Beste professionele hometrainer van 2023

De hometrainer is één van de meest gebruikte fitnessapparaten. Niet alleen in de sportschool, maar juist ook bij mensen thuis. Het is dan ook een ideaal apparaat wanneer je graag wat af wilt vallen, je conditie wilt verbeteren, spieren wilt versterken of gewoon graag in beweging wilt blijven. 

Daarnaast is het ook zo dat de professionele hometrainer door vrijwel iedereen gebruikt kan worden. Niet alleen door jonge, fitte mensen, maar juist ook door mensen met lichamelijke problemen, met overgewicht, door ouderen en door mensen die herstellende zijn na een ongeluk of operatie. Lange mensen kunnen echter wel problemen ondervinden, maar ook daar is een oplossing voor. Ben je op zoek naar een hometrainer voor lange mensen, dan is het zeker aan te raden dit overzicht eens goed door te nemen.

Zou je graag een professionele hometrainer aan willen schaffen zodat jij thuis in je vertrouwde omgeving kunt gaan sporten? Dan heb je de keuze uit veel verschillende trainers, waardoor de kans groot is dat je niet weet welke je nou het beste kunt kiezen. Daarom hebben wij een handig overzicht gemaakt met verschillende hometrainers, zodat jij eenvoudig je keuze kunt maken. Ben je er, na het lezen van het overzicht, nog niet uit? Raadpleeg dan ook zeker onze koopgids voor extra informatie.

Beste professionele hometrainer in één overzicht – Onze top 3

Flow Fitness Pro UB5i Upright Bike Hometrainer

Beste koop professionele hometrainer
1.499,00

DKN Technology Ligfiets RB-5

Beste professionele recumbent bike / ligfiets
1.495,00

Beste koop – Flow Fitness Pro UB5i

Onze beste koop is de Flow Fitness Pro UB5i. Deze upright bike hometrainer is ideaal voor elke professional. Het robuuste en stabiele ontwerp zorgt voor kwaliteit en stabiliteit, en het comfortabele zadel zorgt ervoor dat je altijd op de juiste manier zit tijdens je training. 

Niet alleen beschikt deze trainer over hoge kwaliteit en veiligheid, maar daarnaast ook over veel trainingsmogelijkheden. Er zijn maar liefst 24 programma’s aanwezig waar je uit kan kiezen, variërend van gebruikersprogramma’s en hartslag gestuurde, tot een handmatig programma. Wil je de hartslag gestuurde programma’s gebruiken, dan zal eerst je hartslag worden gemeten door middel van de sensoren die in de handgrepen verwerkt zitten. Daarnaast is het ook mogelijk een borstband te koppelen door middel van Bluetooth. 

Ook de weerstand is belangrijk bij een hometrainer, en bij dit model heb je de keuze uit 69 trainingsniveaus. Deze kunnen ingesteld worden in stappen van 5 Watt, variërend tussen de 10 en 350 Watt. De weerstand kan handmatig ingesteld worden met behulp van het Smart Wheel, of via de sneltoetsen die in de handgrepen zitten. 

Uiteraard is er ook een display aanwezig, en bij dit model is het een vrij grote. Hierop kun je een totaal overzicht van je prestaties zien, waaronder je tijd, snelheid, afstand, hartslag en het calorieverbruik. Ook het verloop van de training kun je inzien, deze wordt weergeven door middel van een grafiek. Wil je niet de hele tijd naar je cijfers en prestaties kijken, dan kun je ook je tablet of smartphone in de houder zetten en naar je favoriete serie kijken. 

Doordat de hometrainer is voorzien van Bluetooth, kun je verschillende trainingsapps koppelen met het apparaat. Zo kun je bijvoorbeeld Kinomap gebruiken om te trainen op elke plek in de wereld, of eens een andere training proberen. Maak je hier gebruik van, dan zal de weerstand automatisch worden verhoogd wanneer je een berg op gaat, en weer worden verlaagd op het moment dat je afdaalt. Ook zie je in de video precies waar je bent, hoe ver je bent en welke afstand je nog af moet leggen. 

De afmetingen van de hometrainer zijn 122 x 61 x 154 centimeter en hij weegt 63 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 180 kilogram.

Flow Fitness Pro UB5i Upright Bike Hometrainer

1.499,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste koop professionele hometrainer

Specificaties

– Afmetingen (LxBxH): 122 x 61 x 154 cm
– Afmetingen verpakking (LxBxH): 123 x 36,5 x 78 cm
– Gewicht: 63 kg
– Gewicht met verpakking: 63 kg
– Belastbaar gewicht: 180 kg
– Kleuren: Grijs, Zwart
– Materialen: Kunststof, Metaal
– Stroomvoorziening: Netstroom
– Roterende massa: 16 kg
– Max. hellingshoek: 0 %
– Verstelbare zitting: Ja
– Verstelbaar stuur: Nee
– Minimaal vermogen (Watt): 10 Watt
– Max. vermogen (Watt): 350
– Inklapbaar: Nee
– Transportwieltjes: Nee
– Waterpas afstelbaar: Nee
– Weerstandsysteem: Inductie
– Aantal weerstandsniveaus: 69
– Aantal programma’s: 24
– Aantal gebruikersprogramma’s: 4
– Aantal hartslaggestuurde programma’s: 3
– Hartslagmeting: Ja, handsensoren en borstband
– Borstband mogelijkheid: Ja, bluetooth
– Borstband bijgeleverd: Nee
– Type display: LED
– Kleuren display: Nee
– Verlicht display: Ja
– Kantelbaar scherm: Nee
– Monitor weergave: Tijd, Afstand, Snelheid, Calorieën, Hartslag, Wattage, RPM
– AUX aansluiting: Nee
– USB poort: Ja
– Ingebouwde speakers: Nee
– Compatible met smartphone: Ja
– Connectiviteit: Bluetooth
– Apps: Kinomap, Zwift, iConsole+
– Tablethouder: Ja
– Bidonhouder: Nee
– Extra’s: Quick Keys
– Gebruik: Thuisgebruik, Professioneel, Semi-professioneel
– Garantie thuisgebruik: 3 jaar
– Garantie semi-professioneel gebruik: 2 jaar
– Garantie professioneel gebruik: 2 jaar
8.5Expert Score
Conclusie

De Flow Fitness Pro UB5i is onze beste koop, en dat komt vooral door de eindeloze mogelijkheden van dit apparaat. Niet alleen zijn er 24 programma’s beschikbaar, maar daarnaast zijn er 69 weerstandsniveaus, hartslagsensoren in de handgrepen en is het apparaat eenvoudig te koppelen met je smartphone of tablet dankzij Bluetooth. Hierdoor kun je ook gebruikmaken van trainingsapps zoals Kinomap, om zo te trainen op elke plek in de wereld. 

Voordelen
 • Veel weerstandsniveaus 
 • Meerdere programma’s 
 • Hartslagsensoren aanwezig
 • Bluetooth
Nadelen
 • Geen transportwielen aanwezig

Beste professionele recumbent bike/ligfiets – DKN Technology RB-5

Zou je graag willen trainen op een ligfiets, maar heb je moeite de juiste te vinden omdat je lang bent? De beste ligfiets voor lange mensen is wat ons betreft de DKN Technology RB-5. Niet alleen is deze geschikt voor het doen van een langere workout, maar ook voor lange mensen. De fiets is namelijk te gebruiken voor iedereen tot een lengte van 205 centimeter.

Deze fiets is speciaal ontworpen voor trainingen die niet alleen langer duren, maar vaak ook intensiever zijn. Tijdens je sessie zit je altijd zo comfortabel mogelijk dankzij de hoge zit en de geïntegreerde handsteunen. Daarnaast zorgt de opstaande rugleuning ervoor dat je altijd op de juiste manier recht zit in de stoel. 

Uiteraard is er ook een display aanwezig waarop je jouw snelheid, tijd, afstand, watt percentage, hartslag en het calorieverbruik in kunt zien. Verder beschikt het apparaat van een automatisch gecontroleerde weerstand. De weerstand is in te stellen tussen de 10 en 400 watt, die aan te passen is per 5 watt intervallen. 

Een ander groot voordeel, is dat de fiets compatibel is met Bluetooth. Zo kun je jouw smartphone koppelen om zo via Kinomap verschillende fietsroutes te volgen. Ook kun je je trainingen opslaan via ilog. Verder zijn er 12 programma’s aanwezig inclusief personal coaching, en 24 trainingsniveaus. 

De afmetingen van de ligfiets zijn 158 x 76 x 115 centimeter en het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram. 

DKN Technology Ligfiets RB-5

1.495,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 14:28

Beste professionele recumbent bike / ligfiets

Specificaties

– Voorprogrammaties: 12
– Watt programmatie: 10 – 400 Watt
– ‘My Zone’ hartslag programmatie: Ja
– Trainingsniveau’s: 24 niveau’s
– Instelbaar zadelpositie: Ja
– Gebruikersprofiel: Ja
– Gebruikers geheugen: 4
– Oefentijd: Ja
– Oefensnelheid: Ja
– Afstand: Ja
– Tpm: Ja
– Calorieën: Ja
– Maximale belasting: 150 kg
– Vliegwiel set: 11 kg
– Afmetingen (LxBxH): 1580 x 760 x 1150 mm
– Gewicht: 60 kg
– Certificatie: CE/EN 957 Class HA
– Transport wieltjes: Ja
– Aandrijving: Poly V-Belt
– Draadloze Hartslagmeting: Borstzender in optie
– BitGym: Ja
– Kinomap: Ja
– Blue Tooth 4.0 Compatibel: Ja
– Ventilator: Ja
8Expert Score
Conclusie

Deze ligfiets van DKN Technology is een hele goede optie als je graag langere trainingen wil doen, en dit ook vol wil houden. Er zijn 24 trainingsniveaus aanwezig, samen met 12 programma’s en hij is compatibel met Bluetooth. Zo kun je bijvoorbeeld via Kinomap verschillende routes fietsen.

Voordelen
 • Opstaande rugleuning 
 • Weerstand digitaal aan te passen
 • Verschillende niveaus en trainingen aanwezig
Nadelen
 • Display is niet kantelbaar
 • Stuur is niet verstelbaar

Beste semi-professionele hometrainer – DKN Technology EMS-Bike EB-2400

Zou je graag een semi-professionele hometrainer aan willen schaffen? Dan is het zeker de moeite waard de DKN Technology EMS-Bike EB-2400 eens goed te bekijken. Deze is niet alleen ideaal voor intensieve trainingen, maar ook voor frequente. Doordat het een professioneel apparaat is kan hij met gemak meer intensieve trainingen aan. Dit zorgt ervoor dat jij net die stap extra kan zetten tijdens je workout. 

Niet alleen is het uiterlijk van dit apparaat, door de industriële look, erg mooi, maar hij is daarnaast ook nog heel ergonomisch. Het stuur is ergonomisch en aan te passen op elke positie, maar ook het zadel. Dit zorgt voor een perfecte trainingspositie. Elke positie kan aangenomen worden door het evenwicht te vinden tussen je boven- en onderlichaam, wat een lage rugpijn na je training voorkomt. 

Er zijn 12 programma’s aanwezig, samen met 32 weerstandsniveaus. En doordat je het apparaat in kan stellen op beginner, advanced en performance is de training altijd perfect op jou afgestemd. Ook is hij te koppelen door middel van Bluetooth, waardoor je nog meer uit je training kunt halen en je hartslag kunt laten registreren. 

Uiteraard is er ook een lcd-scherm aanwezig, voorzien van een kleurenscherm. Hierop kun je alle belangrijke gegevens inzien, zoals je tijd, snelheid, afstand en calorieverbruik. Ook heb je de mogelijkheid met Google Maps je eigen route te maken, zodat je in je eigen stad kunt trainen maar ook ergens in het buitenland. Ook kun je Kinomap of een andere app gebruiken om zo nog meer verschillende trainingen uit te voeren. 

De afmetingen van de hometrainer zijn 112 x 57 x 138 centimeter en hij weegt 68 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram. 

DKN Technology Ergometer EB-2400 EMS - Gratis Levering

1.195,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 14:28

Beste semi-professionele hometrainer

Specificaties

Voorprogrammaties: 12
Watt programmatie: 10 -450 Watt
‘My Zone’ hartslag programmatie: Ja
Trainingsniveau’s: 32 niveau’s
Instelbaar zadelpositie: Ja
EMS Brake System: Ja
Handgreep sensoren: Ja
Gebruikersprofiel: Ja
Gebruikers geheugen: Ja
Monitorweergave: Tijd, Oefensnelheid, Afstand, Tpm, Calorieën
Maximale belasting: 150 kg
Vliegwiel set: 14 kg
Afmetingen (LxBxH): 1120 x 570 x 1380 mm
Gewicht: 68 kg
Certificatie: CE/EN 957 Class SA
Draadloze Hartslagmeting: Ja
Apps: BitGym, Kinomap, Vescape Fitness App
9Expert Score
Conclusie

De DKN Technology EMS-Bike EB-2400 is een mooie, professionele hometrainer. Niet alleen heeft hij een mooie uitstraling, maar het stuur en zadel zijn ook aan te passen aan je lichaam waardoor hij ook ergonomisch is. verder beschikt hij over Bluetooth, waardoor niet alleen je smartphone of tablet te koppelen zijn, maar je ook gebruik kunt maken van Google Maps of Kinomap voor het doen van verschillende routes.

Voordelen
 • Ergonomisch ontwerp 
 • Meerdere programma’s en niveaus 
 • Te koppelen met Kinomap of andere apps
Nadelen
 • Scherm niet kantelbaar
 • Maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste professionele hometrainer 

Nu je de verschillende professionele hometrainers hebt gezien, kan het goed zijn dat je al precies weet welk model jij in huis wilt halen. Maar het kan natuurlijk ook maar zo zijn dat je nog steeds geen idee hebt. Daarom hebben wij deze koopgids samengesteld, speciaal voor jou. Zodat je net dat beetje extra informatie kunt doorlezen, wat je kan helpen bij het maken van je keuze. 

Maximaal belastbaar gewicht 

Het maximaal belastbaar gewicht is erg belangrijk, zeker wanneer je overgewicht hebt. De ene hometrainer gaat tot 180 kilogram, maar een ander gaat slechts tot de 110 kilogram. Kijk hier dus goed naar voordat je er één aanschaft. Het zou toch zonde zijn als bij levering blijkt dat hij niet geschikt is, en je hem niet kunt gebruiken. 

Gegevens op display

Een display is noodzakelijk bij een hometrainer, want je wil natuurlijk wel weten wat je aan het doen bent. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid, de afstand en je hartslag. Vaak is het ook mogelijk het aantal verbrande calorieën af te lezen. 

Compatibel

Wil jij graag een hometrainer die compatibel is met Bluetooth, zodat je via Kinomap verschillende routes kunt fietsen of al je vorderingen eenvoudig op kunt slaan? De meeste hometrainers beschikken over deze optie, maar het is altijd goed dit nog even na te kijken.

Hartslagmeting 

Je hartslag is ontzettend belangrijk en moet dan ook zeker te meten zijn wanneer je gaat fietsen. Vaak zijn er hartsensoren aanwezig in de handvatten van het apparaat, maar je hartslag kan ook gemeten worden door middel van een borstband. Het nadeel hierbij is alleen wel dat deze niet meegeleverd wordt, en je deze dus apart aan zou moeten schaffen. 

Ergometer 

Wanneer er bij een hometrainer staat dat hij voorzien is van een ergometer houdt dit eigenlijk in dat de kracht die jij gebruikt uitgedrukt wordt in wattage. Zo kun je aan het begin van je training het aantal wattage instellen, welke in feite bepaald hoeveel weerstand jij krijgt tijdens je training. Dit is vooral ideaal bij een revalideerproces, maar ook als je intervaltrainingen wilt gaan doen. 

Programma’s 

Er zijn vaak verschillende programma’s te vinden op de trainer. Meestal zijn er een aantal speciaal voor beginners en een aantal voor gevorderden. Daarnaast heb je dan nog programma’s die je zelf in kunt stellen of die gebaseerd zijn op je hartslag. 

Niveaus 

Het aantal weerstandniveaus laat zien hoeveel weerstand de trainer jou kan geven, en is dus in principe hetzelfde als de ergometer. Hoe hoger het niveau, hoe meer weerstand jij tijdens je training krijgt. 

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo