Beste roeitrainer met waterweerstand (waterroeiers) van 2023

Net als roeitrainers met lucht– of magnetische weerstand, zijn er ook roeitrainers met waterweerstand verkrijgbaar. Deze roeitrainers maken gebruik van water en peddels om op die manier weerstand te produceren. Deze waterroeiers zijn stiller en soepeler dan een roeitrainer met luchtweerstand. Daarnaast is het ook zo dat deze roeiers de meest realistische weerstand kan bieden, omdat je gebruik maakt van water. 

Deze roeiers maken gebruik van een tank die gevuld is met water. Op die manier neemt de weerstand van het roeien op een natuurlijke wijze toe op het moment dat jij je roeisnelheid verhoogt. Op deze manier kun je niet alleen je tempo, maar ook je weerstand zelf controleren en bepalen met een enkele beweging. 

Ben je zelf ook op zoek naar een roeitrainer met waterweerstand, maar is er zoveel keuze dat je niet goed weet voor welk model je moet gaan? Dan raden wij je aan dit overzicht door te nemen. We hebben hier de beste roeitrainers van verschillende merken opgesteld, zodat jij eenvoudig de juiste keuze kunt maken. Ben je er daarna nog steeds niet uit? Dan kun je ook onze koopgids onderaan dit overzicht nog doornemen.

Beste waterroeiers in één overzicht – Onze top 5

DKN Technology Riviera roeitrainer

Beste koop roeitrainer met waterweerstand
995,00

VirtuFit Water Resistance Compact Row 800 Roeitrainer

Beste goedkope roeimachine waterweerstand
549,00 699,00

DKN Technology H20Ar roeitrainer

Beste professionele waterroeier
1.295,00

First Degree Fitness Apollo Plus Roeitrainer

Beste houten roeitrainer met waterweerstand
1.399,00

Beste koop roeitrainer met waterweerstand – DKN Technology Riviera roeitrainer 

Onze beste koop roeitrainer met waterweerstand is de DKN Technology Riviera roeitrainer. Een trainer die vasthoudt aan de dynamiek van het peddelen op het water, dankzij de watertank en de echte paddels. Op het moment dat jij aan de roei-arm trekt zullen de paddels het water duwen. 

Op het moment dat de paddels door de tank draaien wordt er variabele waterbestendigheid gecreëerd. Het grote voordeel bij deze cardio apparaten is dat je zelf de weerstand in de hand hebt, net als op het water. Peddel je sneller, dan zal je meer weerstand ervaren. Bij langzamer peddelen is deze weerstand vanzelfsprekend minder sterk. Daarnaast is ook de totale watermassa aan te passen. Vul je de tank tot de max, dan is deze gevuld tot de volle capaciteit van 17 liter. 

Uiteraard is er ook een monitor aanwezig waarop je alle belangrijke gegevens af kunt lezen. Denk hierbij aan je snelheid en het aantal slagen, maar ook je trainingstijd en verbrande calorieën. Ook is de monitor te koppelen met een hartslagborstband, zodat je ook je hartslag in de gaten kunt houden tijdens het trainen. 

Een ander fijn voordeel is het feit dat de trainer beschikt over Bluetooth, waardoor je apps kunt koppelen. Denk hierbij aan Kinomap voor meer uitdating en het bijhouden van je gegevens. Verder zijn de pedalen verstelbaar, beschikt hij over transportwielen en is hij compact weg te zetten.

De afmetingen van de roeitrainer zijn 230 x 58 x 62 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram en de trainer zelf weegt 34 kilogram. 

DKN Technology Riviera roeitrainer

995,00
TradetrackerProducts thuisatleet.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste koop roeitrainer met waterweerstand

8.5Expert Score
Conclusie

De DKN Technology Riviera roeitrainer is een trainer met waterweerstand met een variabele waterbestendigheid en een tank met een maximale capaciteit van 17 liter. Op de monitor kun je alle belangrijke gegevens aflezen, daarnaast is hij ook te koppelen met een hartslagborstband. Het apparaat beschikt ook over Bluetooth mogelijkheden, zodat je bijvoorbeeld Kinomap kunt gebruiken.

Voordelen
 • Beschikt over Bluetooth
 • Tank van 17 liter
 • Mogelijkheid voor borstband
Nadelen
 • Geen automatische programma’s
 • Pedalen wel verstelbaar, de zitting niet

Beste waterroeier voor thuis – Life Fitness Row HX Light Wood Roeitrainer 

Ben je op zoek naar de beste waterroeier voor thuis? De Life Fitness Row HX Light Wood Roeitrainer is ideaal voor thuisgebruik, zeker wanneer je op zoek bent naar een fitnessapparaat dat zorgt voor een total-body lichaamstraining. 

Deze roeitrainer is voorzien van Fluid Technology weerstand, welke zorgt voor een soepele en zo natuurlijk mogelijke ervaring. Daarnaast zijn de weerstanden ook heel eenvoudig aan te passen. Er zijn vijf niveaus beschikbaar die je op het display terugziet, welke automatisch aangepast kunnen worden wanneer dit nodig is. 

De console houdt je voortgang bij tijdens de training, zodat jij alle belangrijke gegevens hierop af kunt lezen. Denk bijvoorbeeld aan je snelheid, afgelegde afstand of het aantal slagen. Ook is hij voorzien van Bluetooth waardoor hij heel makkelijk te koppelen is met je tablet of smartphone. Dit heeft als voordeel dat je jouw eigen trainingsapp kunt gebruiken. Ook een hartslagmeter kan gekoppeld worden, zodat je een nauwkeurige hartslagmeting uit kunt voeren. 

De roeitrainer is inklapbaar wat ideaal is, want zo berg je hem na je training gewoon op en staat hij niemand in de weg. De pedalen van de trainer zijn verstelbaar, er zijn transportwielen aanwezig en het apparaat is waterpas afstelbaar.

De afmetingen van de roeitrainer zijn 213 x 52 x 56 centimeter, ingeklapt is dit 56 x 52 x 213 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram, de maximale gebruikerslengte is 200 centimeter en de trainer zelf weegt 32,2 kilogram. 

Life Fitness Row HX Light Wood Roeitrainer

1.695,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 28 november 2023 12:47

Beste waterroeier voor thuis

8Expert Score
Conclusie

De Life Fitness Row HX Light Wood Roeitrainer zit er niet alleen ontzettend mooi uit, maar is ook nog eens een erg fijn apparaat om je trainingen mee te doen. De weerstanden zijn automatisch aan te passen door middel van de vijf beschikbare niveaus, en je voortgang wordt op het console bijgehouden. Ook kun je apparaten en apps koppelen, om zo nog meer uit je training te halen.

Voordelen
 • Automatisch aanpasbare weerstand
 • Inklapbaar
 • Te koppelen met apparaten en apps d.m.v. Bluetooth
Nadelen
 • Geen anti-slippedalen
 • Borstband niet meegeleverd

Beste goedkope roeimachine waterweerstand – VirtuFit Row 800 roeitrainer 

Zou je heel graag willen trainen met een waterweerstand roeimachine, maar kun of wil je hier niet teveel geld aan uitgeven? De VirtuFit Row 800 roeitrainer is een goedkope roeimachine die je wel alle opties biedt die je nodig hebt voor een goede training.

Een groot voordeel van deze trainer is dat hij erg compact is. zo zijn de pedalen achter de paal geplaatst waardoor de rail minder lang is. Dit zorgt ervoor dat er minder ruimte nodig is om de trainer ergens te plaatsen, en dat dus ook in kleinere ruimtes mogelijk is. Daarnaast kun je hem ook op zijn kant zetten dankzij de beugels die bevestigd zijn, waardoor hij makkelijker op te bergen is. Ook beschikt hij over transportwielen zodat je hem niet op hoeft te tillen. 

De tank is onder de rail geplaatst en dus niet achter de rail zoals bij de meeste roeitrainers. Dit zorgt ervoor dat het apparaat minder uitsteekt en dus korter is dan andere apparaten. In de tank bevinden zich acht indicatieniveaus. Hoe hoger je hem vult, hoe meer weerstand je zal voelen. 

Uiteraard is er ook een display aanwezig waarop je alle belangrijke gegevens zoals afstand, tijd, je hartslag en je calorieverbruik kunt aflezen. De voetsteunen zijn verstelbaar en voorzien van antislip.

De afmetingen van de roeitrainer zijn 160 x 52 x 87,5 centimeter, ingeklapt is dit 87,5 x 52 x 160 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 140 kilogram, de maximale gebruikerslengte is 200 centimeter en de trainer zelf weegt 31,8 kilogram. 

VirtuFit Water Resistance Compact Row 800 Roeitrainer

549,00 699,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 28 november 2023 12:47

Beste goedkope roeimachine waterweerstand

8Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Row 800 roeitrainer is een goedkope roeimachine die voldoet aan alle punten die belangrijk zijn voor het uitvoeren van een goede training. Er zijn acht weerstandsniveaus aanwezig en de trainer is erg compact op te bergen. Ook is er een display aanwezig waarop je alle gegevens af kunt lezen.

Voordelen
 • Compact op te bergen
 • Acht weerstandsniveaus
 • Kan op zijn kant gezet worden
Nadelen
 • Beschikt niet over Bluetooth

Beste professionele waterroeier – DKN Technology H20Ar roeitrainer 

Ben jij een ervaren roeier, en zodoende op zoek naar een professionele waterroeier? De DKN Technology H20Ar roeitrainer kan dan maar zo jouw nieuwe fitnessapparaat worden. Deze trainer bootst het gevoel van roeien in open water het beste na, waardoor jouw training erg realistisch is. 

Het grootste voordeel van dit apparaat ten opzichte van de andere apparaten, is de variabele weerstand. Deze past zich namelijk aan, aan de inspanning van de gebruiker. Dit houdt kortgezegd in dat, hoe sneller jij roeit, hoe meer uitdaging je krijgt in je training. De weerstand wordt volledig door jou gestuurd, enkel met je paddels. Je bepaalt dus zelf hoe hoog of laag de weerstand is. 

Uiteraard is er ook een monitor aanwezig waarop je je snelheid, afstand, getrainde tijd, aantal roeislagen en het calorieverbruik kunt aflezen. Daarnaast biedt de monitor je ook een target training als race programma aan. Een hartslagregistratie is ook mogelijk en doordat hij voorzien is van Bluetooth, kun je de trainer ook koppelen met de Kinomap-app. 

De afmetingen van de roeitrainer zijn 213 x 52 x 93 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram, de maximale gebruikerslengte is 200 centimeter en de trainer zelf weegt 49 kilogram. 

DKN Technology H20Ar roeitrainer

1.295,00
TradetrackerProducts thuisatleet.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste professionele waterroeier

9.5Expert Score
Conclusie

De DKN Technology H20Ar roeitrainer is een mooie professionele waterroeier met een aantal fijne pluspunten. Zo beschikt hij over een variabele weerstand welke volledig door jou wordt bestuurd door middel van je paddels. Op het display kun je de belangrijkste gegevens aflezen, maar ook is deze te koppelen met bijvoorbeeld de Kinomap-app.

Voordelen
 • Realistische training
 • Target training
 • Te koppelen met Kinomap
Nadelen
 • Display is niet verlicht en niet in kleur

Beste houten roeitrainer met waterweerstand – First Degree Fitness Apollo Plus Roeitrainer

Ben je op zoek naar een houten roeitrainer met waterweerstand? Kijk dan eens naar deze geweldig mooie First Degree Fitness Apollo Plus Roeitrainer. De trainer is gemaakt van essenhout en bovendien met de hand gelakt. Deze houtsoort staat bekend om zijn sterkte en taaiheid, en je kunt er dan dus ook vanuit gaan dat de trainer heel wat aan kan. 

Een roeitrainer van hout ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft ook nog een groot voordeel ten opzichte van andere trainers. Deze trainer is namelijk onderhoudsvrij, eenvoudig te monteren en makkelijk te verplaatsen. Ook is hij na gebruik in te klappen, en kun je hem met de transportwielen naar de juiste plek rijden. 

Een ander groot voordeel is dat deze trainer een zogeheten ‘plus’ model is, en dus 15% hogere maximale weerstand heeft ten opzichte van andere apparaten. Ook is er een weerstand wisselaar aanwezig met vier niveaus. 

Het display dat aanwezig is, laat je jouw getrainde tijd en afstand zien, maar ook een 500 meter tussentijd, het aantal slagen per minuut, je verbrande calorieën per uur en een interval training. Daarnaast is het ook mogelijk je hartslag te zien wanneer je een borstband gebruikt, en is er een USB aansluiting aanwezig om je gegevens op te kunnen slaan. 

De afmetingen van de roeitrainer zijn 197,5 x 53 x 51 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 140 kilogram.

First Degree Fitness Apollo Plus Roeitrainer

1.399,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 28 november 2023 12:47

Beste houten roeitrainer met waterweerstand

8.5Expert Score
Conclusie

De First Degree Fitness Apollo Plus Roeitrainer is een ontzettend mooie trainer welke is gemaakt van essenhout en met de hand gelakt is. Het apparaat is nagenoeg onderhoudsvrij en eenvoudig te monteren en verplaatsen. Ook is hij in te klappen na je training en kun je hem met de transportwielen makkelijk verplaatsen.

Voordelen
 • Nagenoeg onderhoudsvrij
 • 15% hogere weerstand
 • Voorzien van USB aansluiting
Nadelen
 • Geen anti-slip pedalen
 • Borstband niet meegeleverd

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste roeitrainer met waterweerstand 

Je hebt nu een aantal roeitrainers met waterweerstand bekeken en misschien heb je al een idee van welk apparaat je graag aan zou willen schaffen. Echter kan het ook maar zo zijn dat je hier nog steeds geen idee van hebt, of dat je twijfelt tussen twee modellen. In dat geval is het slim de koopgids hieronder door te nemen, zodat je wellicht eenvoudiger je keuze kunt maken.

Afmetingen

Wanneer je op zoek bent naar een apparaat om thuis te kunnen trainen, zijn de afmetingen hiervan erg belangrijk. Je hebt thuis vaak niet oneindig veel ruimte voor je fitnessapparaten, en dus doe je er goed aan van tevoren goed te kijken naar de afmetingen ervan. Dit voorkomt dat je er achteraf achter komt dat hij helemaal niet past op de plek waar jij hem wilde hebben. Meet dit dus altijd vooraf al goed op. 

Belastbaar gewicht 

Ook het belastbare gewicht van een apparaat is belangrijk om na te kijken. Er zijn roeitrainers die tot 120 of 130 kilogram gaan, maar ook trainers die ver boven de 200 kilogram uitkomen. Zeker wanneer je wat zwaarder bent doe je er goed aan dit na te kijken. Het laatste wat je wilt, is dat je een apparaat koopt die je vervolgens niet kunt gebruiken.

Aantal programma’s 

Het aantal aanwezige programma’s laat zien hoe veelzijdig het apparaat in gebruik is. Hoe meer programma’s er aanwezig zijn, des te meer diversiteit je aan kunt brengen in je trainingen. Daarnaast hebben sommige trainers ook speciale trainingen gebaseerd op je hartslag, hier heb je uiteraard wel een borstband voor nodig om een hartslagmeting mee uit te kunnen voeren.

Weerstandsniveaus 

Vooral bij roeitrainers met waterweerstand is het belangrijk om te weten hoeveel niveaus er zijn. Je traint met water, dat zich in de tank bevindt, en de weerstand creëer je zelf met je paddels. Hoe voller jij de tank vult, hoe meer weerstand je zal hebben tijdens je training. In de tank zijn indicaties aangebracht welke de verschillende niveaus aangeven. Hoe meer niveaus er beschikbaar zijn, hoe meer jij jezelf kunt blijven verbeteren en uitdagen.

Roeitrainer met waterweerstand online kopen

Nu jij onze top 5 hebt gezien en de koopgids hebt kunnen lezen heb je alles in handen om een goede keuze te kunnen maken. Natuurlijk ligt de keuze nog wel bij jou en zal je na moeten gaan wat voor een details voor jou belangrijk vind en laten we eerlijk wezen, wat je de mooiste roeitrainer vindt. Hieronder nogmaals onze top 5 om je bij jouw keuze te helpen.

DKN Technology Riviera roeitrainer

Beste koop roeitrainer met waterweerstand
995,00

DKN Technology H20Ar roeitrainer

Beste professionele waterroeier
1.295,00

First Degree Fitness Apollo Plus Roeitrainer

Beste houten roeitrainer met waterweerstand
1.399,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo