Beste nekmassage apparaten van 2023

Nekpijn is ontzettend vervelend, maar gelukkig is er in veel gevallen wat aan te doen. Vaak begint het met het aanpassen van je houding, zowel tijdens het werk als wanneer je ontspant. Wellicht denk je dat dit alleen helpt wanneer je last hebt van je rug, maar je nek staat hiermee in verbinding. Heb je last van je rug, dan heb je vaak ook nekproblemen, andersom net zo. Helpt dit niet of niet voldoende, dan kan er gekeken worden naar een vorm van bewegen of het gebruik van speciale zalven. 

Zeker wanneer je last hebt van stress op je werk of privé, slechts slaapt of continu last hebt van een pijnlijke nek kan een massagekussen je helpen. Doordat je rug en nek gemasseerd worden zal je lichaam automatisch ontspannen. Dit zorgt ervoor dat je ook rustiger in je hoofd wordt, waardoor stress vaak ook verminderd. Je kunt je gedachten even ergens anders op zetten, waardoor je vaak beter slaapt. Zeker wanneer het kussen ook beschikt over een warmtefunctie zullen je spieren loskomen en flexibeler worden. Uiteindelijk zorgt dit niet alleen voor minder pijn, maar zul je ook minder vermoeid zijn.

Ook ontspanning is heel erg belangrijk, en kan ervoor zorgen dat de nekpijn verminderd of zelfs verdwijnt. Het ontspannen kan goed gedaan worden met een massage apparaat voor de nek. Deze zijn er in verschillende uitvoeringen, en de beste daarvan hebben we voor je in een handig overzicht geplaatst. Nadat je alles in het overzicht hebt doorgelezen, kun je ook onze koopgids nog raadplegen om nog net iets meer informatie door te nemen. 

Beste nekmassage apparaten in één overzicht – Onze top 3

Beste koop nekmassage apparaat – Lifeproducts Draadloos Shiatsu Massagekussen

Onze beste koop nekmassage apparaat is het LifeProducts Draadloos Shiatsu Massagekussen. Dit Shiatsu kussen is draadloos te gebruiken, en kan dus op elke plek gebruikt worden. Hij is dan ook uitermate geschikt voor het masseren van je nek, maar kan ook gebruikt worden voor je rug, schouders of benen. 

Het massagekussen is voorzien van 4 bedieningsknoppen en is zelfs in de auto prima te gebruikt. Er zit namelijk een elastische band aan de achterkant van het kussen waarmee je hem aan de hoofdsteun van je autostoel kunt bevestigen. Dankzij de ingebouwde accu kun je hem bovendien tot wel twee uur lang achterelkaar gebruiken. 

Er zijn in totaal 4 massageknoppen in het kussen te vinden. Niet alleen zullen deze roterend hun werk doen, maar ze worden ook versterkt door de speciale infrarood technologie. Dit zorgt voor een ontspannen en verwarmend effect in combinatie met de massage van de roterende knoppen. Zowel de draairichting als de snelheid van het kussen zijn aan te passen waardoor het altijd zo comfortabel mogelijk voor je is. 

Lifeproducts Draadloos Shiatsu Massagekussen

59,95
Laatste update was op: 5 december 2023 09:31

Beste koop nekmassage apparaat

8Expert Score
Conclusie

Het Lifeproducts massagekussen is voorzien van een ingebouwde accu. Wanneer deze vol is, kun je hem twee uur achterelkaar gebruiken. Er zijn 4 massageknoppen aanwezig die, samen met de infrarood warmtefunctie, zorgen voor een volledige massage. Niet alleen het masserende gedeelte van de knoppen, maar ook het verwarmende effect van het infrarood.

Voordelen
 • Ingebouwde accu  
 • Infrarood warmtefunctie
 • Draairichting en snelheid zijn instelbaar 
 • Gebruik in de auto mogelijk 
Nadelen
 • Vrij weinig knoppen ten aanzien van andere kussens

Beste massagekussen voor je nek – Good4You Elektrisch Shiatsu Massagekussen

Ben je op zoek naar het beste massagekussen voor je nek? Het Good4You Elektrisch Shiatsu Massagekussen kan je hier zeker bij helpen. Zeker wanneer stress en angsten ervoor zorgen dat jij ’s nachts niet kan slapen is dit kussen ideaal voor jou. Dit geldt uiteraard ook voor mensen die kampen met rug- en nekklachten. Dit kussen zorgt er niet alleen voor dat de symptomen van je rug- en wervelklachten worden verminderd, maar ook dat stress verminderd wordt. Daarnaast voel je je vaak energieker de volgende dag, wanneer je dit kussen hebt gebruikt. 

Natuurlijk kan een massagekussen niet alleen maar gebruikt worden wanneer je pijn hebt of slechts slaapt. Ook wanneer je gewoon graag wil ontspannen kun je dit kussen goed gebruiken. Een Shiatsu massage zorgt vaak voor de nodige ontspanning, en dat heeft iedereen nodig. 

Het kussen beschikt over vier verschillende standen, snelheden en warmteniveaus zodat jij altijd de meest ideale massage voor jezelf in kunt stellen. De Shiatsu massage zorgt ervoor dat je spieren kunnen ontspannen en los komen te zitten, waardoor nare plekken weggemasseerd zullen worden. Doordat je de standen aan kunt passen is hij bovendien geschikt voor je hele lichaam. Wil je bijvoorbeeld een harde massage op je schouders, maar een mildere op je onderrug, dan is dat geen enkel probleem!

Wat een groot voordeel is van dit kussen, is dat hij is voorzien van 16 massageknoppen. Deze zullen tijdens het masseren op en neer bewegen. Deze roterende beweging zorgt voor een goede en fijne massage. Door de verschillende standen is hij bovendien niet alleen te gebruiken voor de ontspanning, maar ook voor een sportmassage. Ook is er een warmtefunctie aanwezig, maar je kunt zelf instellen of je deze ook wilt gebruiken. De warmte zorgt ervoor dat de bloedsomloop wordt bevorderd, het helpt pijnlijke spieren te ontspannen, het is rustgevend en het zorgt voor een verbeterde bloedcirculatie. 

Een ander voordeel is het ontwerp van het kussen. Hierdoor kan hij namelijk voor vrijwel elk lichaamsdeel gebruikt worden. Dus niet alleen wanneer je last hebt van je nek of rug, maar ook wanneer je last hebt van je buik, benen, schouders, kuiten, voeten, armen, taille en je handen. Ook is het erg fijn dat het kussen zichzelf na een kwartier uitschakelt. Op die manier voorkom je dat je spieren teveel ineens gestimuleerd worden. Ook wanneer het kussen te warm is zal hij automatisch uitschakelen, dankzij het oververhitting beveiligingssysteem. 

Good4You Elektrisch Shiatsu Massagekussen

59,95
Laatste update was op: 5 december 2023 09:31

Beste massagekussen voor je nek

9Expert Score
Conclusie

Het elektrische Shiatsu Massagekussen van Good4You is een vrij compleet kussen. Niet alleen beschikt hij over maar liefst 16 massageknoppen, ook heeft hij een warmtefunctie die je zelf in kunt stellen en zijn er meerdere standen aanwezig. Door het fijne formaat kun je hem bovendien voor vrijwel elk lichaamsdeel gebruiken. Na 15 minuten schakelt hij zelf uit, om te voorkomen dat je spieren teveel gestimuleerd worden. 

Positive
 • Voorzien van oververhittingsbeveiliging 
 • Meerdere standen aanwezig
 • Warmtefunctie zelf aan of uit te zetten
 • 16 massageknoppen
Negatives
 • Niet te gebruiken wanneer je een pacemaker hebt 

Beste massagestoel voor je nek – Medisana MC 825

Zou je graag een massagestoel voor je nek aan willen schaffen, in de hoop dat je dan van die vervelende nekpijn af komt? Dan is de Medisana MC 825 een goede optie. Dit is een Shiatsu-acupressuur massagekussen die zorgt voor een massage van de nek, rug, bovenbenen en taille. 

Naast deze massages is er ook een losse nekmassage beschikbaar waarbij je zelf de hoogte in kunt stellen. Ideaal voor mensen die last hebben van nek- of schouderklachten. De twee dubbel uitgevoerde Shiatsu-massageknoppen zijn allebei voorzien van warmtelampen om zo de doorbloeding te stimuleren. Dit zorgt er ook voor dat afvalstoffen sneller afgevoerd worden.

Er zijn 3 intensiteiten beschikbaar voor de acupressuurmassage, en 3 zones voor de Shiatsu massage. Na 15 minuten zal de stoel automatisch uitschakelen en het nekgedeelte is afneembaar en wasbaar. Ook is er een afstandsbediening aanwezig en klittenband om hem te bevestigen aan een stoel. 

Let wel op: deze massage is erg stevig en kan als onprettig worden ervaren. Daarnaast gaat het hier om een los kussen die je zelf op een daarvoor geschikt stoel moet plaatsen. 

Medisana Shiatsu-Acupressuur massagekussen MC 825

149,95
Laatste update was op: 5 december 2023 09:31

Beste massagestoel voor je nek

8.5Expert Score
Conclusie

De Medisana MC 825 is een Shiatsu massagekussen die je op een stoel kunt bevestigen door middel van het klittenband. Er zijn meerdere opties en intensiteiten beschikbaar, samen met 3 verschillende zones voor het masseren. Naast Shiatsu kun je ook kiezen voor acupressuurmassage. 

Voordelen
 • Automatische uitschakeling 
 • 3 intensiteiten en massage-zones
 • 2 dubbel uitgevoerde massagekoppen met warmtelampen
 • Nekgedeelte is afneembaar en wasbaar
Nadelen
 • Geen vaste stoel

Koopgids – Tips voor het kopen van het beste nekmassage apparaat

Je hebt nu een aantal verschillende nekmassage apparaten bekeken en misschien heb je al een voorkeur voor een bepaald apparaat. Echter kan het ook zo zijn dat je nog steeds geen idee hebt, en daarvoor hebben wij deze koopgids samengesteld. Hier vind je net wat meer informatie zodat jij uiteindelijk tot een juiste keuze kan komen. 

Shiatsu 

Je leest telkens over een Shiatsu massage maar, wat is dat nou precies? Zou je naar een masseur gaan voor een Shiatsu massage, dan zou deze vooral gebruikmaken van zijn duimen, vingers en handpalmen. Hiermee wordt druk uitgeoefend op je lichaam, en dan met name op de spieren die vast zitten. De bedoeling is dan ook dat de stoornissen op de te masseren plek worden gecorrigeerd. 

Aantal knoppen 

Het aantal knoppen kan iets zeggen over een massagekussen, maar dit hoeft zeker niet. Wat wel belangrijk is, is dat ze sterk genoeg zijn en op een logische plek zitten. Uiteraard is het wel zo dat een kussen met meer knoppen automatisch ook zorgt voor een betere en diepere massage.

Infrarood warmtefunctie 

Als een kussen, naast de massageknoppen, ook is voorzien van een infrarood warmtefunctie betekend dit dat hij je rug, nek of benen zal verwarmen tijdens het masseren. Dit is niet alleen fijn tijdens de Shiatsu massage, maar zorgt er ook voor dat je spieren losser komen te zitten, waardoor er beter gemasseerd kan worden.

Draadloos of bedraad 

Een bedraad massagekussen kan altijd gebruikt worden, maar je bent dan wel afhankelijk van de plek van je stopcontact. Dit kan ervoor zorgen dat je het kussen bijvoorbeeld niet in je onderrug kan leggen, omdat je dat niet red met de kabel. Een draadloos model kan in iedere positie gelegd worden ongeacht waar je zit, maar je moet er wel voor zorgen dat hij opgeladen is. 

Intensiteit 

Wanneer een kussen beschikt over meerdere intensiteitsstanden betekent dit dat je de sterkte van de massage aan kunt passen. Misschien wil je op je onderrug wel heel hard gemasseerd worden, maar op je schouders wat minder. Dat kan hiermee eenvoudig aangepast worden.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo