit. Je hebt 32 weerstandsniveaus tot je beschikking, die je kunt aanpassen met het magnetische remsysteem.

Daarnaast beschikt deze VirtuFit hometrainer over handsensoren en een borstband voor het meten van je hartslag. Als kers op de taart heeft die ook nog een lage instap zodat je eenvoudig kunt opstappen.

VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer

599,00 899,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 12 februari 2023 20:34

Beste koop hometrainer voor zware mensen

8.5Expert Score
Conclusie

Als we kijken naar de prijs van de VirtuFit HTR 3.0i dan valt dit ook nog zeer mee voor een zwaar belastbare hometrainer die geschikt is voor zwaardere mensen. Een zeer goede beste koop dus als je voor een goede prijs-kwaliteit verhouding gaat.

Voordelen
 • Belastbaar tot 150 kg
 • Zwaar vliegwiel
 • Mooi uiterlijk
 • Zwift app mogelijkheid
 • Verlicht display
Nadelen
 • Geen kleurendisplay
 • Borstband is niet meegeleverd

Beste hometrainer voor zware mensen met een belastbaarheid van minimaal 150 kg – DKN Technology EMS-Bike EMB-600

De beste hometrainer voor zware mensen met een belastbaarheid van minimaal 150 kg is de DKN Technology EMS-Bike EMB-600. Zijn sterke stalen frame kan zelfs gebruikers met overgewicht tot 180 kg dragen. De fiets heeft een vliegwiel van 16 kg en een elektromagnetisch remsysteem. Hierdoor hoor je deze hoog belastbare hometrainer nauwelijks.

Met de DKN Technology EMS-Bike EMB-600 traint u effectief uw hele lichaam met slechts één fitnessapparaat. Dankzij de speciale zadelverstelling is de fiets niet alleen geschikt voor lange of korte mensen, maar ook voor mensen met knieproblemen. 

Het zadel is ergonomisch gevormd en biedt daardoor een hoog comfort tijdens de training.

Met de app op je smartphone kun je gemakkelijk je vorderingen bijhouden en elke dag nieuwe doelen stellen. Een van zijn beste eigenschappen is dat je er fitness apps zoals Zwift, Kinomap en Vescape op kunt gebruiken. 

We zitten in totaal 12 programma’s en 32 weerstandsniveaus op en je kunt zowel het stuur als zadel kun je verstellen zodat je altijd in de goede zithouding zit.

DKN Technology Ergometer EMB-600

1.495,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 12 februari 2023 20:34

Beste hometrainer voor zware mensen met een belastbaarheid van minimaal 150 kg

9Expert Score
Conclusie

Hoewel deze hometrainer wel aan de prijs is, is het onder de “normale” hometrainers wel echt een goede keuze voor zware mensen. Dit komt door de hoge belastbaarheid maar ook door de trainingsmogelijkheden die erop zitten. Ook mooi dat er een verlicht display op zit zodat je de data altijd goed kunt zien. Een premium investering dus, maar wel echt een mooi cardio apparaat krijg je ervoor terug!

Voordelen
 • Mooi uiterlijk
 • Belastbaar tot 180 kg
 • Verlicht display
 • Stil magnetisch weerstandssysteem
 • Inclusief hartslagmeting
Nadelen
 • Premium investering
 • Geen hartslagband meegeleverd

Beste ligfiets voor zware mensen – DKN Technology RB-5 ligfiets

De beste ligfiets / recumbent bike voor zware mensen is de DKN Technology RB-5. Dit is de top ligfiets van DKN Technology. Dit is een geweldige fiets met veel programma’s, een rugleuning en een tablethouder. Het vliegwiel weegt 11 kg en heeft een soepele beweging. Dit betekent dat u comfortabel en stil traint.

De DKN RB-5 ligfiets is geschikt voor mensen met overgewicht. Hij heeft een verstelbare zitting met een gewicht capaciteit van 150 kg. Je kunt de zitting eenvoudig naar achteren of naar voren verstellen en ook het stuur kunt je verstellen. Ook de verstelbare voetsteunen zorgen ervoor dat u onderweg altijd in de juiste houding zit.

De DKN RB-5 is uitgerust met een console waarop je de snelheid, afgelegde afstand, verbrande calorieën, hartslag en fietstijd kunt aflezen. U kunt kiezen uit 12 verschillende programma’s: 12 vooraf ingestelde programma’s, 1 gebruikersprogramma, hartslagcontrole programma, herstelprogramma en wattage programma.

Wil je fitness-apps gebruiken, zoals Kinomap of BitGym, dan kan dat via een bluetoothverbinding doen met het console. Wil je andere ligfietsen bekijken dan kun je ook ons andere artikel lezen.

DKN Technology Ligfiets RB-5

1.495,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 12 februari 2023 20:34

Beste ligfiets voor zware mensen

9.5Expert Score
Conclusie

Kortom, een echt top apparaat als je op zoek bent naar een recumbent bike als zwaarder persoon. Het heeft alle trainingsmogelijkheden die je nodig hebt om jouw training mee te beginnen en de zitting is heerlijk aangezien je een rugsteun hebt. Ook kun je tijdens jouw training lekker serie kijken door de tablethouder zodat je het nog langer uithoudt.

Voordelen
 • Zeer comfortabele zitting
 • Stevig frame
 • Veel weerstandsniveaus
 • Belastbaar tot 150 kg
 • Stil magnetisch weerstandssysteem
Nadelen
 • Vliegwiel niet super zwaar
 • Premium investering

Waarom een zwaar belastbare hometrainer als je zwaar bent?

De hometrainer is een van de beste apparaten voor mensen die zwaar zijn. Je kunt er op gaan zitten en tegen de weerstand in trappen. Je hoeft geen druk uit te oefenen op je gewrichten om dit te doen. Zo voorkom je vervelende blessures die overigens nogal slecht zijn voor je motivatie.

Als groot persoon hoef je niet te horen dat de wereld niet voor jou is gemaakt. Van veiligheidsgordels in vliegtuigen tot kledingmaten en fitnessapparatuur, bijna alles is geoptimaliseerd voor mensen die kleiner zijn dan jij. Het goede nieuws is dat er genoeg fietsen zijn die uw gewicht zonder problemen aankunnen. 

Naast het feit dat het goed is om een zwaar belastbare hometrainer te kopen als je wat zwaarder bent, is het überhaupt een goede keuze om voor deze modellen te gaan aangezien het de levensduur van het apparaat aanzienlijk zal vergroten als je voor een sterk model gaat.

Koopgids – Dingen waarop te letten bij het kopen van een zwaar belastbare hometrainer

Nu vraag jij je misschien af waar je eigenlijk op moet letten als je een hoog belastbare hometrainer wilt kopen die tot wel 150 kg belastbaar is of zelfs meer. We zullen je hieronder dan ook een aantal tips meegeven die het belangrijkste zijn om op te letten als je op zoek bent naar dit soort hometrainers.

Belastbaarheid

Wanneer u op zoek bent naar een hometrainer voor zware mensen, is de belastbaarheid van de hometrainer een van de belangrijkste dingen waar u op moet letten. U wilt een fiets die niet alleen uw gewicht aankan, maar ook een stabiele en stevige basis biedt. 

Als vuistregel kun je gebruiken dat je jouw eigen gewicht + 30 kg is de minimale belastbaarheid van de hometrainer die je moet hebben. Zo houd je wat speling over en weet je zeker dat het goed gaat. Dus als je zelf 100 kg weegt, zou de beste hometrainer voor mensen met overgewicht een maximale belastbaarheid van niet minder dan 130 kg moeten hebben.

Frame

Het eerste wat een hometrainer geschikt maakt voor mensen met overgewicht is het ontwerp. Het frame van de fiets moet gemaakt zijn van sterk materiaal, zoals staal of een aluminium legering. Dit soort materiaal geeft extra steun aan je lichaam en voorkomt dat het frame doorbuigt of barst onder druk.

Trainingsmogelijkheden

Je moet ook nagaan welke programma’s en weerstandsniveaus beschikbaar zijn op de fiets. Deze twee factoren beïnvloeden hoe effectief je training zal zijn en hoe leuk het zal zijn. Verder kun je ook nog denken aan app mogelijkheden zodat je jouw telefoon kunt koppelen en bepaalde fitness apps kunt gebruiken. 

Zo fleur je jouw training ook wat op en kun je kiezen uit nog meer programma’s. Op deze manier houdt je jouw training beter uit en raak je er minder snel op uitgekeken. 

Hartslagmeter

Ook is het goed om te kijken of er een hartslagmeter in de handvatten zit. Hoewel deze meter niet altijd even accuraat is, kun je wel een idee krijgen hoe je hart reageert op de belasting die jij jouw lichaam geeft met jouw training. 

Zo kun je in de gaten houden of je niet te hard traint of juist te zacht. Sommige hometrainers kunnen ook geconnect worden met een hartslagband. Deze zijn vaker wat accurater. Zo houd je jouw hart goed in de gaten. 

Zwaar belastbare hometrainer kopen

Nu ben jij helemaal voorbereid om een goede keuze te maken. We hopen dat dit artikel je een beetje geholpen heeft zodat je lekker aan de slag kan op jouw eigen zwaar belastbare hometrainer. 

DKN Technology Ergometer EMB-600

Beste hometrainer voor zware mensen met een belastbaarheid van minimaal 150 kg
1.495,00

DKN Technology Ligfiets RB-5

Beste ligfiets voor zware mensen
1.495,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo