Beste fietstrainer van 2023

Een fietstrainer kun je het beste omschrijven als een extra hulpmiddel voor het fietsen. Veel fietsliefhebbers gebruiken dit dan ook, ook al is het niet noodzakelijk om te hebben. Met een cardio apparaat als een fietstrainer is het mogelijk op elke gewenste locatie je fiets te gebruiken om te trainen, dit wordt vaak thuis gedaan. 

Het enige dat je hoeft te doen is jouw eigen fiets op de fietstrainer te plaatsen om te kunnen trainen. Wel is het zo dat er meerdere soorten trainers zijn, wat ervoor zorgt dat er altijd wel één is die het beste bij jou past. De ene heeft weinig voorbereiding nodig en de ander wat meer. Maar er zijn bijvoorbeeld ook trainers die geschikt zijn voor een warming-up of juist modellen die een rijervaring perfect nabootsen. 

Wil je nou ook graag een fitnessapparaat zoals fietstrainer aanschaffen, dan kan het aanbod in het begin nogal overweldigend zijn, zeker als je er nog niet veel vanaf weet. Daarom hebben wij de beste fietstrainers voor je uitgezocht. Hieronder kun je meer lezen over deze fietstrainers. Mocht je daarna nog extra informatie willen hebben, dan kun je ook onze koopgids raadplegen. Hier vind je extra informatie over de fietstrainers van verschillende merken. 

Beste fietstrainers in één overzicht – Onze top 7

Tacx T2980 FLUX 2 Fietstrainer

Beste direct driven fietstrainer
689,00 799,00

Wahoo KICKR CORE Interactieve Fietstrainer

Beste interactieve fietstrainer
599,99

Elite Turno Smart B+ Fietstrainer

Beste fietstrainer voor thuis
321,95

Tacx Neo 2T Smart Fietstrainer

Beste smart fietstrainer
1.249,00 1.299,00

Dare2Ride Fuego 1.0 Smart Fietstrainer

Beste fietstrainer met de Zwift app
769,95

Tacx Antares Rollenbank Fietstrainer

Beste rollenbank fietstrainer
149,00 179,00

Beste koop fietstrainer – Tacx T2900S FLUX S

Onze beste koop fietstrainer is de Tacx T2900S FLUX S. Deze trainer is met name ideaal voor mountainbikers en wielrenners die op zoek zijn naar een manier om ook binnen door te kunnen gaan met hun training. Deze fietstrainer is één van de stilste modellen op de markt, waardoor hij ook ideaal te gebruiken is in een gehorige omgeving. 

Naast dat het één van de stilste trainers is, is hij ook één van de meest nauwkeurigste. Hij beschikt namelijk over een geïntegreerde vermogensmeter met een afwijking van slechts maximaal drie procent. Dit maakt hem ideaal voor iemand die graag met het aantal Watt, kilogrammen en FTP bezig is. Ook beschikt hij over een maximaal weerstandsvermogen van 1500 Watt en kan hij hellingen tot de 10% stimuleren. Koppel je de fietstrainer met de software, dan zal de elektrorem automatisch de weerstand aanpassen waardoor alle beklimmingen realistisch en nauwkeurig kunnen worden nagebootst. 

De trainer beschikt over zowel een ANT+ als een Bluetooth-verbinding waardoor het erg eenvoudig is hem te verbinden met diverse apparaten, software en applicaties. Bovendien kun je de fietstrainer aan laten sturen met de Tacx-apps en andere apps dankzij het ANT+ FE-C protocol. Ook is het mogelijk stand-alone te trainen, in dat geval zal hij een vlakke weg simuleren. 

Wel dien je altijd goed te kijken of deze fietstrainer wel geschikt is voor jouw fiets, dat is namelijk afhankelijk van de cassette. Heb je een mountainbike met een steekas van 142 x 12 millimeter of 148 x 12 millimeter, dan heb je een extra adapter nodig.

Tacx T2900S FLUX S Fietstrainer

599,00
Laatste update was op: 29 november 2023 04:07

Beste koop fietstrainer

Specificaties

– Gewicht: 22,3 kg
– Materiaal: Kunststof
– Maximale gebruikersgewicht (kg): 120 kg
– Hoogte: 60 cm
– Diepte: 26 cm
– Breedte: 52 cm
– Type fietstrainer: Interactieve fietstrainer
– Type aandrijving: Direct drive
– Geschikt voor type fiets: Mountainbike, Racefiets
– Type weerstand: Elektromagneetrem
– Maximaal stijgingspercentage: 10 %
– Maximaal vermogen (W): 1500 W
– Hartslagsensor: Nee
– Vermogensensor: Ja, ingebouwd
– Versnellingsmeter: Nee
– Snelheidssensor: Ja
– Routes inladen mogelijk: Nee
– ANT+: Ja
– Bluetooth: Ja
– Trainingsprogramma’s mogelijk: Ja
– Compatibel met apps: Kinomap, Tacx app, TrainerRoad, Zwift
8.5Expert Score
Conclusie

De Tacx T2900S FLUX S is een eenvoudig te gebruiken fietstrainer die compatibel is met je tablet, smartphone en computer door middel van Bluetooth en ANT+. Hierdoor is het ook mogelijk verschillende apps te gebruiken, alsook software welke zorgt voor een realistische fietsroute. Ook beschikt hij over een nauwkeurigheidspercentage van drie procent, waardoor je erg nauwkeurig kunt trainen.

Voordelen
 • Relatief stil
 • Voorzien van meerdere weerstandsopties
 • Is compatibel met tablet, smartphone en computer
Nadelen
 • Er wordt geen cassette meegeleverd om op de trainer te plaatsen
 • Body is enkel geschikt voor SRAM- en Shimano cassettes

Beste direct drive fietstrainer – Tacx T2980 FLUX 2

Ben je op zoek naar de beste direct drive fietstrainer? Dan kan het goed zijn dat de Tacx T2980 FLUX 2 perfect is voor jou. Dit is namelijk een erg krachtige fietstrainer voorzien van Direct Drive, welke ideaal is voor iedere allround fietser. Wil je graag indoortrainingen kunnen doen in elke omstandigheid? Dan is dit de trainer waar je naar op zoek bent. 

Deze fietstrainer behoort tot één van de meest stille trainers die op dit moment verkrijgbaar zijn, wat ideaal is wanneer je gaat trainen in een gehorige omgeving of wanneer je partner er geen last van wilt hebben. Ook heeft de powermeter een afwijkingspercentage van maximaal 2,5 procent wat ervoor zorgt dat het één van de meest nauwkeurige trainers is. 

Ben je een echte krachtpatser? Ook dan kun je met deze fietstrainer goed uit de voeten, want hij heeft een maximaal vermogen van 2000 Watt. Bovendien is de hellingspercentage in te stellen tot 16 procent, waardoor er een breed assortiment aan verschillende trainingen ontstaat. De trainer beschikt over een elektrorem welke aangestuurd kan worden door software. Dit zorgt ervoor dat verschillende beklimmingen realistisch nagebootst kunnen worden doordat de aanpassingen van het hellingspercentage automatisch zal worden aangepast. 

De trainer is te koppelen aan andere sensoren met ANT+ dankzij de ANT+ en ANT+ FE-C verbindingen. Dit stelt jou in staat nog meer gegevens te verzamelen. Na je training kun je bovendien je gegeven makkelijk uitwisselen met andere apps, software of apparaten door middel van Bluetooth.

Heb je een fiets met schijfremmen en een Boost as, dan kun je de inbegrepen adapterset hiervoor gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen je racefiets kunt gebruiken, maar ook je MTB.

Tacx T2980 FLUX 2 Fietstrainer

689,00 799,00
Laatste update was op: 29 november 2023 04:07

Beste direct driven fietstrainer

Specificaties

–  Gewicht: 23,6 kg
– Materiaal: Kunststof
– Maximale gebruikersgewicht (kg): 120 kg
– Hoogte: 60 cm
– Diepte: 26 cm
– Breedte: 52 cm
– Bouwkwaliteit: Topklasse
– Type fietstrainer: Interactieve fietstrainer
– Type aandrijving: Direct drive
– Geschikt voor type fiets: Mountainbike, Racefiets
– Type weerstand: Elektromagneetrem
– Maximaal stijgingspercentage: 16 %
– Maximaal vermogen (W): 2000 W
– Hartslagsensor: Nee
– Vermogensensor: Ja, ingebouwd
– Versnellingsmeter: Ja
– Snelheidssensor: Ja
– Routes inladen mogelijk: Nee
– ANT+: Ja
– Bluetooth: Ja
– Trainingsprogramma’s mogelijk: Ja
– Compatibel met apps: Kinomap, Tacx app, TrainerRoad, Zwift
9Expert Score
Conclusie

De Tacx T2980 FLUX is een direct drive fietstrainer welke geschikt is voor elke allround fietser. De trainer behoort niet alleen tot één van de stilste trainers op de markt, maar ook één van de meest nauwkeurige. De geïntegreerde powermeter beschikt namelijk over een afwijkingspercentage van maximaal 2,5 procent. Ook kan het hellingspercentage ingesteld worden tot 16 procent, en is de fietstrainer te koppelen met ANT+.

Voordelen
 • Maximum vermogen van 2000 Watt
 • Nauwkeurigheidspercentage van maximaal 2,5 procent
 • Compatibel met smartphone, tablet en computer
Nadelen
 • Niet voorzien van ANT+ dongel
 • Er wordt geen cassette meegeleverd

Beste interactieve fietstrainer – Wahoo KICKR CORE

Wil je graag gaan trainen met een interactieve fietstrainer? De Wahoo KICKR CORE kan je deze ervaring uitstekend geven! Dankzij het zware vliegwiel, het maximale vermogen van 1800 Watt en een maximale hellingsgraad van 16 procent is dit een echte krachtpatser te noemen waar je veel verschillende trainingen mee uit kunt voeren. 

Deze fietstrainer zorgt niet alleen voor een zeer accurate en bovendien realistische training, maar is daarnaast ook erg eenvoudig in gebruik. Hij beschikt over een interne vermogensmeter waardoor het makkelijk is je afstand, snelheid en kracht vast te leggen. Daarnaast communiceert de trainer via Bluetooth Smart en ANT+, waardoor hij ook te koppelen is aan bijvoorbeeld je smartphone of tablet, maar ook je sporthorloge of computer. Hierdoor kun je diverse software en apps gebruiken zoals Zwift of TrainerRoad. 

Een ander groot voordeel is dat de fietstrainer is voorzien van LED verlichting zodat je altijd direct ziet welke verbindingen actief zijn. Bovendien is hij ook nog eens erg accuraat met een afwijkingspercentage van twee procent. De trainer is te combineren met Shimano en SRAM 8, 9 ,10 en 11-speed cassettes maar deze worden niet meegeleverd.

Wahoo KICKR CORE Interactieve Fietstrainer

599,99
Laatste update was op: 29 november 2023 04:07

Beste interactieve fietstrainer

Specificaties

– Interactieve direct drive fietstrainer
– Super accuraat (+/- 2%)
– Voorzien van groot vliegwiel voor nog realistischer trainen
– Simuleert stijgingspercentages tot 16% (1800W)
– Type weerstand: elektromagnetisch
– Communiceert via Bluetooth Smart, ANT+ en ANT+ FE-C
– Te koppelen met Android, iPhone, Mac, Windows computers en diverse sporthorloges en -computers
– LED-lampjes om te zien welke verbindingen actief zijn
– Te combineren met Shimano/SRAM 8, 9, 10 en 11-speed cassettes (niet meegeleverd)
– Ideaal te combineren met de Wahoo Training Mat en Wahoo KICKR Desk
– Compatible met Wahoo KICKR Climb en KICKR Headwind
– Tussentijdse (draadloze) software updates voor optimale fietsbeleving
– Bijna iedere fiets snel en gemakkelijk te monteren
– Oerdegelijke stalen constructie voor jarenlang trainingsgenot zonder problemen
8.5Expert Score
Conclusie

De Wahoo KICKR CORE is een interactieve fietstrainer met een vermogen van 1800 Watt en een hellingsgraad van 16 procent. Daarnaast heeft hij een afwijkingspercentage van maximaal twee procent, wat ervoor zorgt dat hij erg accuraat is. Hij is bovendien te koppelen met je tablet, smartphone, computer, sporthorloge en diverse software en apps.

Voordelen
 • Heel erg accuraat
 • Te koppelen met diverse apparaten
 • Voorzien van LED verlichting
Nadelen
 • Cassette wordt niet meegeleverd

Beste fietstrainer voor thuis – Elite Turno Smart B+

Wil je graag een fietstrainer voor thuis aanschaffen, zodat je ook binnenshuis kunt werken aan je training? Dan is de Elite Turno Smart B+ wellicht wel de geschikte trainer voor jou. Dit is een interactieve direct drive fietstrainer geschikt voor mountainbikes en racefietsen, welke zeer stil is, verstelbaar is en is voorzien van inklapbare poten. 

De fietstrainer is voorzien van een ingebouwde remeenheid met vloeistoftechnologie. Daarnaast is hij ook nog erg krachtig en zeer nauwkeurig, wat zorgt voor een positieve training. De weerstand van de pedalen passen zich automatisch aan op je snelheid en hij heeft een vermogen van 1580 Watt wanneer je 60 kilometer per uur gaat. 

Ook beschikt de fietstrainer over een geïntegreerde Misuro B+ sensor. Deze zorgt voor een overdracht van als jouw gegevens, zoals je vermogen en je snelheid. De ingebouwde vermogensmeter zorgt er daarnaast voor dat jij al je belangrijke details kunt analyseren wanneer je dit wenst. De trainer beschikt over Bluetooth en ANT+ waardoor hij te verbinden is met diverse software. Dankzij de Misuro B+ sensor is het bovendien mogelijk de trainer te koppelen aan je sporthorloge, smartphone, tablet of computer, om zo gebruik te kunnen maken van verschillende trainingsapps. 

Elite Turno Smart B+ Fietstrainer

321,95
Laatste update was op: 29 november 2023 04:07

Beste fietstrainer voor thuis

Specificaties

– Fietstrainer met geïntegreerde Misuro B+ sensor
– Ideaal voor vermogens-, sprint- en cadanstrainingen
– De Misuro B+ sensor stuurt snelheid, vermogen en cadans naar ANT+ en Bluetooth Smart devices
– Compatible met Shimano, SRAM 9-, 10- en 11-speed cassettes (niet meegeleverd)
– Compatible met 130-135 x 5mm quick release en 142 x 12mm steekas
– Trainer is zeer stil
– Met verstelbare en inklapbare poten
– Je ontvangt de My E-Trainings app is voor 12 maanden gratis
– Vermogen: 1580 Watt

– Ondersteunde apps en software:
Elite Real Software voor Windows (meegeleverd)
My E-Training (iOS en Android)
TrainerRoad
Kinomap
PerfPro
Veloreality
Virtualtraining
8Expert Score
Conclusie

De Elite Turno Smart B+ is een mooie en compacte fietstrainer die ideaal is om thuis te gebruiken. Dankzij de inklapbare poten zet je hem na gebruik zo weg, dat niemand er last van heeft. En doordat hij bovendien erg stil is heeft ook niemand er last van wanneer jij thuis aan het trainen bent.

Voordelen
 • Verstelbare en inklapbare poten
 • Erg stil
 • Te koppelen met diverse apparaten, software en apps
Nadelen
 • Nauwkeurigheid van vier procent
 • Geen hartslagmeter
 • Cassette wordt niet meegeleverd

Beste smart fietstrainer – Tacx Neo 2T Smart 

Ben je specifiek op zoek naar een smart fietstrainer? Dan is het zeker de moeite waard eens goed te kijken naar de Tacx Neo 2T Smart. Niet alleen is deze trainer ontzettend krachtig, hij is daarnaast ook nog eens heel erg stil. Ideaal, want zo heeft niemand er last van wanneer jij thuis gaat trainen. 

Deze fietstrainer beschikt over een hoogwaardig en geavanceerd Tacx systeem waardoor afdalingen, sprints en de diverse ondergronden allemaal erg echt aanvoelen. Dit zorgt er dan ook zeker voor dat jouw trainingen naar een ander level getild wordt. Dankzij de Road Feel techniek voel je bovendien elke drempel en iedere hobbel tijdens je training, wanneer je deze tijdens een normale fietstraining ook zou voelen. 

Ook uniek is dat de trainer automatisch versnelt wanneer een afdaling toeneemt, net zoals dat tijdens een echte training ook gebeurt. Bovendien is de fietstrainer aan allebei de zijkanten voorzien van sensoren. Deze registreren de bewegingen van je benen waardoor je een inzicht krijgt in je rotaties.

De trainer is voorzien van ANT+ en Bluetooth, waardoor het mogelijk is meerdere apparaten te koppelen. Denk hierbij aan een smartphone, tablet of computer, maar ook je sporthorloge en een borstband. Via de trainingsapp van Tacx kun je realistische trainingen volgen, maar ook via Kinomap is dit mogelijk. Bij deze laatste is het bovendien een mogelijkheid je eigen route te kiezen, kun je video’s volgen en proberen bij te houden tijdens je training en is het zelfs mogelijk wedstrijden te houden met je vrienden.

Tacx Neo 2T Smart Fietstrainer

1.249,00 1.299,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 14:28

Beste smart fietstrainer

Specificaties

– Afmetingen (LxBxH): 57,5 x 75 x 55 cm
– Afmetingen verpakking (LxBxH): 67 x 48 x 25 cm
– Afmetingen ingeklapt (LxBxH): 62 x 26 x 44 cm
– Gewicht: 21,5 kg
– Gewicht met verpakking: 24,8 kg
– Kleuren: Blauw, Grijs
– Materialen: Kunststof, Metaal
– Stroomvoorziening: Netstroom
– Fiets en as compatibiliteit: Racefietsen (130 mm), MTB fietsen (135 mm), 142 x 12 mm, 148 x 12
– Max. remkracht: 260 N
– Max. stijgingspercentage: 25%
– Kalibratie vereist: Nee
– Vermogenssensor: Ja
– Snelheidssensor: Ja
– Max. vermogen (Watt): 2200
– Inklapbaar: Ja
– Waterpas afstelbaar: Nee
– Weerstandsysteem: Magneet, Inductie
– Hartslagmeting: Ja, borstband
– Borstband mogelijkheid: Ja, bluetooth, via smartphone
– Borstband bijgeleverd: Nee
– Compatible met smartphone: Ja
– Connectiviteit: Bluetooth
– Apps: Kinomap, Tacx Training, TrainerRoad, Zwift
– Gebruik: Thuisgebruik
– Garantie thuisgebruik: 2 jaar
9.5Expert Score
Conclusie

De Tacx Neo 2T Smart is een erg handige en accurate fietstrainer met een aantal fijne opties. Hij is erg krachtig en stil, wat een groot voordeel is, maar beschikt ook over een erg geavanceerd systeem. Hierdoor lijkt het alsof afdalingen, sprints en diverse ondergronden echt zijn, wat jouw training zeker naar een hoger niveau tilt. Uiteraard is de trainer ook te koppelen aan verschillende devices, is het mogelijk om apps te gebruiken en kun je via de trainingsapp van Tacx realistische trainingen volgen.

Voordelen
 • Krachtig, stil en accuraat
 • Te koppelen aan diverse devices
 • Voorzien van geavanceerd systeem
Nadelen
 • Borstband wordt niet meegeleverd

Beste fietstrainer met de Zwift app – Dare2Ride Fuego 1.0 Smart 

Wil je graag een fietstrainer aanschaffen, maar is het daarbij wel van belang dat deze gekoppeld kan worden aan de Zwift app? Dan is de Dare2Ride Fuego 1.0 Smart wellicht wel de fietstrainer waar jij naar op zoek bent. 

Deze fietstrainer is voorzien van de laatste technische ontwikkelingen waardoor hij niet alleen erg precies en stil is, maar je ook kan voorzien van de meest realistische simulaties. De trainer is compatibel met speed cassettes 8, 9, 10 en 11, wat ervoor zorgt dat vrijwel elke fiets hiervoor gebruikt kan worden. Wel moeten deze cassettes apart worden bijgekocht, want deze worden niet meegeleverd.

Uiteraard is de trainer ook voorzien van ANT+ en Bluetooth, zodat je jouw verschillende apparaat eenvoudig kunt koppelen voor je training. Je smartphone, tablet, computer, GPS of andere apparaten kunnen makkelijk gekoppeld worden zodat je jouw favoriete app kunt gebruiken voor het trainen. Zwift is hierbij uiteraard mogelijk, maar ook andere apps zoals TrainerRoad, Kinomap en andere apps. 

Dare2Ride Fuego 1.0 Smart Fietstrainer

769,95
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 14:28

Beste fietstrainer met de Zwift app

Specificatie

– Nauwkeurigheid ±2 Wielmaat 24 -29
– Verstelbare lengte V
– Afmetingen (geïnstalleerd) 620 x 518 x 453 mm
– Totaal gewicht (met doos) 20 KG
– Gewicht vliegwiel 5,7 KG
– Geluidsniveau 52dB (@30KPH)
– Maximaal uitgangsvermogen 2500W (@58KPH)
– Max gesimuleerde helling 20% ​​(@70KG)
– Aandrijving Vereist aankoop/installatie van nieuwe
– Cassette: 8/9/10/11 SPEED SRAM/Shimano
– Connectiviteit: AN-T+, ANT+FE-C en Bluetooth Smart
8Expert Score
Conclusie

De Dare2Ride Fuego 1.0 Smart is een ideale fietstrainer waarbij je eenvoudig de Zwift app of een andere app kunt gebruiken. Dit doe je door je smartphone, computer, tablet of een ander apparaat te koppelen en zo de app te gebruiken. Ook is hij voorzien van een stijgingspercentage van maximaal 20 procent, waardoor je veel verschillende trainingen kunt uitvoeren.

Voordelen
 • Erg stil, slechts 52 decibel op 30 kilometer per uur
 • Voorzien van ANT+ en Bluetooth
Nadelen
 • Cassettes worden niet meegeleverd

Beste rollenbank fietstrainer – Tacx Antares

Zou je graag een rollenbank fietstrainer aan willen schaffen zodat je vrij kunt fietsen tijdens je training? Dan kan het maar zo zijn dat de Tacx Antares precies is waar je naar op zoek bent. deze trainer geeft jou namelijk de mogelijkheid vrij te fietsen en tegelijk je techniek en coördinatie te verbeteren. 

Op het moment dat jij sneller gaat trappen, zullen de rollen van deze trainer automatisch sneller gaan bewegen. Dit zorgt ervoor dat jij je training volledig zelf bepaalt, net als wanneer je buiten zou gaan fietsen. Bovendien zorgen de rollen ervoor dat je de fiets makkelijker in het midden kunt houden wat veiliger en handiger is. Dit wordt gedaan doordat de rollen een conische vorm hebben. ze zijn in het midden smaller dan aan de buitenzijden. 

Ook kun je zelf de afstand tussen de rollen bepalen, want de rollenbank is voorzien van een handig schuifsysteem. Elke fiets met een diameter tussen de 26 en 29 inch kan hier dan ook op geplaatst worden. Daarnaast kun je de rollenbank met het schuifsysteem ook volledig inschuiven, om hem vervolgens makkelijk op te bergen. 

Tacx Antares Rollenbank Fietstrainer

149,00 179,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 14:28

Beste rollenbank fietstrainer

7Expert Score
Conclusie

De Tacx Antares Rollenbank is een fijne fietstrainer met conische rollen. Dit betekent dat de rollen in het midden smaller zijn, wat er voor zorgt dat jij je fiets makkelijk in het midden kunt houden. Daarnaast is het zo dat, wanneer jij sneller gaat fietsen, de rollen ook sneller zullen bewegen. Met het schuifsysteem kun je de afstand op de rollenbank aanpassen, zodat hij voor vrijwel elke fiets geschikt is.

Voordelen
 • Voorzien van conische rollen
 • Beschikt over handig schuifsysteem
 • Is inklapbaar
Nadelen
 • Niet compatible met apparaten of apps

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste fietstrainer 

Je hebt nu de verschillende fietstrainer doorgelezen en misschien heb je al een idee welke trainer je het liefst aan zou willen schaffen. Toch kan het ook zo zijn dat je hier nog steeds over twijfelt, daarom hebben wij deze koopgids samengesteld. Hier kun je nog net dat beetje extra informatie doornemen om jouw keuze wat makkelijker te maken. 

Compatible met apparaten en apps

Vrijwel de meeste fietstrainers zijn voorzien van ANT+ en Bluetooth, waardoor het mogelijk is diverse apparaten te koppelen en apps te gebruiken. Dit is een groot voordeel, want met die apps kun je zelf een training kiezen waardoor je telkens een andere route rijdt.

Geluid tijdens het trainen

Je wilt natuurlijk niet dat anderen last hebben van lawaai wanneer jij gaat trainen, en dus is het belangrijk dat de fietstrainer zo stil mogelijk is. Gelukkig zijn de meeste trainers dat ook, zodat jij je niet irriteert aan het lawaai, maar eventuele huisgenoten ook niet. 

Nauwkeurigheidspercentage 

De nauwkeurigheidspercentage is erg belangrijk, maar kan verschillen per fietstrainer. Bij de één ligt dit percentage op vier procent, terwijl het bij de ander maximaal twee procent is. Wanneer je het percentage zo laag mogelijk wilt hebben doe je er dus goed aan hier goed naar te kijken. 

Stijgingspercentage 

Het stijgingspercentage is ook belangrijk om na te kijken, zeker wanneer je graag trainingen doet in bijvoorbeeld berggebieden. Bij de ene trainer gaat deze tot de 16 procent, en bij de ander tot wel 20 procent. Dit zorgt er zeker voor dat er meer verschillende trainingen mogelijk zijn, zodat jij jezelf uit kunt blijven dagen. 

Fietstrainer online kopen

Nu is het tijd om een keuze te maken. Hieronder vind je nogmaals onze top 7 om een keuze te maken voor welke fietstrainer het beste bij jou past.

Tacx T2980 FLUX 2 Fietstrainer

Beste direct driven fietstrainer
689,00 799,00

Wahoo KICKR CORE Interactieve Fietstrainer

Beste interactieve fietstrainer
599,99

Elite Turno Smart B+ Fietstrainer

Beste fietstrainer voor thuis
321,95

Tacx Neo 2T Smart Fietstrainer

Beste smart fietstrainer
1.249,00 1.299,00

Dare2Ride Fuego 1.0 Smart Fietstrainer

Beste fietstrainer met de Zwift app
769,95

Tacx Antares Rollenbank Fietstrainer

Beste rollenbank fietstrainer
149,00 179,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo