Beste massagestoelen van 2023  

Wanneer je veel traint, kan het ook goed zijn dat er eens een keer een spier niet helemaal lekker zit. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je altijd last hebt van je rug of schouders. Een massageapparaat zoals een massagestoel kan dan een uitkomst bieden. Dit is een stoel die elektrisch wordt aangedreven en zo een massage perfect kan nabootsen. 

Het voordeel van dit soort stoelen is dat het de doorbloeding verbetert, de stofwisseling activeert en de concentratie verhoogd. Daarnaast kan het helpen bij het afvallen, zorgt het voor een betere spijsvertering, vermindert het stress en zorgt het voor ontlasting, versterking en ontspanning van de spieren.

Wil jij nou ook graag een massagestoel aanschaffen, dan kan het goed zijn dat je niet weet waar je het beste kunt zoeken. Daarom hebben wij dit handige overzicht voor je opgesteld. Hierin kun je precies zien welke stoelen het beste zijn. Heb je je keuze nog niet kunnen maken? Dan kun je ook de koopgids hieronder nog raadplegen voor wat extra informatie.

Beste massagestoelen in één overzicht. Onze top 4

NRG Wellness Massagestoel Deluxe

Beste koop massagestoel
1.599,00

Massagestoel Tchair TC-730

Meest luxe professionele massagestoel
3.299,00

Medisana MC 825

Beste shiatsu massagestoel
209,90

Massaggio Conveniente

Beste relax massage fauteuil
1.970,00

Beste koop massagestoel – NRG Wellness Massagestoel Deluxe

Onze beste koop massagestoel is de NRG Wellness Massagestoel Deluxe. Niet alleen ziet deze stoel er ontzettend strak en modern uit, hij heeft daarnaast ook een aantal fijne functies. Er zijn 14 verschillende rollen die ervoor zorgen dat het hele lichaam gemasseerd zal worden. Je kunt kiezen uit één van de vooraf ingestelde opties zodat je perfect tot rust kan komen. Ook is er een Zero Gravity optie waarbij de stoel bijna helemaal horizontaal geplaatst wordt, waardoor je volledig tot rust kan komen. 

Uiteraard is de stoel CE-gecertificeerd. Daarnaast beschikt de stoel over een houder met afstandsbediening, transportwielen aan de achterkant, en zoals gezegd, 14 rollers voor het masseren. Naast de Zero Gravity optie zijn er nog 6 automatische programma’s, is de intensiteit, druk en snelheid te verstellen en is er een slaapmodus met wieg-optie aanwezig. Verder zit er rugverwarming in de stoel, kan er een full-body massage gegeven worden met airbags, evenals schouder, armen, heup, kuiten, voeten en taille massages. 

De beenhouder is te verstellen van 0 tot 16 centimeter voor mensen tot 1,95 meter. Er zijn 4 massagetechnieken aanwezig en er kan een scan van je lichaamsbouw worden gedaan. Tijdens je massage kun je van je eigen muziek genieten dankzij de Bluetoothverbinding en ingebouwde hifi speakers. 

De afmetingen van de stoel zijn 140 x 78 x 110 centimeter en de stoel weegt 80 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 120 kilogram. 

NRG Wellness Massagestoel Deluxe

1.599,00
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:42

Beste koop massagestoel

8.5Expert Score
Conclusie

De NRG Wellness Massagestoel Deluxe is met recht onze beste koop, want hij is ontzettend luxe. Er zijn 14 rollers voor je lichaam aanwezig en meerdere programma’s. Je kunt ervoor kiezen je hele lichaam te laten masseren of slechts een onderdeel, en er is zelfs een horizontale en slaapmodus aanwezig.

Voordelen
 • 4 soorten technieken
 • 14 rollers 
 • Meerdere programma’s
 • Slaapfunctie
Nadelen
 • Maximaal belastbaar gewicht is 120 kilogram
 • Bekleding niet te verwijderen

Meest luxe professionele massagestoel – Tchair TC-730

Kan het allemaal niet luxe genoeg voor je, en ben je daarom op zoek naar de meest luxe professionele massagestoel? Dan is het zeker de moeite waard eens naar de Tchair TC-730 te kijken. Met deze stoel krijg je veel meer dan alleen een traditionele massagestoel, al is het alleen maar omdat de stoel is afgewerkt met hoogwaardig eco-vriendelijk microfiber leer. Dankzij het leer zullen er geen bacteriën en nare geurtjes achterblijven op de stoel. Ook is het materiaal ademend en tegelijk ook waterafstotend. 

De stoel is voorzien van 4 automatische programma’s te weten: refresh, relaxation, cradle en soft. Elk programma heeft zijn eigen functies en is in meerdere omstandigheden geschikt. Voor elke massage geldt bovendien dat je de intensiteit in 3 verschillende standen in kunt stellen. Daarnaast kan ook de snelheid worden aangepast en zijn de beensteunen verstelbaar zodat ook langere mensen hier gebruik van kunnen maken. 

Naast deze opties beschikt de stoel ook nog over een aantal extra toevoegingen. Zo is er een voetroller aanwezig, kun je gebruikmaken van Hega acupunctuur, is er een 3 stage Zero Gravity en is er een geluidssysteem ingebouwd van hoge kwaliteit. Uiteraard is deze ook te koppelen met je tablet en smartphone. 

De afmetingen van de massagestoel zijn 146 x 120 x 77 centimeter en hij weegt 100 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 100 kilogram. 

Massagestoel Tchair TC-730

3.299,00
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:42

Meest luxe professionele massagestoel

9Expert Score
Conclusie

De Tchair TC-730 is een mooie, luxe massagestoel met 4 automatische programma’s en heel veel extra functies. Zo kun je gebruikmaken van Hega acupunctuur, heeft hij een ingebouwd geluidssysteem en kun je de intensiteit en snelheid aanpassen.

Voordelen
 • 4 automatische programma’s
 • Hega acupunctuur
 • Ingebouwd geluidssysteem
Nadelen
 • Kan niet veel gewicht hebben

Beste Shiatsu massagestoel – Medisana MC 825

Ben je gek op Shiatsu en wil je daarom graag een Shiatsu massagestoel aanschaffen? Dan is de Medisana MC 825 een goede optie. Dit is een Shiatsu-acupressuur massagekussen die zorgt voor een massage van de nek, rug, bovenbenen en taille. 

Naast deze massages is er ook een losse nekmassage beschikbaar waarbij je zelf de hoogte in kunt stellen. Ideaal voor mensen die last hebben van nek- of schouderklachten. De twee dubbel uitgevoerde Shiatsu-massageknoppen zijn allebei voorzien van warmtelampen om zo de doorbloeding te stimuleren. Dit zorgt er tevens voor dat afvalstoffen sneller afgevoerd worden.

Er zijn 3 intensiteiten beschikbaar voor de acupressuurmassage, en 3 zones voor de Shiatsumassage. Na 15 minuten zal de stoel automatisch uitschakelen en het nekgedeelte is afneembaar en wasbaar. Ook is er een afstandsbediening aanwezig en klittenband om hem te bevestigen aan een stoel. 

Let wel op: deze massage is erg stevig en kan als onprettig worden ervaren. Daarnaast gaat het hier om een los kussen die je zelf op een daarvoor geschikt stoel moet plaatsen. 

Medisana MC 825

209,90
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:42

Beste shiatsu massagestoel

7Expert Score
Conclusie

De Medisana MC 825 is een Shiatsu massagekussen die je op een stoel kunt bevestigen door middel van het klittenband. Er zijn meerdere opties en intensiteiten beschikbaar, samen met 3 verschillende zones voor het masseren. Naast Shiatsu kun je ook kiezen voor acupressuurmassage.

Voordelen
 • Automatische uitschakeling 
 • 3 intensiteiten en massage-zones
 • 2 dubbel uitgevoerde massagekoppen met warmtelampen
 • Nekgedeelte is afneembaar en wasbaar
Nadelen
 • Geen vaste stoel

Beste relax massagefauteuil – Massaggio Conveniente

Zou je graag optimaal willen ontspannen na een lange dag werken, dan kun je dit prima doen met een massagefauteuil. Een goed voorbeeld hiervan is de Massaggio Conveniente. Een mooie relaxstoel in een beige kleur, voorzien van verschillende massageprogramma’s voor optimale ontspanning.

De stoel beschikt over 5 automatische programma’s en 5 verschillende massagetechnieken. Daarnaast heb je de mogelijkheid om 2 individuele programma’s in te stellen. Er is een lichaamsrekprogramma waarbij je lichaam gestrekt wordt, wat zorgt voor energie in de ochtend. Ook is er een beenacupressuur programma, een massage voor de armen en onderarmen en kunnen de programma’s aangepast worden aan jouw lengte. 

De afmetingen van de stoel zijn 78 x 73 x 178 en hij weegt 81 kilogram. De maximale gebruikerslengte is 190 centimeter en het maximaal belastbare gewicht is 140 kilogram.

Medisana MC 825

209,90
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:42

Beste shiatsu massagestoel

8Expert Score
Conclusie

De Massaggio Conveniente is een mooie, stijlvolle relaxfauteuil met een tijdloze uitstraling. Dit zorgt ervoor dat hij in veel woonkamers tot zijn recht komt. De stoel beschikt over 5 automatische programma’s en 5 verschillende massagetechnieken, waaronder een massage speciaal voor de armen en een massage waarbij je lichaam licht gerekt wordt.  

Voordelen
 • Stijlvol ontwerp 
 • 5 massagetechnieken en programma’s 
 • Mogelijkheid om 2 individuele programma’s in te stellen
Nadelen
 • niet geschikt voor mensen langer dan 190 centimeter

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste massagestoelen

Je hebt nu een aantal verschillende massagestoelen gezien. Allemaal met een ander uiterlijk en toch ook wel verschillen in de programma’s of instellingen. Het kan zijn dat jij je keuze al gemaakt hebt en precies weet voor welke stoel je wilt gaan, maar het kan ook zo zijn dat je nog steeds geen idee hebt. Daarom hebben wij deze koopgids voor je samengesteld. Hier vind je nog net dat beetje extra informatie. 

Maximaal belastbare gewicht 

Het maximaal belastbare gewicht is goed om na te kijken, zeker wanneer je wat zwaarder bent dan gemiddeld. Niet elke stoel is hierin hetzelfde; waar de één 140 kilogram aankan, kan de ander maar 100 kilogram aan. 

Maximale gebruikerslengte 

Ook je lengte speelt mee. Je kan prima op een stoel gaan zitten als je 2,05 meter bent, maar als de maximale gebruikerslengte 1,90 meter is, betekent dit dat de massage voor jou niet optimaal zal zijn. Kijk dit dus ook goed na voordat je een stoel aanschaft, zeker als je wat langer bent. 

Aantal programma’s 

Het aantal programma’s, maar ook de soorten kunnen flink verschillen. Wil je graag een luxe stoel met veel programma’s en andere opties? Of is een gemiddelde stoel met 4 of 5 programma’s ook goed? Bedenk voor jezelf dus hoeveel verschillende opties je wilt hebben, en kijk vervolgens naar de stoelen die beschikbaar zijn. 

Instellingen 

Het kan soms gewenst zijn dat bepaalde onderdelen te verstellen zijn, bijvoorbeeld het nekkussen of de armsteunen. Ook zijn er stoelen waarbij je de intensiteit of de snelheid van bepaalde programma’s aan kunt passen.

Extra functies 

De luxe stoelen zijn vaak ook nog voorzien van extra functies. Zo kan er een acupunctuur-functie zijn, een ingebouwd geluidssysteem en kan de stoel gekoppeld worden met Bluetooth. Wanneer je deze luxe wenst, is het goed na te kijken of de stoel van jouw keuze hierover beschikt. 

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo