Beste power tower 2023

Een power tower is een krachtapparaat die erg multifunctioneel is en gebruikt wordt bij het doen van krachttraining. Een andere benaming hiervoor is ook wel ‘pull up dip station’ of ‘pull up tower’. In de sportschool kun je dit apparaat vrijwel standaard vinden, maar wil je hem thuis gaan gebruiken dan kan dat natuurlijk ook. 

Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom je liever thuis traint dan in de sportschool. Je hoeft de toestellen niet te delen, staat niet in een volle sportschool met mensen die je niet kent en je kunt alles op je eigen tempo doen. 

Wel kan het zijn dat niet helemaal duidelijk is wat een power tower nou exact is. in feite is het zo dat, wanneer een toestel beschikt over een optrekstang, dip bar, armsteunen en een rugkussen, hij bestempeld kan worden als power tower. 

Wil je er ook graag één aanschaffen, maar weet je niet voor welk model je moet gaan? Wij hebben een handig overzicht voor je gemaakt waarin je de beste power towers kunt zien. Weet je het daarna nog niet, dan kun je ook altijd nog onze koopgids raadplegen onderaan dit overzicht. Hier vind je nog net wat meer informatie.

Beste Power Towers in één overzicht – Onze top 5

Tunturi PT60 Power Tower

Beste koop power tower
359,00

Luxiqo Power Tower

Beste powertower met dipsteunen
189,95
289,00 399,00

Power Tower Powertec P-BT

Beste professionele power tower
616,55
229,00 249,00

Beste koop power tower – Tunturi PT60

Onze beste koop power tower is de Tunturi PT60. Een power tower is natuurlijk van zichzelf al multifunctioneel, maar deze uitvoering gaat net een stapje verder. Hij beschikt namelijk over een leuning die uitgeklapt ook als trainingsbank kan dienen. Deze bank is zowel recht als schuin naar beneden in te stellen waardoor hij voor meerdere oefeningen gebruikt kan worden. 

Bovenaan het apparaat bevindt zich een stang voor de chin- en pull up oefeningen. Hier kun je ook goed mee variëren door de stang telkens anders vast te pakken. In het midden vind je de armsteunen voor het uitvoeren van dips, knee raises en leg raises. Deze steunen zijn voorzien van foam en kunstleer, de handgrepen zijn van rubber. Aan de voorkant van het apparaat bevinden zich twee grepen die gebruikt kunnen worden voor het opdrukken.

De afmetingen van de power tower zijn 112 x 202 x 202 centimeter en hij weegt 47 kilogram. Er worden geen gewichten meegeleverd en het maximaal belastbare gewicht is 20 kilogram.

Tunturi PT60 Power Tower

359,00
Laatste update was op: 3 december 2023 08:11

Beste koop power tower

8Expert Score
Conclusie

De Tunturi PT60 is een multifunctionele power tower waarop je alle belangrijke oefeningen uit kunt voeren. Handig bij dit model is dat je de leuning uit kunt klappen en kunt gebruiken als trainingsbank. Heb je de bank niet nodig, dan klap je hem in. Dit zorgt ervoor dat hij minder ruimte inneemt, en dat de bank niet in de weg staat bij het uitvoeren van oefeningen.

Voordelen
 • Eenvoudig in gebruik
 • Multifunctioneel
 • Antislip rubberen vloerbescherming
Nadelen
 • Er worden geen gewichten meegeleverd 
 • Maximaal belastbare gewicht is 120 kilogram

Beste powertower met dipsteunen – Luxiqo power tower 

Denk je aan krachttraining, dan denk je waarschijnlijk ook aan pull ups en dips. Deze oefeningen komen vaak voor binnen de fitnesswereld, zeker bij krachttraining. Natuurlijk kun je dit ook thuis doen met een muurstang of een trainer aan de deur, maar dit is niet ideaal. De Luxiqo power tower daarentegen, is ideaal voor thuis. 

Dit apparaat heeft een stalen frame en is voorzien goed goede gevoerde kussens. Op deze manier kunnen alles oefeningen zo comfortabel mogelijk worden uitgevoerd en hoef je niet na tien minuten al op te geven doordat je pijn hebt. 

De bovenste optrekstang is verstelbaar in verschillende hoogtes, variërend tussen de 165 en 220 centimeter. Uiteraard kun je niet alleen maar optrekken, ook kun je dips uitvoeren. Deze oefening zorgt ervoor dat je biceps, triceps, borst en schouders worden getraind. De dip bars hebben comfortabele armsteunen en onderaan het rek zijn er handgrepen aanwezig waardoor je ook nog push-ups kunt uitvoeren. 

De afmetingen van de power tower zijn 165 x 75 x 82 centimeter waarbij de lengte uitgebreid kan worden tot 210 centimeter. Het apparaat weegt 35 kilogram en het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram.

Luxiqo Power Tower

189,95
Laatste update was op: 3 december 2023 08:11

Beste powertower met dipsteunen

7.5Expert Score
Conclusie

Het grootste voordeel aan de Luxiqo power tower, naast de dipsteunen, is dat hij in de hoogte verstelbaar is. dit zorgt er niet alleen voor dat ook langere mensen hem kunnen gebruiken, maar ook dat je zelf af kunt wisselen in hoogtes.

Voordelen
 • In hoogte verstelbaar
 • Makkelijk te monteren
 • Meerdere trainingsstanden
Nadelen
 • Geen transportwielen aanwezig 

Beste powertower voor thuis – VirtuFit Deluxe Power Tower

Ben jij op zoek naar de beste powertower voor thuis, zodat je ook daar meerdere oefeningen kunt doen en niet naar de sportschool hoeft? Dan is de VirtuFit Deluxe Power Tower precies wat je zoekt. Ook wanneer je niet veel ruimte in huis hebt, kun je dit apparaat aanschaffen door zijn compacte formaat. 

Het apparaat heeft een stalen frame en is gemaakt voor intensieve trainingen. Zelfs wanneer je meerdere keren per week traint, zal dat geen invloed hebben op de kwaliteit van het apparaat. Wat erg fijn is, is dat de kussens zijn bekleed met slijtvast kunstleer. Je kan er dus zeker van zijn dat deze niet snel zullen slijten. De handvaten voor het dippen hebben een no-slip laag, waardoor voorkomen wordt dat je weg kunt glijden. Deze grips vind je overigens ook op de optrekstang. 

Met dit apparaat is het mogelijk push-ups, pull-ups, dips, bankdrukken en buikspieroefeningen te doen. Een groot voordeel is dat deze power tower is voorzien van een fitnessbank. Hierop kun je bankdrukken, maar doordat de bank verstelbaar is aan één kant kun je er ook buikspieroefeningen op uitvoeren. Daarnaast is de bank ook in te klappen waardoor hij dient als rugleuning, waarmee je leg raises kunt doen. 

De halterstangsteunen die aanwezig zijn, zijn in drie hoogtes verstelbaar. Let wel op; er wordt geen halterstang meegeleverd, deze zou je dus zelf aan moeten schaffen.

De afmetingen van de power tower zijn 191 x 70 x 210 centimeter en hij weegt 40 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 250 kilogram. 

Virtufit Power Tower Deluxe met Fitnessbank

289,00 399,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 3 december 2023 11:47

Beste powertower voor thuis

8.5Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Deluxe Power Tower is een ontzettend fijn apparaat waarop je niet alleen meerdere oefeningen uit kunt voeren, maar die ook nog eens heel compact is. de fitnessbank is niet alleen te verstellen voor het doen van buikspieroefeningen, maar is daarnaast ook in te klappen. Zo bespaar je ruimte, en heb je een rugleuning voor het doen van leg raises.

Voordelen
 • Compact model 
 • Voorzien van slijtvast leer 
 • Inclusief inklapbare en verstelbare fitnessbank
 • Maximaal belastbaar gewicht is 250 kilogram
Nadelen
 • Halterstang wordt niet meegeleverd

Beste professionele power tower – Powertec P-BT

Heb jij al meerdere apparaten gehad en ben je al lang bezig met krachttraining? Dan kan het goed zijn dat je nu op zoek bent naar een professionele power tower. De Powertec P-BT is niet alleen een mooi en compact apparaat, maar ook zeker een professionele. Daarnaast is hij onder de krachtsporters ook heel populair, en één van de meest gekochte apparaten. 

De power tower is voorzien van een stabiel frame en zorgt voor een efficiënte en optimale training van verschillende spiergroepen. Daarbij kun je genieten van verschillende oefeningen dankzij het veelzijdige systeem. Zo is het mogelijk push ups uit te voeren, maar ook dips, leg raises, hanging knee raises, abdominal twists en inverted pike pull ups. 

De afmetingen van de power tower zijn 121 x 119 x 225 centimeter en het apparaat weegt 67 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 250 kilogram. Dit geldt voor de chin up bar en de dip bar.

Power Tower Powertec P-BT

616,55
Laatste update was op: 3 december 2023 08:11

Beste professionele power tower

9Expert Score
Conclusie

Met de professionele Powertec P-BT kun je veel verschillende oefeningen uitvoeren. Daarnaast is hij ook erg stevig en ondanks zijn formaat, redelijk compact. Dankzij het stevige frame kan hij een gewicht aan van maximaal 250 kilogram.

Voordelen
 • Stevig frame 
 • Meerdere oefeningen mogelijk 
 • Maximaal belastbaar gewicht van 250 kilogram
Nadelen
 • Niet verstelbaar
 • Geen gewichten meegeleverd

Beste goedkope power tower – VirtuFit Verstelbare Pull Up en Dip 

Wil je graag een power tower aanschaffen, maar heb je er niet heel veel budget voor beschikbaar? Dan is de VirtuFit Verstelbare Pull Up en Dip geschikt voor jou. Het apparaat is ideaal wanneer jij graag je triceps en optrekoefeningen wil verbeteren, maar je kunt uiteraard ook nog meer oefeningen doen. 

Een groot voordeel van dit apparaat is dat hij te verstellen is. het maakt dus niet uit hoe groot of klein je bent, want je kunt dit eenvoudig aanpassen van 148,5 centimeter tot maar liefst 230 centimeter. Ook de roller waar je je voeten onder kunt schuiven is verstelbaar. Daarnaast kun je hier niet alleen maar pull ups en tricep dips mee uitvoeren, maar ook nog andere oefeningen. 

Zowel de arm- als de rugsteunen zijn voorzien van foam met kunstleer. Dit is niet alleen erg comfortabel tijdens het trainen, maar zorgt er ook voor dat alles minder snel zal slijten. En doordat de power tower verstelbaar is, kan hij compact opgeborgen worden na je training.

De afmetingen van de power tower zijn 115 x 66 x 148,5 – 230 centimeter en hij weegt 26 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 180 kilogram.

7Expert Score
Awesome

Deze power tower is redelijk goedkoop, maar zeker niet minder goed. Hij is verstelbaar, en dus ideaal voor kleinere ruimtes, en ook de hoogte en roller voor je voeten zijn te verstellen. Daarnaast is hij niet alleen te gebruiken voor pull ups en dips, maar ook voor andere oefeningen.

Voordelen
 • Inklapbaar 
 • In hoogte verstelbaar
 • Geschikt voor meerdere oefeningen
Nadelen
 • Geen transportwielen

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste power tower

Je hebt nu alle verschillende power towers gezien en misschien weet je al precies voor welk model je wilt gaan. Echter is de kans ook aanwezig dat je dit nog niet weet. Precies voor die mensen hebben we deze koopgids samengesteld. Hier lees je net dat beetje extra informatie, om zo tot een goede keuze te komen. 

Voetsteunen 

Wanneer je een power tower wilt kopen, doe je er goed aan na te kijken of deze beschikt over voetsteunen. Niet alleen is het met deze steunen makkelijker bij de pull up bar te komen als je gaat optrekken, maar ook tijdens het dippen en het doen van leg raises kan dit erg handig zijn.

Verstelbaar

Er zijn power towers verkrijgbaar waarbij de dip bars te verstellen zijn in de hoogte. Dit kan handig zijn wanneer je graag afwisselt in hoogtes. Daarnaast is het ook een goed punt om na te kijken voor langere mensen. Koop je een power tower die niet in de hoogte verstelbaar is, dan moet je wel zeker weten dat hij voor jou de juiste hoogte heeft.

Bekleding 

De rugleuning is eigenlijk altijd voorzien van een kussen, maar het is wel belangrijk dat deze van goede kwaliteit is. vaak is dit kussen het eerste dat gaat slijten, omdat je er tegenaan zit terwijl je zweet en aan het trainen bent. Let er daarnaast ook op dat de armsteunen zijn voorzien van kussens, en dat de handvatten zijn voorzien van een laag schuim of rubber.

Functies 

Er zijn power towers verkrijgbaar die uit te breiden zijn, bijvoorbeeld met aanvullende units. Daarnaast kan het ook zijn dat ze zijn uitgerust met een uitklapbare bank, een extra kabelsysteem of andere onderdelen voor meer functionaliteit.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo