Focus Fitness Row 3 roeitrainer review 2023

Ben jij op zoek naar een roeitrainer om thuis flink mee aan jouw conditie te werken? Dan is de Focus Fitness Row 3 roeitrainer een zeer goede optie! Nu ben je waarschijnlijk op deze pagina uitgekomen omdat jouw aandacht al op de Focus Fitness Row 3 is gevallen en je meer over deze roeitrainer wilt komen te weten. 

Dat is mooi! Want in deze review bespreken we het design, de functies, voor- en nadelen van dit cardio apparaat en helpen we je met de belangrijkste specificaties en een handleiding. Mocht je uiteindelijk besluiten om de Focus Fitness Row 3 te gaan kopen dan wil je dat natuurlijk voor de beste prijs doen en daarom helpen we je ook nog met een prijs vergelijking. Zo weet jij aan het einde van deze review precies wat dit fitnessapparaat allemaal te bieden heeft en of die geschikt is voor jouw wensen.

Focus Fitness Row 3 roeitrainer kopen / prijsvergelijking

Impressie

Design

Als we eerst eens naar het design gaan kijken van de Focus Fitness Row 3 roeitrainer, dan is te zien dat het een vrij blokkerig design. Hierdoor oogt het naar onze mening iet wat minder luxe. Hoewel dat wel een beetje persoonlijke smaak is, vonden wij het toch de moeite waard om het even te vertellen. 

Verder zitten alle componenten van een roeitrainer er gewoon op. Een weerstandssysteem natuurlijk met een rail waar het stoeltje op heen en weer beweegt. Natuurlijk de stang die je vasthoudt om te zorgen dat het vliegwiel in dit geval in beweging komt. Verder is het apparaat vrij stevig en heeft die zowel aan de voorkant als aan de achterkant een anti-slip strip zodat de roeitrainer beter blijft staan als je aan het trainen bent. 

Functies

Nu zal je wel benieuwd zijn naar alle functies van het apparaat. Dat begrijpen wij dan ook maar al te goed, en daarom hebben we daarvan de belangrijkste functie van de Row 3 van het merk Focus Fitness op een rijtje gezet. Zo weet jij wat je koopt en wat het apparaat allemaal te bieden heeft. 

Overzichtelijk display

De eerste functie van de row 3 is dat die een overzichtelijk, maar ook uitgebreid display heeft. Je kunt hier alle trainingsdata op vinden van jouw training en het wordt op een overzichtelijke manier weergegeven. Je kunt zien hoeveel calorieën je hebt verbrandt, hoe ver je al geroeid hebt, hoeveel RPM je gaat en de hartslag die je op dat moment hebt. 

Hartslagmeting

Mocht je graag jouw hartslag willen zien tijdens het trainen, dan is dat mogelijk op twee manieren bij de Focus Fitness Row 3. Je kunt namelijk gebruik maken van de sensoren die in de handvatten zitten, maar eventueel ook van een hartslagband. Deze hartslagband wordt echter niet automatisch meegeleverd. 

Nu is het wel een feit dat je de handvatten altijd vast hebt tijdens het roeien en daardoor het gebruik van een hartslagband een beetje overdreven kan zijn. Wij adviseren dan ook om niet per se voor een hartslagband te gaan in combinatie met deze roeitrainer. Kost alleen maar meer geld en je kunt prima jouw hartslag meten met de sensoren die er al op zitten.

12 kg vliegwiel

Dan komen we aan bij het vliegwiel die in totaal 12 kg weegt. Dit maakt het een prima vliegwiel die zorgt voor een soepele en ook stille roeibeweging. Het is niet het zwaarste vliegwiel, maar voor het geld dat je ervoor betaald is het een prima optie als je puur kijkt naar het gewicht van het vliegwiel. Nu zijn er ook roeitrainers met een zwaarder vliegwiel, maar hier komt dan wel ook gelijk een prijskaartje aan te hangen natuurlijk. 

Elektronische weerstand

Het mooie van deze roeitrainer is dat het een elektronisch geregeld weerstandssysteem heeft. Je kunt dus gewoon op een knopje op het display klikken op de weerstand in te stellen. De reden dat dit mogelijk is, is omdat het een magnetisch weerstandsysteem is. Dit houdt in dat op het moment dat jij graag zwaarder wilt trainen en dit ook instelt op het display, er extra elektriciteit door het magneet wordt gestuurd. 

Hierdoor zal het magneet sterker aan het vliegwiel trekken en zal de weerstand dus hoger worden. Het mooie van deze magnetische weerstand is dat het onderhoudsarm is omdat er niks fysiek elkaar aanraakt om af te remmen en het is ook nog eens heel stil! 

Competitie simulator

Mocht je competitief zijn ingesteld en ben je bang dat je op een roeitrainer niemand kunt uitdagen als je zelf aan het trainen bent, dan hoeft dat niet met de Row 3! Deze roeitrainer heeft namelijk een competitie simulator waardoor je eigenlijk de roeitrainer zelf kunt uitdagen. Dit is dan ook een mooie functie om net dat stapje extra te doen in jouw training!

Inklapbaar

Als laatste belangrijke functie die we met je willen bespreken hebben we nog de functie om hem op te klappen. Enorm handig als je de Focus Fitness Row 3 thuis wilt gebruiken. Je krijgt namelijk na jouw training de ruimte gewoon weer terug! Zo kun je de ruimte ook gewoon voor andere dingen gebruiken en kun je hem beter opbergen. Dat scheelt dus weer.

Voor- en nadelen van de Focus Fitness Row 3 roeitrainer

Als je zo’n grote aankoop gaat doen, dan is het altijd goed om alle voor- en nadelen even op een rijtje te zetten. Zo kun je voor jezelf bepalen of de voordelen opwegen tegen de nadelen. Ook zorgt het ervoor dat je het apparaat van beide kanten eens gaat bekijken. Dat is ook wel mooi meegenomen. Natuurlijk helpen wij je hier graag bij en daarom hebben wij de belangrijkste voor- en nadelen van de Row 3 Focus Fitness roeitrainer voor je op een rijtje gezet.

Voordelen
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding
  • Stil in gebruik
  • Gebruiksvriendelijk
  • Inklapbaar
Nadelen
  • Onduidelijk handleiding
  • Maximale gebruikerslengte 190 cm

Voordelen

Laten we eerst eens beginnen met de voordelen van dit apparaat. In het kort zijn de voordelen van de Focus Fitness Row 3 roeitrainer dat die een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft, erg stil is, gebruiksvriendelijk is en je hem mooi kunt inklappen. 

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Allereerst heeft de Row 3 roeitrainer een zeer nette prijs-kwaliteit verhouding. Het is niet de allerduurste roeitrainer, maar tegelijkertijd ook niet de allergoedkoopste roeitrainer. Maar ga je kijken naar wat je krijgt voor de prijs die je ervoor betaald is het een zeer nette roeitrainer waar alle functies op zitten om meerdere malen per week te trainen. 

Vrij stil in gebruik

Door het magnetische weerstandssysteem is de roeitrainer erg stil in het gebruik. Je hoort geen piepende remmen op het vliegwiel neerkomen en je hoort ook geen harde blowers blazen tijdens het roeien. Je hoort enkel je eigen adem en een heel klein beetje het vliegwiel door de rotatie. 

Gebruiksvriendelijk

Mocht je denken dat het heel ingewikkeld is om deze roeitrainer te gebruiken, dan kunnen we je blij maken. Het is namelijk enorm simpel om deze roeitrainer te gebruiken. Met een druk op de knop kun je al beginnen! Je gaat zitten, doet de voetpedalen vast en je trekt aan de stang. Druk op start en jouw training is begonnen! Veel simpeler wordt het niet toch?

Inklapbaar

Een andere mooie functie is dat die ingeklapt kan worden. Nu hebben we het er al even over gehad. Maar kon die niet uit de voordelen wegblijven. Het is gewoon enorm handig dat je na jouw training de ruimte weer terug krijgt doordat je hem kunt opklappen en bijvoorbeeld achter de gordijnen neer kunt zetten. Zo staat die nooit in de weg en kun jij de ruimte weer voor andere dingen gebruiken. 

Nadelen

Nu zit er natuurlijk ook een mindere kant aan ieder apparaat. De zogenoemde puntjes van verbetering. Nu hebben we dat bij deze roeitrainer ook gevonden. In het kort zijn de nadelen van de Focus Fitness Row 3 roeitrainer dat die een slechte handleiding heeft en een maximale gebruikerslengte heeft van 190 cm. 

Slechte handleiding

Laten we het eerst even over de handleiding hebben. Over het algemeen is kun je prima met de handleiding aan de slag. Hij is Nederlands en alles staat er wel stap voor stap in uitgelegd. Nu klagen eerdere gebruikers hierover en snappen wij ook wat deze gebruikers zeggen. Het wordt namelijk wel stap voor stap uitgelegd, maar soms staan er veel stappen op één bladzijde waardoor het onoverzichtelijk wordt. Download hieronder dan ook de handleiding en bedenk even voor jezelf of je er hiermee uit gaat komen.

Max 190 cm gebruikerslengte

Het andere nadeel van de Row 3 is dat die maar een maximale gebruikerslengte heeft van 190 cm. Nu is dit voor de meeste mensen genoeg, maar mocht je langer zijn dan 190 cm dan is het apparaat eigenlijk net te klein om een goede roeibeweging te kunnen maken volgens de juiste techniek. 

Belangrijkste specificaties

MerkFocus Fitness
TypeRow 3
EAN8718627090503
Garantie2 jaar
Gewicht vliegwiel12 kg
Belastbaar gewicht120 kg
Maximale gebruikerslengte190 cm
WeerstandssysteemMagnetisch
Afmetingen223 x 46 x 80 cm
Raillengte207 cm

Handleiding

Focus Fitness Row 3 roeitrainer bestellen / aanbiedingen

8Expert Score
Conclusie

Al met al is de Focus Fitness Row 3 roeitrainer dan ook zeker zijn geld waard! Het is een roeitrainer waar je niet de hoofdprijs voor betaald, maar ook niet het beste van het beste voor krijgt. Wat betreft kwaliteit is het wel een zeer goede keuze als je het geld dat je ervoor betaald in je achterhoofd houdt. 

Het is ietsje minder dat de handleiding wat onoverzichtelijk is en je hem maar kunt gebruiken tot een maximale lengte van 190 cm. Daarentegen is het natuurlijk wel mooi dat je hem kunt inklappen en dat er een competitie modus op zit! Zo daag je jezelf nog meer uit in jouw training en haal je er echt alles uit!

Mocht je nog vragen hebben over de Focus Fitness Row 3, laat het dan vooral hieronder in een reactie weten, en mocht je jouw ervaringen willen delen, dan horen we dat natuurlijk ook graag! We hopen je te hebben geholpen met de review en dat jij heel veel roeikilometers kunt maken met dit apparaat.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo