Beste spinningfiets met tv-scherm van 2023

Denk je aan een spinningfiets, dan kan het goed zijn dat je een afbeelding in je hoofd hebt van een hometrainer, want deze lijken best op elkaar. Toch zijn er een aantal grote verschillen te vinden. Zo is een hometrainer er vooral voor mensen die graag aan hun conditie willen werken of beweging nodig hebben na een revalidatie. 

De spinningfiets daarentegen, is vooral bedoeld om een intensief trainingsprogramma te volgen. Hij is dus met name geschikt voor mensen die graag erg sportief willen fietsen. Dit kan zittend, maar ook staand, en gebeurt meestal door middel van een korte maar intensieve training. Door dit te doen kun je verschillende doelen bereiken. Denk hierbij aan het verbeteren van je conditie, het verbranden van vet of het versterken van je spieren. 

Zou je ook graag een spinningsfiets met scherm aan willen schaffen om te werken aan je doelen of om een intensieve training te volgen, maar weet je niet goed welke fiets het beste bij jou past? Wij hebben een handig overzicht voor je samengesteld waarin je de verschillende spinningfietsen kunt bekijken en zo tot de juiste keuze kunt komen.

Beste spinningfietsen met scherm in 1 overzicht – Onze top 3

NordicTrack Commercial S10i Studio Cycle

Beste koop spinningfiets met scherm
1.799,00

ProForm Smart Power 10.0 Pro

Beste goedkope spinningfiets met scherm
1.099,00

Bowflex C7 Indoor Cycle

Beste professionele spinningfiets met scherm
1.399,00

Beste koop spinningfiets met scherm – NordicTrack Commercial S10i Studio Cycle

Onze beste koop spinningfiets met scherm is de NordicTrack Commercial S10i Studio Cycle. Dit is een heel stevige spinningfiets, wat hem ideaal maakt voor vooral de echte fanatieke sporters onder ons. Het scherm is 10 inch en voorzien van een kleuren touchscreen met een goed en duidelijk beeld. Ook zijn er meerdere trainingsprogramma’s aanwezig zodat jij jezelf altijd uit kunt blijven dagen.

De spinningfiets is voorzien van een uiterst comfortabel zadel, welke je zowel in de breedte als in de hoogte kunt verstellen. Daarnaast is ook het stuur in hoogte aan te passen, zodat je altijd een goede houding hebt tijdens je training. Bij de spinbike worden twee dumbbells meegeleverd, zodat je tijdens het fietsen ook je armen kunt trainen. Deze zijn eenvoudig op te bergen in de houders onder het display. Ook bevinden zich hier twee houders voor je bidons. 

De spinbike beschikt over 17 programma’s waardoor jij zelf kunt bepalen hoe intensief je training is. het vliegwiel heeft een gewicht van 13 kilogram, wat ervoor zorgt dat je de weerstand behoorlijk op kunt hogen. Wil je graag nog meer mogelijkheden, dan is het ook mogelijk iFit te gebruiken. 

Op het duidelijke 10 inch beeldscherm met touchscreen kun je al je belangrijke gegevens aflezen. Denk hierbij aan de tijd, afstand, snelheid, aantal rotaties en je verbrande calorieën. Ook kun je je hartslag bijhouden met behulp van een Bluetooth borstband. Deze wordt echter niet meegeleverd en zou je dus apart aan moeten schaffen.

NordicTrack Commercial S10i Studio Cycle

1.799,00
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:42

Beste koop spinningfiets met scherm

8.5Expert Score
Conclusie

De NordicTrack Commercial S10i Studio Cycle is met recht onze beste koop, omdat hij ontzettend veelzijdig is en je jezelf altijd uit kunt blijven dagen dankzij de vele trainingsmogelijkheden. Er zijn 17 programma’s beschikbaar, maar in combinatie met iFit kun je nog veel meer andere trainingen uitvoeren. Daarnaast is de weerstand flink op te schroeven dankzij het vliegwiel van 13 kilogram.

Voordelen
 • Zitting en stuur zijn te verstellen
 • Inclusief noodstop
 • Dumbbells worden meegeleverd
Nadelen
 • Borstband wordt niet meegeleverd

Beste goedkope spinningfiets met scherm – ProForm Smart Power 10.0 Pro Spinningfiets

Wil je graag gaan trainen op een goedkope spinningfiets, maar vind je het wel belangrijk dat hier een duidelijk scherm bij aanwezig is? In dat geval kun je misschien het beste kiezen voor de ProForm Smart Power 10.0 Pro. Naast dat er via iFit Live veel trainingen te volgen zijn én je de bijgeleverde dumbbells kunt gebruiken, beschikt hij ook over een fijn en duidelijk scherm.

Het maximaal belastbare gewicht is 115 kilogram en de fiets zelf weegt 62 kilogram. Dit is relatief zwaar, maar dankzij de transportwieltjes is hij eenvoudig te verplaatsen. De pedalen met toe-clips zorgen ervoor dat je tijdens je training, hoe intensief deze ook is, niet van de trappers afglijdt. 

Verder beschikt de spinningfiets over 20 verschillende programma’s en 22 weerstandniveaus. Ook is er een hartslagmeting mogelijk via een borstband die met Bluetooth verbonden wordt. Deze wordt echter niet meegeleverd en zou je dus zelf bij moeten bestellen. 

Het Lcd-display is verlicht en voorzien van kleuren, ook is hij kantelbaar zodat je altijd duidelijk kunt zien wat erop weergegeven wordt. Op het scherm kun je de tijd, snelheid, wattage en het aantal verbrande calorieën aflezen. 

De fiets beschikt niet over een tablethouder, maar heeft wel een bidonhouder. Verder is er een AUX-aansluiting aanwezig, is hij compatible met je smartphone, is hij voorzien van ingebouwde speakers en beschikt hij over Bluetooth. 

ProForm Smart Power 10.0 Pro

1.099,00
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:42

Beste goedkope spinningfiets met scherm

7.5Expert Score
Conclusie

De ProForm Smart Power 10.0 Pro is een erg mooie en complete spinningfiets met een handig en duidelijk Lcd-scherm dat kantelbaar is. Ook kun je via iFit honderden trainingen volgen en zorgen de meegeleverde dumbbells ervoor dat je training nog completer is.

Voordelen
 • Inclusief iFit Live
 • Dumbbells worden meegeleverd
 • Lcd-scherm is duidelijk en kantelbaar
Nadelen
 • Borstband wordt niet meegeleverd
 • Geen tablethouder
 • USB-poort niet aanwezig

Beste professionele spinningfiets met scherm – Bowflex C7 Indoor Cycle 

Wil je graag een professionele spinningfiets met scherm aanschaffen? Dan kan het maar zo zijn dat de Bowflex C7 Indoor Cycle jouw nieuwe trainingsfiets gaat worden. Niet alleen ziet hij er erg mooi en robuust uit, je geniet daarnaast ook nog eens van een aantal fijne voordelen. De spinningfiets is veelzijdig te noemen, want zowel de zitting als het stuur zijn horizontaal en verticaal aan te passen. Dit zorgt ervoor dat je altijd op de juiste hoogte zit voor je training. Daarnaast is de spinbike ook nog een vloeiend en fluisterstil. Je kunt dus ook gewoon in de avonduren trainen als iedereen thuis al op bed ligt, zonder dat je bang hoeft te zijn iemand wakker te maken. 

Uiteraard beschikt de spinbike over een scherm, en wel een HD-touchscreen van 7 inch. Hierop kun je met gemak de nieuwste films en series kijken via Netflix, Prima of Disney+ terwijl je bezig bent met je training. Daarnaast zijn er ook veel mogelijkheden voor het bijhouden en vergelijken van je prestaties. Je kunt zowel gebruikers aanmaken als nodig en het is mogelijk tijdens je training in realistische werelden te lopen. 

Wat uniek is bij deze spinningfiets, is dat hij is voorzien van JRNY. Dit is jouw persoonlijke coach, en deze zorgt dagelijks voor trainingen die voor jou op maat gemaakt zijn aan de hand van je prestatieniveau. Daarnaast is de spinbike compatible met alle goede apps die verkrijgbaar zijn, zoals Zwift en Peloton. 

Er zijn maar liefst 100 weerstandniveaus aanwezig, Bluetooth speakers, een USB-oplaadpunt, Bluetooth Armband hartslagmeter, DUAL spd pedalen, 2 dumbbells van 1,5 kilogram en houders voor de dumbbells.

Bowflex C7 Indoor Cycle

1.399,00
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:42

Beste professionele spinningfiets met scherm

9Expert Score
Conclusie

De Bowflex C7 Indoor Cycle is niet alleen een erg mooie spinningfiets, maar ook nog eens eentje met ontzettend veel opties. De spinbike heeft van zichzelf al veel mogelijkheden, maar dankzij het HD-touchscreen scherm en de mogelijkheid om apps te gebruiken, krijg je nog veel meer mogelijkheden. Dit zorgt ervoor dat jouw training telkens weer anders is.

Voordelen
 • HD-touchscreen scherm compatible met meerdere apps
 • Voorzien van de JRNY coach
 • Dumbbells en hartslagmeter worden meegeleverd
Nadelen
 • Is redelijk zwaar met zijn 82 kilogram

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste spinningfiets met scherm

Je hebt nu een aantal verschillende spinningfietsen met scherm kunnen bekijken, en het kan goed zijn dat je inmiddels weet welke fiets je aan wilt schaffen. Echter kan het ook zo zijn dat je nog steeds geen idee hebt, en graag wat meer informatie zou willen. Daarom hebben wij deze koopgids voor je samengesteld, zodat het je daarna misschien wat duidelijker is en jij je spinbike aan kunt schaffen. 

Verstelbare onderdelen

Bij vrijwel de meeste spinningfietsen zijn zowel het stuur als het zadel verstelbaar. Dit is ideaal want zo kun je de fiets instellen op de perfecte hoogte, zodat je altijd comfortabel zit tijdens het trainen. Wanneer dit niet mogelijk is gaat het vaak om een beginnersfiets. 

Programma’s en weerstandniveaus

Je zou denken dat er op elke fiets programma’s en weerstandniveaus te vinden zijn, maar dit is niet zo. Weerstandniveaus vrijwel altijd wel, maar programma’s zijn er ook regelmatig niet. Wel is het in dat geval zo, dat er vaak een app beschikbaar is waarmee je verschillende trainingen kunt doen. 

Hartslagmeting 

Het meten en bijhouden van je hartslag is erg fijn tijdens de training, maar niet elke spinningfiets beschikt over deze mogelijkheid. Wanneer dit wel mogelijk is, kan dit in sommige gevallen door middel van de handsensoren in de hendels. Bij andere fietsen is het mogelijk je hartslag te meten met een borstband, welke vaak niet wordt meegeleverd. Deze zou je dus zelf aan moeten schaffen.

Extra functies 

Sommige fietsen beschikken over extra functies. Hierbij kan gedacht worden aan een bidon- of tablethouder, Bluetooth en compatibiliteit met je smartphone. Daarnaast hebben een aantal, vaak duurdere, fietsen ook een AUX-aansluiting en ingebouwde speakers. 

Schermfunctionaliteiten

Als we het hebben over spinbikes met een scherm dan is het natuurlijk altijd goed om ook specifiek naar het scherm te kijken en wat die allemaal kan. Zo heb je schermen die enkel de trainingsdata laten zien, maar ook schermen waar je daadwerkelijk televisie op kunt kijken bijvoorbeeld. Kijk dus ook goed naar de functionaliteiten van het scherm voor je een aankoop doet.

Waarom een spinningfiets met scherm?

Er zijn verschillende redenen om voor een spinningfiets met scherm te gaan als je aan het kiezen bent. We zetten ze hieronder kort voor je op een rijtje.

Motivatie

We hebben allemaal onze eigen motivatie als het gaat om trainen, maar een van de grootste motivatoren is de mogelijkheid om je vooruitgang in real time te zien. Het scherm dat bij een spinningfiets wordt geleverd, toont u uw afstand, snelheid en hartslag. Bovendien kunt u elke keer dat u fietst uw vorderingen bijhouden.

Gemak

Een spinfiets met scherm geeft u toegang tot een breed scala aan opties en functies die gemakkelijk te gebruiken zijn en helpen uw workouts gemakkelijker te maken. Als u graag uw trainingen van tijd tot tijd wilt veranderen, kunt u met de verschillende weerstandsniveaus en voorgeprogrammeerde trainingen voor meer afwisseling zorgen. U zult alles kunnen zien dat u op het scherm nodig hebt, zodat er geen behoefte aan extra materiaal of fitnessapparaten is.

Gebruiksgemak

De meeste mensen gebruiken spinfietsen voor hun cardiovasculaire gezondheid of als onderdeel van hun afslankplan. Als u probeert af te vallen of uw hartgezondheid te verbeteren, is het belangrijk een cardio apparaat te hebben dat het u gemakkelijk maakt. Met een spinningfiets met scherm hebt u alles binnen handbereik en kunt u uw vorderingen gemakkelijk bijhouden.

Spinbike met scherm kopen

Nu jij helemaal op de hoogte bent, is het tijd om een keuze te gaan maken. Voor het gemak vind je hieronder nogmaals onze top 3. Mochten er nog vragen zijn, aarzel dan niet om een berichtje achter te laten.

NordicTrack Commercial S10i Studio Cycle

Beste koop spinningfiets met scherm
1.799,00

ProForm Smart Power 10.0 Pro

Beste goedkope spinningfiets met scherm
1.099,00

Bowflex C7 Indoor Cycle

Beste professionele spinningfiets met scherm
1.399,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo