Beste kleine compacte roeitrainer van 2023

Wat is de beste kleine compacte roeimachine? Ik heb het internet afgestruind, sommige daadwerkelijk uitgetest en vond 5 geweldige kleine compacte roeimachines. Wat maakt deze anders dan de meeste andere roeiers is dat ze licht van gewicht zijn, compact en passen zowat overal in uw huis. Ze hebben ook alle functies die je nodig hebt om je gemotiveerd te houden, uitgedaagd en calorieën te verbranden.

Ik zal je dan ook in dit artikel meenemen in de zoektocht naar de beste kleine en compacte roeitrainers voor als jij thuis niet heel veel ruimte hebt en toch wilt trainen op een roeiapparaat. Meet dus op hoeveel ruimte je hebt voor zo’n soort cardio apparaat zodat je precies weet of de roeitrainers die we bespreken ook compact genoeg zijn.

Beste kleine en compacte roeitrainers in één overzicht – Onze top 5

VirtuFit Row 1.0 Roeitrainer

Beste koop compacte roeitrainer
199,00 249,00

VirtuFit Row 450 Roeitrainer

Beste inklapbare compacte roeimachine
349,00 499,00

VirtuFit Waterweerstand Row 800

Beste compacte roeitrainer met waterweerstand
549,00 699,00

VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

Beste compacte roeitrainer met magnetische weerstand
699,00 899,00

DKN Technology R-320

Beste compacte roeiapparaat met luchtweerstand
595,00

Beste koop compacte roeitrainer – VirtuFit Row 1.0

De VirtuFit Row 1.0 is de goedkoopste compacte roeimachine die we hebben gezien en een Beste Koop als je een budget hebt. Het is de beste compacte roeimachine die je kunt kopen voor minder dan €200,-.

Het is heel eenvoudig: het heeft geen programmering, slechts vier weerstandsniveaus, en de console is een ouderwetse digitale zwart-wit display.

Hij heeft echter wel alle basisfuncties die je van een roeimachine mag verwachten en kan tot de helft worden ingeklapt om hem op te bergen, waardoor dit een geweldige keuze is als je weinig ruimte hebt. Hij weegt ook maar ongeveer 13,3 kg, dus verplaatsen is gemakkelijk.

Hij heeft een goede zithoogte van 24-31 cm, dus de meeste mensen zouden hem comfortabel moeten kunnen gebruiken. De belastbaarheid is t/m 115 kg en de maximale gebruikerslengte is 195 cm.

Tijdens onze tests vonden we dat de weerstand op alle niveaus soepel en consistent was, en dat het stuur comfortabel vast te houden was gedurende langere perioden van gebruik. De console was in de meeste omstandigheden goed afleesbaar.

Dan het belangrijkste punt om naar te kijken van dit artikel is de afmetingen. De afmetingen van de VirtuFit Row 1.0 zijn 173 x 53 x 40 cm (LxBxH) als je hem uitgeklapt hebt. Ingeklapt zijn de afmetingen 95 x 40 x 101 cm (LxBxH).

6.5Expert Score
Conclusie

Nu zal jij dus even moeten nagaan voor jezelf en bij jou in huis moeten kijken of deze afmetingen compact en klein genoeg zijn. Verder is dit echt een hele simpele roeitrainer met weinig mogelijkheden. Maar wil je een kleine roeitrainer en er niet teveel voor betalen, dan is het wel een hele goede optie!

Voordelen
 • Goedkoop
 • Zeer compact
 • Inklapbaar
 • Doet wat die moet doen
Nadelen
 • Zeer simpele uitvoering
 • Geen programma's
 • Geen hartslagmeting

Beste inklapbare compacte roeimachine – VirtuFit Row 450

De VirtuFit Row 450 is een compacte roeimachine met een stevig frame en magnetische weerstand (dat erg stil is), geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De VirtuFit roeier heeft 10 weerstandsniveaus en is opklapbaar (dus ruimtebesparend). Deze roeier heeft geen programma’s.

De maximale gewichtsbelasting is 130 kg en de maximale gebruikerslengte is 195 cm. Het ontwerp van deze compacte roeimachine is eenvoudig. Het heeft een metalen frame, schuimrubberen handgrepen en een comfortabele zitting. Omdat hij slechts 25 kg weegt, kan hij gemakkelijk door één persoon worden verplaatst.

De zithoogte is 18-25 cm vanaf de grond, zodat u kunt kiezen welke positie u het prettigst vindt. Het voordeel van een opvouwbare roeimachine is dat u vloerruimte kunt besparen door hem op te vouwen voor opslag of als u hem in een kleine ruimte wilt gebruiken.

Dit is vooral handig als uw huis niet veel ruimte te bieden heeft. Na elke training kunt u de roeimachine met de bijgeleverde transportwieltjes aan de kant zetten tot de volgende training.

De afmetingen van de VirtuFit Row 450 zijn 175 x 51.5 x 50 cm (LxBxH) als je hem uitgeklapt hebt. Ingeklapt zijn de afmetingen 70 x 51.5 x 120 cm (LxBxH). Hij klapt dus echt heel compact op ook!

8Expert Score
Conclusie

Zoals je ziet is de VirtuFit Row 450 een echte topper als het gaan om een compacte roeitrainer die je kunt inklappen. Doordat die een magnetisch weerstandssysteem heeft is die erg stil en kun je er prima thuis op trainen zonder andere echt te storen.

Voordelen
 • Zeer stil in gebruik
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Klapt heel compact op
 • Roeit fijn
 • Handige transportwieltjes
Nadelen
 • Geen programma's
 • Geen hartslagmeting

Beste compacte roeitrainer met waterweerstand – VirtuFit Waterweerstand Row 800

De VirtuFit Water Resistance Row 800 heeft een compact formaat en een opvouwbare structuur. Je kunt de Row 800 ook gemakkelijk op zijn zij zetten om hem beter te kunnen opruimen, echter neemt die dan wel meer ruimte in dan bij andere inklapbare modellen. Deze is voornamelijk van zichzelf heel compact.

De VirtuFit Water Resistance Row 800 heeft een waterweerstandssysteem. Dit type weerstandssysteem is erg populair. Door de vloeibaarheid van water kunt u tijdens de training gemakkelijk de weerstand veranderen door de snelheid van de beweging te veranderen, wat moeilijker is bij andere soorten weerstandssystemen.

Deze waterroeier heeft 8 verschillende weerstandsniveaus. Dit zorgt voor variatie binnen je trainingen, zodat je altijd de juiste uitdaging kunt vinden.

Dit model heeft geen programma’s ingebouwd in zijn computer. Als je volgens een vooraf bepaald programma wilt trainen, zul je een app of software op je telefoon, tablet of laptop moeten gebruiken.

Als we kijken naar de maximale belastbaarheid dan komen we uit op 140 kg, wat hem zwaar belastbaar maakt. Hoewel dit model zeer compact is is de maximale gebruikerslengte toch 200 cm. Mooi meegenomen dus.

De afmetingen van de VirtuFit Row 800 zijn 160 x 52 x 87,5 cm (LxBxH) als je hem uitgeklapt hebt. opgeklapt zijn de afmetingen 87,5 x 52 x 160 cm (LxBxH).

8.5Expert Score
Conclusie

De Row 800 van het merk VirtuFit is dus van zichzelf een zeer compacte roeitrainer. Ondanks zijn korte uitvoering is die toch hoog belastbaar en geschikt voor mensen tot wel 200 cm. Verder kun je hem niet echt inklappen maar wel op zijn zij zetten. Nu zijn er modellen die nog compacter zijn als ze zijn ingeklapt, maar dit model is van zichzelf wel echt de meest korte roeitrainer die er is.

Voordelen
 • Zeer compact van zichzelf
 • Waterweerstand
 • Tablethouder
 • Kantelbaar scherm
 • Hoog belastbaar
 • Hoge zitting
Nadelen
 • Geen programma's
 • Minder compact op zijn zij

Beste compacte roeiapparaat met luchtweerstand – DKN Technology R-320

De DKN Technology R-320 is een compacte roeimachine met luchtweerstand. Hij is wel vrij lang, maar in de breedte is die wel klein. Hij heeft 8 verschillende weerstandsniveaus om uit te kiezen . Dit opvouwbare model kan na gebruik gemakkelijk worden opgeborgen.

De DKN Technology R-320 heeft een eenvoudige computer die de belangrijkste trainingsgegevens weergeeft, zoals tijd, snelheid, afstand, calorieën en slagaantal. U kunt ook uw hartslag meten met een 5kHz borstband (niet inbegrepen).

Dit weerstandssysteem wordt gebruikt in roeimachines met luchtweerstand en werkt op basis van luchtstroming. Wanneer je harder aan de hendel van de roeimachine trekt, moet er meer lucht door het vliegwiel stromen en daardoor neemt de weerstand toe. Het voordeel van dit weerstandssysteem is dat het een vrij natuurlijke beweging mogelijk maakt omdat je tijdens de trekfase harder moet trekken dan tijdens de duwfase.

De DKN Technology R-320 heeft een extra grote voetplaat, zodat u hem met elke schoenmaat kunt gebruiken. Daarnaast zijn de voetplaten voorzien van een anti-slip laag zodat u altijd voldoende grip heeft. De zithoogte is 45 cm wat hem geschikt maakt voor mensen die wat minder te been zijn.

De afmetingen van de DKN Technology R-320 zijn 217 x 50 x 88 cm (LxBxH) als je hem uitgeklapt hebt. opgeklapt zijn de afmetingen 106 x 50 x 178 cm (LxBxH).

9Expert Score
Conclusie

Deze roeitrainer is dus wel vrij lang als je kijkt naar de andere modellen, maar wel net weer een stukje minder breed. Je zult dus even moeten kijken of dit past. Doordat die zo lang is kunnen wel mensen t/m 205 cm erop. Verder is die wel compatible met je telefoon wat natuurlijk wel weer fijn is.

Voordelen
 • Compatible met smartphone
 • Maximale gebruikerslengte van 205 cm.
 • Belastbaar tot 130 kg
 • Inklapbaar
 • Hartslagband mogelijkheid
Nadelen
 • Vrij lang
 • Geen programma's

Beste compacte roeitrainer met magnetische weerstand – VirtuFit Ergometer Semi-Pro

De nieuwe VirtuFit Ergometer Semi-Pro is een compacte roeitrainer met magnetische weerstand die opgeklapt kan worden en zonder moeite door het hele gezin kan worden gebruikt.

Deze roeitrainer met magnetische weerstand kan worden ingesteld op 16 niveaus. Er zijn ook 34 programma’s, waarvan er 29 vooraf zijn ingesteld. Keuze genoeg dus! Met de weerstandsknop onder het display kun je de weerstand tijdens je training veranderen.

Het display geeft de tijd, afstand, verbrande calorieën en slagen per minuut (SPM) weer. Het LCD-display heeft achtergrondverlichting, zodat het ook in het donker gemakkelijk af te lezen is. Deze roeitrainer heeft een ergometer ingebouwd en het is ook mogelijk om een hartslagband aan te sluiten voor continue meting van uw hartslag (5kHz).

Ook als je thuis niet veel ruimte hebt, past deze roeimachine prima in een hoekje van je woon- of slaapkamer: de VirtuFit Ergometer Semi-Pro is op te vouwen als je hem niet gebruikt!

De belastbaarheid van dit apparaat is tot wel 150 kg! Dat maakt het dan ook een echte kwalitatieve roeitrainer en kunnen ook lange mensen prima losgaan op dit apparaat. De maximale gebruikerslengte is namelijk 200 cm.

De afmetingen van de DKN Technology R-320 zijn 205 x 51 x 64 cm (LxBxH) als je hem uitgeklapt hebt. opgeklapt zijn de afmetingen 90 x 51 x 122 cm (LxBxH).

9Expert Score
Conclusie

Met dit apparaat haal je dan ook echt een stukje kwaliteit in huis! Het is een roeitrainer met magnetische weerstand wat het een machine maakt die erg stil roeit. Dit is voor als je hem thuis gebruikt natuurlijk wel fijn. Verder ziet die er strak uit en zit er alles op wat je nodig hebt als je flink aan de slag wilt en jouw roeitrainer veel wilt gebruiken.

Voordelen
 • Zeer hoog belastbaar
 • Mooi uiterlijk
 • Hartslagmogelijkheid
 • Veel programma's
 • Inklapbaar
 • Stil in gebruik
Nadelen
 • Je zit heel laag
 • Handmatig weerstand verstellen

Koopgids

Nu is het altijd goed om kritisch te kijken naar de fitnessapparaten die je graag wilt kopen en te kijken of deze wel bij jou passen. Maar waar let je dan op als je op zoek bent naar een roeitrainer die compact is? Hieronder bespreken we de belangrijkste punten om te bekijken.

Afmetingen

Bij de aanschaf van een compacte roeitrainer zijn de afmetingen zeer belangrijk om naar te kijken. Aan de hand van de afmetingen van een roeier kunt u weten of deze geschikt is voor uw behoeften.

De afmetingen van een roeier moeten lengte, hoogte en breedte omvatten. Ook de opgevouwen afmetingen moeten worden vermeld, voor het geval het apparaat kan worden opgevouwen wanneer het niet wordt gebruikt.

Ook belangrijk om voor je naar de afmetingen van de apparaten kijkt, ook te kijken naar de ruimte waarin je hem wilt plaatsen, zo ben je gerichter naar de afmetingen aan het kijken.

Inklapsysteem

Bij het kopen van een compacte roeitrainer is het belangrijk om te kijken of hij een vouwsysteem heeft en hoe hij wordt opgevouwen. Veel roeitrainers kunnen in verticale positie worden neergezet, maar sommige worden ingeklapt met een speciaal inklapsysteem.

Inklapbare systemen zijn ontworpen om binnenshuis ruimte te besparen. Wanneer het toestel is opgevouwen, neemt het minder ruimte in en kan het gemakkelijker worden opgeborgen. Hoe compacter een roeitrainer kan worden opgevouwen, hoe gemakkelijker hij kan worden vervoerd of opgeborgen.

Belastbaarheid

Bij het kopen van een compacte roeitrainer is het belangrijk om te kijken naar de belastbaarheid. Omdat dit soort roeitrainers kleiner zijn, kan het zijn dat er minder sterk materiaal is gebruikt of de constructie anders is gemaakt om maar ruimte te besparen.

Je wilt natuurlijk wel echt voluit kunnen gaan en alles uit jouw training halen en daarom is het dus zo belangrijk dat er nog wat speling zit in de belastbaarheid van het apparaat en jouw gewicht zelf. Hiervoor kun je een marge van 20 kg aanhouden voor een lange levensduur van het apparaat.

Maximale gebruikerslengte

Als laatste belangrijke punt willen we je meegeven dat de maximale gebruikerslengte ook een belangrijk punt is. Want als je op zoek bent naar een kleine roeitrainer die in huis niet veel ruimte inneemt kun je je al snel blindstaren op de afmetingen van het apparaat zelf.

Maar vergeten dat de maximale gebruikerslengte een belangrijk punt is. Je moet er natuurlijk wel op kunnen zitten en mee kunnen trainen toch haha?

Kleine compacte roeiapparaat kopen

Dan zijn we alweer bij het einde van dit artikel uitgekomen. Je hebt nu alles in handen om een goede keuze te maken. We hopen dat dit artikel je geholpen heeft bij jouw keuze en dat je een idee hebt voor welke jij moet gaan. Voor het gemak hebben we hieronder nogmaals onze top 5 ingevoegd.

VirtuFit Row 1.0 Roeitrainer

Beste koop compacte roeitrainer
199,00 249,00

VirtuFit Row 450 Roeitrainer

Beste inklapbare compacte roeimachine
349,00 499,00

VirtuFit Waterweerstand Row 800

Beste compacte roeitrainer met waterweerstand
549,00 699,00

VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

Beste compacte roeitrainer met magnetische weerstand
699,00 899,00

DKN Technology R-320

Beste compacte roeiapparaat met luchtweerstand
595,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo