Beste roeitrainer met luchtweerstand van 2023

Trainen met een roeitrainer is ontzettend intensief, want je combineert krachttraining met cardio. Dit zorgt er niet alleen voor dat je conditie verbeterd, maar ook dat je spiermassa gaat kweken. Je zet met deze training dan ook je hele lichaam aan het werk. Een training met een roeitrainer wordt dan ook gezien als een full body workout.

Elke haal bij het roeien heeft in feite vier fases; de catch, drive, finish en recovery. Bij elke fase is er een bepaalde spiergroep die net even iets meer zijn best moet doen, waardoor alle spieren aan bod komen. Eerst je been- en bilspieren evenals je scheenspieren en hamstrings, daarna de spieren in je schouders en je rug, vervolgens je armspieren en als laatste je buikspieren. Je kunt met dit apparaat dus in relatief korte tijd een stuk fitter worden maar, wel is het belangrijk dat je de juiste roeitechniek uitvoert. 

Wil je nou zelf ook graag een roeitrainer aanschaffen zodat je volledige work-outs kunt doen en fitter kunt worden? Wij hebben een handig overzicht voor je gemaakt met de beste roeitrainers. Hier kun je meer over de verschillende apparaten te weten komen, waardoor het je keuze makkelijker maakt. Weet je het, na het doornemen van de apparaten van verschillende merken, nog niet? Dan kan onze koopgids ook nog helpen bij het maken van je keuze. 

Beste roeitrainers met luchtweerstand in één overzicht – Onze top 4

DKN Technology R-320 roeitrainer

Beste goedkope roeitrainer met luchtweerstand
595,00

DKN Technology Roeitrainer R-400 - Gratis Levering

Beste roeitrainer met luchtweerstand voor thuis
995,00

Beste koop roeitrainer met luchtweerstand – VirtuFit Elite Air Magnetic roeitrainer

Onze beste koop roeitrainer met luchtweerstand is de VirtuFit Elite Air Magnetic roeitrainer. Deze trainer beschikt niet alleen over luchtweerstand, maar ook over magnetische weerstand. Een ideaal apparaat voor wanneer jij graag binnen wilt sporten, je conditie op peil wilt houden of wilt verbeteren en ook wanneer je graag spiermassa wilt kweken. 

De trainer is voorzien van een strak en modern uiterlijk met een mooie zwarte kleur. Ook kun je zowel de weerstand als de wattage zelf instellen, wat een groot voordeel is. Op deze manier kun je namelijk zelf aangeven wat jij het fijnste vindt om te trainen, of wat jouw lichaam echt nodig heeft.

Ook zijn er meerdere schema’s waar je uit kunt kiezen. Deze kun je aanklikken op het LED-scherm van de roeitrainer. Daarnaast is het ook mogelijk de trainer te koppelen aan andere apparaten door middel van Bluetooth, bijvoorbeeld de app FitShow. Niet alleen slaat de app jouw resultaten op, maar je kunt ook gebruik maken van Street view waardoor het lijkt alsof je buiten aan het trainen bent. 

Verder is de trainer voorzien van antislippedalen, is hij compatible met onder andere je smartphone, is er een borstband mogelijkheid en kan hij een hartslagmeting uitvoeren. Ook beschikt de trainer over een kantelbaar en verlicht scherm, zijn er 22 programma’s beschikbaar, is er een tablethouder aanwezig en kan de trainer ingeklapt worden.

De afmetingen van de roeitrainer zijn 212 x 50 x 90 centimeter en hij weegt 33 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 120 kilogram en de gebruikerslengte mag maximaal 200 centimeter zijn. Wil je meer weten over deze roeitrainer? Bekijk dan ook eens onze VirtuFit Elite Air Magnetic roeitrainer review.

VirtuFit Elite Air Magnetic Roeitrainer

799,00 999,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste koop roeitrainer luchtweerstand

8.5Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Elite Air Magnetic roeitrainer is een mooie en veelzijdige trainer die jou kan helpen bij het uitvoeren van een fullbody training. Naast dat hij er erg strak en modern uitziet beschikt hij ook over een aantal fijne voordelen. Denk hierbij aan het zelf instellen van de weerstand en de wattage, maar ook de verschillende automatische programma’s die aanwezig zijn.

Voordelen
 • 22 automatische programma’s
 • Inklapbaar
 • Voorzien van Bluetooth
Nadelen
 • Maximaal belastbare gewicht is 120 kilogram
 • Geen kleurendisplay

Beste goedkope roeitrainer met luchtweerstand – DKN Technology R-320 roeitrainer

Wil je graag een goedkope roeitrainer met luchtweerstand aanschaffen? Dan kan het maar zo zijn dat de DKN Technology R-320 roeitrainer precies is waar jij naar op zoek bent. Een goede roeitrainer welke ideaal thuis te gebruiken is en perfect is voor cardio en het trainen van je uithoudingsvermogen.

De weerstand van de trainer is aan te passen, deze is dus eenvoudig te verhogen of verlagen wanneer je dit wenst. Daarnaast is er ook een traploze regeling beschikbaar, welke ervoor zorgt dat de luchtstroom kan worden samengedrukt. Verder beschikt de trainer over een comfortabele zit en is hij voorzien van rubberen handgrepen waardoor het trainen aangenaam blijft. 

Verder is de trainer ook voorzien van een LCD scherm waarop je eenvoudig de tijd kunt zien, maar ook het aantal verbrande calorieën, het aantal roeibewegingen en de afgelegde afstand. Er zijn antislippedalen aanwezig welke verstelbaar zijn, evenals transportwieltjes. Bovendien is de trainer ook inklapbaar zodat hij geen onnodige ruimte inneemt. 

De roeitrainer beschikt over Bluetooth waardoor hij compatible is met verschillende apparaten en apps zoals BitGym en Kinomap. Ook is er een hartslagmeting aanwezig en zijn er acht weerstandniveaus op het apparaat te vinden. 

De afmetingen van de roeitrainer zijn 217 x 50 x 88 centimeter en hij weegt 39 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 130 kilogram en de gebruikerslengte mag maximaal 205 centimeter zijn. 

DKN Technology R-320 roeitrainer

595,00
TradetrackerProducts thuisatleet.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste goedkope roeitrainer met luchtweerstand

8Expert Score
Conclusie

De DKN Technology R-320 roeitrainer is een mooie, inklapbare roeitrainer welke goedkoop is in de aanschaf en ideaal is voor thuisgebruik. De weerstand van de trainer is aan te passen en dankzij de comfortabele zit houd je het goed vol om je trainen te voltooien. Ook is er een LCD scherm aanwezig waarop je de tijd kunt zijn, maar ook het aantal verbrande calorieën, de afgelegde afstand en het aantal roeibewegingen.

Voordelen
 • Voorzien van transportwielen
 • Inklapbaar model
 • Compatible met apparaten en apps via Bluetooth
Nadelen
 • Geen automatische programma’s
 • Geen borstband mogelijkheid

Beste roeitrainer met luchtweerstand voor thuis – DKN Technology R-400 roeitrainer

Wil je graag een roeitrainer met luchtweerstand voor thuis aanschaffen, maar weet je niet goed welk model hier het meest voor geschikt is? Dan is het zeker aan te raden de DKN Technology R-400 roeitrainer te bekijken. 

De trainer is voorzien van een dubbel weerstandssysteem en is nagenoeg stil in gebruik. Ook is hij erg intuïtief en beschikt hij over veel trainingsmogelijkheden. Denk hierbij aan een manuele instelling met 16 weerstandniveaus, maar ook twaalf voorgeprogrammeerde programma’s zoals een intervalprogramma, roeiwedstrijd en de 500 meter split. Bovendien heb je ook de optie zelf een gepersonaliseerd oefenprofiel aan te maken. 

Uiteraard beschikt de roeitrainer ook over Bluetooth waardoor het mogelijk is verschillende apparaten te koppelen zoals een borstband voor je hartslagmeting, maar ook apps te gebruiken zoals de Kinomap app. Verder is het apparaat voorzien van antislippedalen welke verstelbaar zijn, een verlicht display, transportwielen en is hij inklapbaar. 

De afmetingen van de roeitrainer zijn 238 x 88 x 47 centimeter en hij weegt 53 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram en de gebruikerslengte mag maximaal 210 centimeter zijn. 

DKN Technology Roeitrainer R-400 - Gratis Levering

995,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste roeitrainer met luchtweerstand voor thuis

9Expert Score
Conclusie

De DKN Technology R-400 roeitrainer is een mooie, stevige en stabiele trainer welke ideaal is voor thuisgebruik. Hij is voorzien van een dubbel weerstandssysteem en doordat hij vrijwel geen geluid maakt heeft niemand er in huis last van wanneer jij gaat trainen. Ook is hij compatible met verschillende apps en apparaten en beschikt hij over een aantal vooraf ingestelde programma’s.

Voordelen
 • Geruisloos
 • Heeft een dubbel weerstandssysteem
 • Borstband is mogelijk via Bluetooth
Nadelen
 • Geen kleurendisplay
 • Is redelijk zwaar

Beste professionele roeitrainer met luchtweerstand – VirtuFit Ultimate Pro 2i roeitrainer

Ben je op zoek naar de beste professionele roeitrainer met luchtweerstand, zodat jij het maximale uit jezelf kunt halen? Dan kan de VirtuFit Ultimate Pro 2i roeitrainer je daar uitstekend bij helpen. Deze trainer is gemaakt van zwaardere materialen ten opzichte van de goedkopere modellen, waardoor hij langer mee zal gaan. 

Een groot voordeel is dat deze trainer een ergometer is en is voorzien van Ant+ Bluetooth. Zo kun jij moeiteloos verschillende apparaten koppelen en met apps gaan trainen, bijvoorbeeld voor een bepaald trainingsprogramma of een virtuele app zodat het lijkt alsof je ergens anders op de wereld aan het trainen bent. 

De roeitrainer is voorzien van tien verschillende programma’s zodat jij jezelf altijd uit kunt blijven dagen en geen training hetzelfde is. Daarnaast is hij ook voorzien van een kantelbaar scherm waarop je duidelijk kunt aflezen welke afstand je hebt afgelegd, hoeveel tijd je daaraan hebt besteed, wat je calorieverbruik is, je snelheid, RPM, wattage en je hartslag als je gebruik maakt van een hartslagmeter. 

De afmetingen van de roeitrainer zijn 254 x 53 x 115 centimeter en hij weegt 50 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 230 kilogram en de gebruikerslengte mag maximaal 220 centimeter zijn. Wil je meer weten over deze roeitrainer? Bekijk dan ook eens onze uitgebreide VirtuFit Ultimate Pro 2i roeitrainer review.

VirtuFit Ultimate Pro 2i Roeitrainer Bluetooth/ANT+

1.199,00 1.498,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste professionele roeitrainer met luchtweerstand

9.5Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Ultimate Pro 2i roeitrainer is een mooie en erg stevige trainer waarmee jij moeiteloos je trainingen uit kunt voeren. Er zijn verschillende programma’s aanwezig en daarnaast is hij ook voorzien van Ant+ Bluetooth. Dit zorgt ervoor dat je het apparaat kunt koppelen aan verschillende apps en apparaten, waardoor je een hartslagmeting uit kunt voeren of andere trainingsprogramma’s kunt doorlopen.

Voordelen
 • Gemaakt van zware materialen
 • Belastbaar gewicht van maar liefst 230 kilogram
 • Gebruikerslengte van maximaal 220 centimeter
Nadelen
 • Erg groot, ook ingeklapt
 • Het apparaat zelf weegt 50 kilogram

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste roeitrainer met luchtweerstand 

Je hebt nu een aantal roeitrainers gezien van verschillende merken. In grote lijnen lijken ze allemaal op elkaar maar het loont zeker om de begeleidende tekst goed door te nemen. Het is belangrijk dat het apparaat bij je past, niet alleen qua gewicht of maximale lengte, maar ook voor wat betreft de programma’s en koppelmogelijkheden. Ben je er, na het doornemen van de verschillende trainers, nog niet uit voor welk model je het beste kunt gaan? Dan kan deze koopgids je hier ook nog bij helpen. Hier vind je net dat beetje extra informatie om zo een juiste keuze te kunnen maken. 

Afmetingen

Wanneer je op zoek bent naar een apparaat om thuis te kunnen trainen, zijn de afmetingen hiervan erg belangrijk. Je hebt thuis vaak niet oneindig veel ruimte voor je fitnessapparaten, en dus doe je er goed aan van tevoren goed te kijken naar de afmetingen ervan. Dit voorkomt dat je er achteraf achter komt dat hij helemaal niet past op de plek waar jij hem wilde hebben. Meet dit dus altijd vooraf al goed op. 

Belastbaar gewicht 

Ook het belastbare gewicht van een apparaat is belangrijk om na te kijken. Er zijn roeitrainers die tot 120 of 130 kilogram gaan, maar ook trainers die ver boven de 200 kilogram uitkomen. Zeker wanneer je wat zwaarder bent doe je er goed aan dit na te kijken. Het laatste wat je wilt, is dat je een apparaat koopt die je vervolgens niet kunt gebruiken.

Aantal programma’s 

Het aantal aanwezige programma’s laat zien hoe veelzijdig het apparaat in gebruik is. Hoe meer programma’s er aanwezig zijn, des te meer diversiteit je aan kunt brengen in je trainingen. Daarnaast hebben sommige trainers ook speciale trainingen gebaseerd op je hartslag, hier heb je uiteraard wel een borstband voor nodig om een hartslagmeting mee uit te kunnen voeren.

Bluetooth koppeling

Vrijwel elke roeitrainer is voorzien van Bluetooth waardoor het apparaat te koppelen is met andere apparaten en apps. Dit zorgt ervoor dat je ook andere trainingen uit kunt voeren, of een app aan kunt zetten waardoor het lijkt alsof je op een andere plek in de wereld aan het trainen bent. Dit heeft als grote voordeel dat je trainingen nooit hetzelfde zijn en jij jezelf uit kunt blijven dagen. 

Compactheid 

Heb je niet veel ruimte thuis, dan is het belangrijk dat de roeitrainer compact is. De meeste trainers zijn voorzien van transportwielen en zijn bovendien inklapbaar. Op die manier kun je het apparaat na de training dus eenvoudig opbergen waardoor hij niet onnodig veel plek inneemt. 

Roeitrainer met luchtweerstand online kopen

VirtuFit Elite Air Magnetic Roeitrainer

Beste koop roeitrainer luchtweerstand
799,00 999,00

VirtuFit Ultimate Pro 2i Roeitrainer Bluetooth/ANT+

Beste professionele roeitrainer met luchtweerstand
1.199,00 1.498,00

DKN Technology R-320 roeitrainer

Beste goedkope roeitrainer met luchtweerstand
595,00

DKN Technology Roeitrainer R-400 - Gratis Levering

Beste roeitrainer met luchtweerstand voor thuis
995,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo