Beste inklapbare roeitrainer van 2023

Trainen met een roeitrainer is erg intensief, omdat je krachttraining combineert met cardio. Dit zorgt er niet alleen voor dat je conditie verbetert, maar ook dat je spiermassa gaat kweken. Je zet met dit soort cardio apparaten dan ook je hele lichaam aan het werk. Een training met een roeitrainer wordt dan ook gezien als een full body workout.

Elke haal bij het roeien heeft in feite vier fases; de catch, drive, finish en recovery. Bij elke fase is er een bepaalde spiergroep die net even iets meer zijn best moet doen, waardoor alle spieren aan bod komen. Eerst je been- en bilspieren evenals je scheenspieren en hamstrings, daarna de spieren in je schouders en je rug, vervolgens je armspieren en als laatste je buikspieren. Je kunt met dit apparaat dus in relatief korte tijd een stuk fitter worden maar, wel is het belangrijk dat je de juiste roeitechniek uitvoert. 

Wil je nou zelf ook graag een roeitrainer aanschaffen zodat je volledige work-outs kunt doen en fitter kunt worden, maar heb je niet heel veel ruimte in huis en moeten deze wel inklapbaar zijn? Wij hebben een handig overzicht voor je gemaakt met de beste inklapbare roeitrainers. Hier kun je meer over de verschillende apparaten te weten komen, waardoor het je keuze makkelijker maakt. Weet je het, na het doornemen van de apparaten van verschillende merken, nog niet? Dan kan onze koopgids ook nog helpen bij het maken van je keuze. 

Beste inklapbare roeitrainer in één overzicht – Onze top 5

VirtuFit Row 450 Roeitrainer

Beste koop inklapbare roeitrainer
349,00 499,00

VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

Beste opvouwbare magnetische roeiapparaat
699,00 899,00

VirtuFit Ultimate Pro 2i Roeitrainer Bluetooth/ANT+

Beste opvouwbare professionele roeitrainer
1.199,00 1.498,00

DKN Technology H20Ar roeitrainer

Beste inklapbare waterroeier
1.295,00

Spirit Fitness CRW800

Beste inklapbare luchtweerstand roeimachine
1.119,00

Beste koop inklapbare roeitrainer – VirtuFit Row 450 roeitrainer 

Onze beste koop inklapbare roeitrainer is de VirtuFit Row 450 roeitrainer. Dit apparaat is niet alleen erg stil wanneer je hem gebruikt, maar beschikt ook over een aantal fijne voordelen en is daarnaast ook nog eens vrij goedkoop aan te schaffen.

Deze roeitrainer is voorzien van de zogeheten ‘silent magnetic’ technologie, wat inhoudt dat hij erg stil is wanneer je hem gebruikt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat anderen er last van hebben als jij aan het trainen bent. Daarnaast is hij ook in te klappen, dus na de training berg je hem eenvoudig weer op. Dankzij de tien verschillende weerstandsniveaus is de trainer bovendien geschikt voor beginners, maar ook voor mensen met wat meer ervaring. 

De trainer is voorzien van een display waarop je het aantal roeislagen en de totale trainingstijd af kunt lezen. Ook is hij voorzien van transportwielen en verstelbare pedalen met antislip. Er is geen mogelijkheid voor een borstband of een hartslagmeting.  

De afmetingen van de roeitrainer zijn 124 x 58 x 22,5 centimeter, ingeklapt is dit 70 x 51,5 x 90 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 130 kilogram en de maximale gebruikerslengte is 195 centimeter. De trainer zelf weegt 25 kilogram. Wil je meer weten over dit model? Bekijk dan ook eens onze VirtuFit Row 450 roeitrainer review

VirtuFit Row 450 Roeitrainer

349,00 499,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:42

Beste koop inklapbare roeitrainer

7.5Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Row 450 roeitrainer is een goedkope magnetische roeitrainer welke is voorzien van ‘silent magnetic’ technologie. Hierdoor hebben andere huisgenoten er geen last van wanneer jij gaat trainen, want het apparaat is erg stil. Ook is hij in te klappen na gebruik, zodat hij niemand in de weg staat.

Voordelen
 • Is erg stil
 • In te klappen
 • Geschikt voor beginners en meer ervaren gebruikers
Nadelen
 • Geen borstband mogelijkheid
 • Heeft geen automatische programma’s
 • Display is niet verlicht

Beste inklapbare waterroeier – DKN Technology H20Ar roeitrainer 

Ben jij een ervaren roeier, en zodoende op zoek naar een professionele waterroeier, maar wil je wel dat deze inklapbaar is? De DKN Technology H20Ar roeitrainer kan dan maar zo jouw nieuwe fitnessapparaat worden. Deze trainer bootst het gevoel van roeien in open water het beste na, waardoor jouw training erg realistisch is. 

Het grootste voordeel van dit apparaat ten opzichte van de andere apparaten, is de variabele weerstand. Deze past zich namelijk aan, aan de inspanning van de gebruiker. Dit houdt kortgezegd in dat, hoe sneller jij roeit, hoe meer uitdaging je krijgt in je training. De weerstand wordt volledig door jou gestuurd, enkel met je paddels. Je bepaalt dus zelf hoe hoog of laag de weerstand is. 

Uiteraard is er ook een monitor aanwezig waarop je je snelheid, afstand, getrainde tijd, aantal roeislagen en het calorieverbruik kunt aflezen. Daarnaast biedt de monitor je ook een target training als race programma aan. Een hartslagregistratie is ook mogelijk en doordat hij voorzien is van Bluetooth, kun je de trainer ook koppelen met de Kinomap-app. 

De afmetingen van de roeitrainer zijn 213 x 52 x 93 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram, de maximale gebruikerslengte is 200 centimeter en de trainer zelf weegt 49 kilogram. 

DKN Technology H20Ar roeitrainer

1.295,00
TradetrackerProducts thuisatleet.nl
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:43

Beste inklapbare waterroeier

9Expert Score
Conclusie

De DKN Technology H20Ar roeitrainer is een mooie professionele waterroeier met een aantal fijne pluspunten. Zo beschikt hij over een variabele weerstand dat volledig door jou wordt bestuurd door middel van je paddels. Op het display kun je de belangrijkste gegevens aflezen, maar ook is deze te koppelen met bijvoorbeeld de Kinomap-app.

Voordelen
 • Realistische training
 • Target training
 • Te koppelen met Kinomap
Nadelen
 • Display is niet verlicht en niet in kleur

Beste opvouwbare magnetische roeiapparaat – VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

Ben je op zoek naar een opvouwbaar magnetisch roeiapparaat? Dan is de VirtuFit Ergometer Semi-Pro roeitrainer misschien wel waar je naar op zoek bent. Dit is een semi-pro roeitrainer en dus ideaal voor mensen die al enige ervaring hebben met roeitrainers, en op zoek zijn naar een apparaat waar ze net iets meer mee kunnen. 

Wat deze roeitrainer anders maakt dan andere trainers, is het feit dat hij een extra dimensie heeft ingebouwd. Normaal gesproken ga je naar achteren op het moment dat je een slag maakt, maar bij deze roeitrainer ga je niet alleen naar achteren, maar ook naar boven. Dit zorgt voor een zwaardere training en meer uitdaging.

Hij is makkelijk thuis te gebruiken want hij is voorzien van transportwielen en hij is inklapbaar. Zo kun je hem na gebruik eenvoudig inklappen en opbergen, zonder dat hij telkens in de weg ligt. Ook is hij voorzien van acht verschillende niveaus zodat hij voor vrijwel iedereen toegankelijk is, en is het mogelijk om een hartslagband aan te sluiten. Naast de verschillende niveaus zijn er ook nog 16 weerstandniveaus beschikbaar en maar liefst 34 programma’s.

Er is een ergometer aanwezig evenals een verlicht display waarop je alle belangrijke informatie kunt lezen. Denk hierbij aan de getrainde tijd, aantal slagen en de afstand. Ook is er een recovery test mogelijkheid en is hij voorzien van antislippedalen. 

De afmetingen van de roeitrainer zijn 205 x 51 x 64 centimeter, ingeklapt is dit 90 x 51 x 122 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram en de maximale gebruikerslengte is 200 centimeter. De trainer zelf weegt 34 kilogram. 

VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

699,00 899,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:42

Beste opvouwbare magnetische roeiapparaat

8Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Ergometer Semi-Pro roeitrainer is een semi-professioneel apparaat. Waar je bij normale trainers alleen naar achteren gaat bij het maken van een slag, ga je bij deze trainer ook naar boven. Dit zorgt voor een zwaardere training, waarbij je jezelf ook meer uit kunt dagen.

Voordelen
 • Semi-professioneel
 • Extra uitdaging
 • Inklapbaar
Nadelen
 • Borstband wordt niet meegeleverd
 • Voetsteunen niet instelbaar

Beste inklapbare luchtweerstand roeimachine – Spirit Fitness CRW800 Air Rower

Wanneer je graag een inklapbare luchtweerstand roeimachine in huis wilt halen, is de kans groot dat je voor dit model gaat. De Spirit Fitness CRW800 Air Rower is een hoogwaardig apparaat dat jou echt het gevoel kan geven alsof je op water traint. 

De trainer is voorzien van een robuust frame en is uiteraard in te klappen. Wat erg fijn is bij deze roeimachine, is dat hij een hoge zitpositie heeft. Dit zorgt ervoor dat je eenvoudig plaats kunt nemen. Ook de pedalen kunnen versteld worden zodat ze perfect bij jouw lichaam passen. Je traint met dit apparaat door middel van luchtweerstand, maar er is ook een extra magnetisch weerstandsysteem aanwezig, met instelbare weerstanden. Er zijn 16 verschillende niveaus beschikbaar en 10 trainingsprogramma’s.

Uiteraard is er ook een LCD-display aanwezig, welke verlicht is zodat jij beter af kunt lezen wat er op het scherm staat al je prestaties zijn hierop af te lezen zoals je tijd, afstand, je hartslag, temperatuur en de calorieën. Je hartslag kan alleen gemeten worden wanneer je een hartslagband hebt, maar deze wordt niet meegeleverd. 

De afmetingen van de roeitrainer zijn 239 x 46 x 116 centimeter, ingeklapt is dit 105 x 46 x 207 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram en de maximale gebruikerslengte is 200 centimeter. De trainer zelf weegt 52,5 kilogram. 

Spirit Fitness CRW800

1.119,00
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:42

Beste inklapbare luchtweerstand roeimachine

8.5Expert Score
Conclusie

Zoals je ziet is de Spirit Fitness CRW800 een roeitrainer die je mooi kun inklappen en een robuuste uitstraling heeft. Echter is het niet alleen de uitstraling die robuust is, ook het daadwerkelijke frame is zeer robuust. Je betaald wel wat voor dit model, maar daar krijg je dan ook wel echte kwaliteit voor terug.

Voordelen
 • Robuust frame
 • Inklapbaar
 • LCD display
Nadelen
 • Premium investering

Beste opvouwbare professionele roeitrainer – VirtuFit Ultimate pro 2i ergometer roeitrainer Bluetooth

Ben je op zoek naar de beste opvouwbare professionele roeitrainer met luchtweerstand, zodat jij het maximale uit jezelf kunt halen? Dan kan de VirtuFit Ultimate Pro 2i roeitrainer je daar uitstekend bij helpen. Deze trainer is gemaakt van zwaardere materialen ten opzichte van de goedkopere modellen, waardoor hij langer mee zal gaan. 

Een groot voordeel is dat deze trainer een ergometer is en is voorzien van Ant+ Bluetooth. Zo kun jij moeiteloos verschillende apparaten koppelen en met apps gaan trainen, bijvoorbeeld voor een bepaald trainingsprogramma of een virtuele app zodat het lijkt alsof je ergens anders op de wereld aan het trainen bent. 

De roeitrainer is voorzien van tien verschillende programma’s zodat jij jezelf altijd uit kunt blijven dagen en geen training hetzelfde is. Daarnaast is hij ook voorzien van een kantelbaar scherm waarop je duidelijk kunt aflezen welke afstand je hebt afgelegd, hoeveel tijd je daaraan hebt besteed, wat je calorieverbruik is, je snelheid, RPM, wattage en je hartslag als je gebruikmaakt van een hartslagmeter. 

De afmetingen van de roeitrainer zijn 254 x 53 x 115 centimeter en hij weegt 50 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 230 kilogram en de gebruikerslengte mag maximaal 220 centimeter zijn.  Meer weten over deze roeitrainer? Bekijk dan ook eens onze VirtuFit Ultimate Pro 2i Ergometer roeitrainer review

VirtuFit Ultimate Pro 2i Roeitrainer Bluetooth/ANT+

1.199,00 1.498,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:42

Beste opvouwbare professionele roeitrainer

9Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Ultimate Pro 2i roeitrainer is een mooie en erg stevige trainer waarmee jij moeiteloos je trainingen uit kunt voeren. Er zijn verschillende programma’s aanwezig en daarnaast is hij ook voorzien van Ant+ Bluetooth. Dit zorgt ervoor dat je het apparaat kunt koppelen aan verschillende apps en apparaten, waardoor je een hartslagmeting uit kunt voeren of andere trainingsprogramma’s kunt doorlopen.

Voordelen
 • Gemaakt van zware materialen
 • Belastbaar gewicht van maar liefst 230 kilogram
 • Gebruikerslengte van maximaal 220 centimeter
Nadelen
 • Erg groot, ook ingeklapt
 • Het apparaat zelf weegt 50 kilogram

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste inklapbare roeitrainer 

Je hebt nu een aantal inklapbare roeitrainers bekeken en misschien heb je al een idee van welk apparaat je graag aan zou willen schaffen. Echter, kan het ook maar zo zijn dat je hier nog steeds geen idee van hebt, of dat je twijfelt tussen twee modellen. In dat geval is het slim de koopgids hieronder door te nemen, zodat je wellicht eenvoudiger je keuze kunt maken.

Afmetingen

Wanneer je op zoek bent naar een apparaat om thuis te kunnen trainen, zijn de afmetingen hiervan erg belangrijk. Je hebt thuis vaak niet oneindig veel ruimte voor je fitnessapparaten, en dus doe je er goed aan van tevoren goed te kijken naar de afmetingen ervan. Dit voorkomt dat je er achteraf achter komt dat hij helemaal niet past op de plek waar jij hem wilde hebben. Meet dit dus altijd vooraf al goed op. 

Belastbaar gewicht 

Ook het belastbare gewicht van een apparaat is belangrijk om na te kijken. Er zijn roeitrainers die tot 120 of 130 kilogram gaan, maar ook trainers die ver boven de 200 kilogram uitkomen. Zeker wanneer je wat zwaarder bent doe je er goed aan dit na te kijken. Het laatste wat je wilt, is dat je een apparaat koopt die je vervolgens niet kunt gebruiken.

Aantal programma’s 

Het aantal aanwezige programma’s laat zien hoe veelzijdig het apparaat in gebruik is. Hoe meer programma’s er aanwezig zijn, des te meer diversiteit je aan kunt brengen in je trainingen. Daarnaast hebben sommige trainers ook speciale trainingen gebaseerd op je hartslag, hier heb je uiteraard wel een borstband voor nodig om een hartslagmeting mee uit te kunnen voeren.

Weerstandsniveaus 

Vooral bij roeitrainers met waterweerstand is het belangrijk om te weten hoeveel niveaus er zijn. Je traint met water, dat zich in de tank bevindt, en de weerstand creëer je zelf met je paddels. Hoe voller jij de tank vult, hoe meer weerstand je zult hebben tijdens je training. In de tank zijn indicaties aangebracht welke de verschillende niveaus aangeven. Hoe meer niveaus er beschikbaar zijn, hoe meer jij jezelf kunt blijven verbeteren en uitdagen.

Inklapbare roeitrainer kopen

Nu we aan het einde van dit artikel zijn aangekomen is het tijd om een keuze te gaan maken. Hieronder vind je nogmaals onze top 5 voor het gemak.

VirtuFit Row 450 Roeitrainer

Beste koop inklapbare roeitrainer
349,00 499,00

VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

Beste opvouwbare magnetische roeiapparaat
699,00 899,00

VirtuFit Ultimate Pro 2i Roeitrainer Bluetooth/ANT+

Beste opvouwbare professionele roeitrainer
1.199,00 1.498,00

DKN Technology H20Ar roeitrainer

Beste inklapbare waterroeier
1.295,00

Spirit Fitness CRW800

Beste inklapbare luchtweerstand roeimachine
1.119,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo