VirtuFit iConsole HTR 2.1 Ergometer Hometrainer Review 2023

Je kent wel misschien de momenten dat je iets voor je zelf wilt gaan doen namelijk je zou wat gewicht willen verliezen om wat fitter te worden. Eigenlijk wil je gewoon gezonder leven of zijn maar je hebt bijvoorbeeld te weinig tijd om naar een sportschool te gaan. Dat kan komen omdat je werkt bijvoorbeeld of je hebt gewoon een hectisch leven waardoor het niet mogelijk is. Een reden kan ook zijn omdat je kleine kinderen hebt of dat je een sportschool te duur vindt. Dan zou je kunnen nadenken voor een hometrainer die jou wel fit zou kunnen houden. Waarom uit huis gaan als je de sportschool in huis kunt halen. Je traint op de hometrainer wanneer het jou uitkomt. De hometrainer van VirtuFit htr 2.1 zou namelijk voor jou de oplossing kunnen zijn. De VirtuFit hometrainer wordt niet alleen gebruikt voor thuisgebruik maar ook in professionele omgevingen zoals een sportschool is die zeer zeker geliefd.

VirtuFit iConsole HTR 2.1 Ergometer hometrainer kopen / prijsvergelijking

Impressie

Het ontwerp van de VirtuFit iConsole Ergometer Hometrainer

De VirtuFit hometrainer 2.1 is gemaakt uit hoogwaardige versterkte materialen. Dit zorgt ervoor dat de fiets stevig en stabiel is. De VirtuFit iConsole ergometer is zo ontworpen dat hij ook erg comfortabel is. Deze hometrainer is belastbaar met een gewicht tot wel 150 kg. Dat kan de hometrainer gemakkelijk aan. Je hometrainer gaat door de materialen die zijn gebruikt erg lang mee. Het trappen op deze hometrainer zal geen enkele moeite kosten want daar zorgen de industriële kogellagers en de magnetische weerstand wel voor. Het trainen met de hometrainer is geruisloos en vooral erdoor comfortabel. VirtuFit heeft over veel dingen wel goed nagedacht. Zo kan je met het grote ergonomische zadel altijd de juiste houding aanhouden. Het zadel is zowel verticaal als ook horizontaal verstelbaar. Doordat de handgrepen ook verstelbaar zijn zul je daar veel gemak van hebben. Bij het ontwerp is ook gedacht aan de pedalen, die zijn namelijk zelfoprichtend en hebben verstelbare voetriemen. 

Voor wie is de VirtuFit HTR 2.1 hometrainer geschikt?

De VirtuFit hometrainer 2.1 is voor iedereen een uitkomst die geen tijd heeft om naar een sportschool te gaan. Het maakt niet uit wat de reden is om niet te gaan. Je kunt gemakkelijk jouw spieren fitter maken door het gebruik van de VirtuFit htr 2.1. Deze hometrainer heeft vele functies waardoor jij jezelf goed kan trainen. Daar het zadel ergonomisch en vrij groot is, voelt dat zeer comfortabel aan. Op de eerste plaats is de hometrainer een van de bekendste fitnessapparaten voor thuisgebruik en het maakt niet uit waar je deze dan plaatst in je huis want overal kun je dan trainen. Vaak wordt er gekozen voor een hometrainer omdat je gewrichten dan minder belast worden. Daardoor ben je minder blessuregevoelig.

Functies van de VirtuFit hometrainer 2.1

Om je een beetje een indruk te geven wat de hometrainer voor jou kan betekenen beschrijven wij je een aantal functies die deze stevige hometrainer heeft.

Diverse Training Programma’s 

De VirtuFit hometrainer 2.1 heeft 24 programma’s waarmee je diverse mogelijkheden hebt en die voor jou het trainen zeer gemakkelijk maken. Zo kan je al gebruik maken van maar liefst 12 voorgeprogrammeerde trainingen die jou helpen om fit te worden. Ook is er een wattageprogramma die zorgt dat je de weerstand aanpast voor een constante krachtinspanning. Om te zorgen dat jijzelf je hartslag in de gaten kan houden zijn er maar liefst 4 programma’s waaruit jij kan kiezen. Zo kan je ook op je eigen fysieke gegevens trainen en daar zijn ook 4 programma’s voor waarmee jij dat kunt instellen. Bij de programma’s is er ook nog een hersteltest en een body fat test.

Scroll Wheel

Door het scrollwheel kun je gemakkelijk jouw doelen en programma’s kiezen. Die kan je vinden op het display. Het is zeer gebruiksvriendelijk en ook zeer gemakkelijk voor al jouw instellingen die je ermee maakt. 

Lcd display

Het lcd display is verlicht en je leest gemakkelijk alles erop af. Zo kun je gemakkelijk zien de snelheid, tijd, afstand, calorieverbruik, hartslag en het aantal van omwentelingen per minuut.

virtufit-iconsole-htr-21-ergometer-hometrainer-console

Weerstandniveaus

Je kunt via het console kiezen uit verschillende weerstand opties. Bij de VirtuFit htr 2.1 heb je 32 mogelijkheden tot je beschikking. Bijvoorbeeld je wilt het gevoel hebben dat je met een zware versnelling in de bergen fietst dan hoef je alleen maar een hoge weerstand te pakken met een 20 kg roterende massa. Geloof het of niet maar je zal dat gevoel zeker kunnen nabootsen.

Verschillende Fitnesapps gebruiken op de VirtuFit htr 2.1

Het is mogelijk dat je met de VirtuFit htr 2.1 aanbieding gebruik kunt maken van verschillende fitnessapps. Een van de apps waarmee hij erg compatibel mee is, dat is de iConsole. Met behulp van google maps kun jij je eigen trainingsroutes maken. Heb je behoefte aan realistische bewegende trainingsvideo’s dan zou je gebruik kunnen maken van Kinomap. De VirtuFit htr 2.1 is daar zeer compatibel mee. Het is mogelijk met kinomap verschillende moeilijkheidsgraden te vinden van de trainingsvideo’s. Om het dan optimaal te gebruiken probeer dan gewoon de doelsnelheid van de video bij te houden. Ook kun je de multiplayer mode gebruiken om wedstrijden bij te houden met je vrienden. 

Elektrisch magneet weerstandsysteem

Om de kwaliteit en de lange levensduur te garanderen voor je VirtuFit htr. 2.1 zitten er op alle draaipunten industriële kogellagers. Om vloeiende bewegingen te krijgen zorgen de kogellagers samen met het magnetische weerstandsysteem ervoor dat het soepel loopt. Je zal merken erdoor dat al je trainingen zeer comfortabel en geruisloos verlopen met de hometrainer van VirtuFit.

Ergonomisch design

De hometrainer van VirtuFit htr 2.1 heeft een mooi design. Zo is er gedacht aan een ergonomisch zadel die je verticaal en horizontaal kan verstellen. Zo pas je altijd de houding aan die voor jou goed voelt. De verstelbare handgrepen zijn fijn om je fietshouding te ondersteunen zodat je comfortabel zit. Er is ook heel goed nagedacht over de pedalen. Deze zijn zelfoprichtend van de VirtuFit htr. 2.1 aanbieding en zijn voorzien van verstelbare voetriemen. Zo zullen je voeten altijd op de juiste plek zich bevinden.

Functies van de VirtuFit iConsole HTR 2.1 Ergometer Hometrainer 

Versnellingen/Niveaus32 instelbare niveaus voor weerstand
Programma’s24
Voorgeprogrammeerde trainingen12
Wattage programmaPast weerstand aan voor een constante krachtinspanning
Hartslagprogramma’s4
Gebruikersprogramma’s4 (voor eigen fysieke gegevens te trainen)
Hartslag hersteltestJa
Body Fat TestJa
Ergonomisch designJa
Gebruik van fitness appsJa

Waar op letten bij de aanschaf?

Als je een goede en professionele hometrainer aanschaft zijn er wel punten waar je goed op moet letten. Zo moet een hometrainer stevig zijn en voldoende gewicht kunnen dragen. En daar kan een hometrainer van VirtuFit htr 2.1 gemakkelijk aan voldoen. Want hoe zwaarder het belastbaar gewicht is, hoe stabieler de hometrainer namelijk is. Een van de dingen waar je goed op moet letten is dat je kijkt of het geschikt is voor je lichaamslengte want niet elk apparaat is geschikt voor lange mensen. Om een juiste houding erop te krijgen zul je er een moeten hebben die voor jou past. Daarom kan een VirtuFit htr 2.1 aanbieding de uitkomst zijn. Dat ligt vooral eraan omdat deze goed verstelbaar is in zadel, trappen en de handgrepen. Zo zal jij jouw VirtuFit altijd in een goede houding kunnen zetten. Niet alleen lichaamslengte is dus belangrijk maar ook de houding speelt een rol. Je hebt een goede hometrainer nodig voor je training en als je ook langer wilt trainen dan moet je houding goed zijn. Daarom is het belangrijk dat bepaalde dingen instelbaar zijn om het aan te passen. Wil je comfortabel trainen dan zijn dat belangrijke eigenschappen voor als je een hometrainer zou willen kopen.

Voor- en nadelen van de VirtuFit iConsole HTR 2.1 Ergometer

Elk product dat je wilt aanschaffen kan voor en nadelen hebben. Zo hier een aantal punten op een rijtje om je een indruk te geven.

Voordelen
  • 32 weerstandsniveaus en 24 programma’s
  • Mogelijkheid tot verbinden met bluetooth
  • 3 jaar garantie
  • Heeft ergometer
  • Voorgeprogrammeerde programma’s
  • 3 jaar garantie
Nadelen
  • Prijzig
  • Geen lage instap

Voordelen

Een uitleg over de voordelen staan hier kort beschreven. Zo krijg je een beeld van alle zonnige kanten van deze hometrainer. In het kort zijn de voordelen van de VirtuFit HTR 2.1 dat die voorgeprogrammeerde programma’s heeft, een ergometer heeft, veel weerstandsniveaus, je krijgt er 3 jaar garantie bij en je kunt hem verbinden via bluetooth.

De voorgeprogrammeerde trainingen

Het eerste voordeel van de VirtuFit HTR 2.1 hometrainer is dat die voorgeprogrameerde programma’s heeft. Zo hoef jij dus nooit na te denken over wat voor een soort training jij gaat doen op jouw hometrainer. Met een klik op de knop kun je beginnen met jouw programma.

Ergometer

Met de ergometer op de VirtuFit htr 2.1 wordt de weerstand elektronisch geregeld waardoor je de nauwkeurigheid kunt meten en bepalen aan de hand van het aantal wattage dat je trapt. Het maakt dan niet uit hoe zacht of hard je gaat trappen. Je zult hierdoor heel gericht kunnen trainen. Ook het wattage programma kun je hiervoor gebruiken.

32 weerstandsniveaus en 24 programma’s

De VirtuFit htr 2.1 heeft erg veel keuze in het kiezen van programma’s. Of je nu al langer traint of een beginneling bent, met al die programma’s zul jij de goede training krijgen. Je kan het namelijk afstellen op elk niveau. Je groeit eigenlijk met elke training mee. En hoeft niet telkens een nieuwe te kopen want elk programma is voor jou te doen en dat telkens weer.

3 jaar garantie

Met de garantie van 3 jaar hoef je niet bang te zijn over de kwaliteit ervan. Als er met jouw hometrainer van VirtuFit iets is hoef je alleen maar het serviceformulier in te vullen en er wordt gezocht naar een oplossing voor het probleem. De afhandeling hiervan wordt altijd netjes afgehandeld. Het enige wat een vereiste is dat je jouw htr 2.1 hebt gekocht bij een erkende dealer.

Verbinden bluetooth

Wil je online routes zelf maken verbind gewoon je apparaat met bluetooth en dat kan je doen via iConsole of Kinomap app. Zo eenvoudig kun je dan je training prestaties volgen en inzien.

Nadelen

De VirtuFit hometrainer 2.1 heeft ook enkele nadelen die wij voor je op een rijtje hebben gezet met een korte uitleg. Met name de prijs is een nadeel en de dat die geen lage instap heeft.

De prijs

Deze hometrainer van VirtuFit is wel wat aan de dure kant, maar je krijgt er veel voor terug. Namelijk een ergometer en een hoop weerstandsniveaus waar je uit kunt kiezen. Ook is de hometrainer kwalitatief en sterk en kan die hoog belast worden.

Geen lage instap

Heeft helaas geen lage instap. Hierdoor is het lastiger opstappen als je bijvoorbeeld aan het revalideren bent of wat minder mobiel om wat voor een reden dan ook. Mocht je hier wel naar op zoek zijn dan is het handig om nog even verder te kijken. 

Belangrijkste specificaties

MerkVirtuFit
TypeiConsole HTR 2.1 Ergometer
ArtikelnummerHTR 2.1
EAN8719128725161
Garantie3 jaar
Weerstandsniveaus32
Lage instapNee
ErgometerJa
Programma’s24
Apparaat weegt31 kg
Belastbaar gewicht150 kg
Afmetingen80 x 52 x 146 cm

Handleiding

VirtuFit iConsole HTR 2.1 Ergometer hometrainer kopen / prijsvergelijking

9Expert Score
Conclusie

Je hebt met de VirtuFit htr 2.1 hometrainer een functionele hometrainer in huis. Een met veel mogelijkheden. De prijs is misschien wat veel, maar op de lange termijn gaat deze hometrainer langer mee. Je kunt elke dag trainen zonder je zorgen te maken. Verder zitten er een hoop trainingsprogramma’s op waar je gebruik van kunt maken en is het ook mogelijk de weerstand heel specifiek af te stellen. Kortom, de VirtuFit HTR 2.1 is een zeer net apparaat. Je betaald er wat voor, maar dan krijg je ook wel een serieuze hometrainer terug.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo