Focus Fitness Fox 3 crosstrainer review 2023

Wil jij thuis graag een crosstrainer hebben en ben je op zoek naar een mooi model voor jou. Nu ben je bij dit artikel uitgekomen om een reden en waarschijnlijk is jouw aandacht gevallen op de Focus Fitness Fox 3. Nu zal je wel meer informatie willen over deze crosstrainer en dan ben je hier aan het juiste adres. We gaan in deze review de Focus Fitness Fox 3 crosstrainer eens goed bekijken op het gebied van design, functies, voor- en nadelen en specificaties. Ook helpen we je met een handleiding en prijsvergelijking zodat je hier alles kunt vinden als je meer wilt weten over dit cardio apparaat en waar je hem voor de beste prijs kunt kopen. Ben jij er klaar voor?

Focus Fitness Fox 3 crosstrainer kopen / prijsvergelijking

Impressie

Design

Om te beginnen gaan we eens naar het design van deze crosstrainer kijken De Focus Fitness Fox 3 crosstrainer heeft voornamelijk een zwarte kleur met wat grijze en groene  accenten. Als je naar de Fox 3 kijkt valt ook gelijk op dat het vliegwiel aan de achterkant is gemonteerd. Verder heeft het een overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken display gekregen die is verlicht. Zo kun je dus eenvoudig alles op het scherm zien. 

het vliegwiel is netjes afgewerkt en ook de draaiende onderdelen zijn zo afgewerkt dat de kans vrij klein is dat er iets tussen kan komen. Nu is het nooit ideaal om kinderen rond te hebben lopen als je aan het trainen bent, maar het is vrij veilig en de kans is vrij klein dat er vingers tussen de bewegende delen komen. 

Functies

Nu is het altijd goed om goed de belangrijke functionaliteiten voor jezelf op een rijtje te hebben. Daarom hebben we dit dan ook voor je op een rijtje gezet, zodat je niet hoeft te zoeken op verschillende websites en gelijk een idee hebt van wat de Fox 3 allemaal kan.

Trainingsprogramma’s

Het is altijd goed om meerdere programma’s te hebben om zo jouw training leuk en interessant te houden. Nu heeft de Focus Fitness Fox 3 in totaal 18 verschillende trainingsprogramma’s waar je uit kunt kiezen. Hiervan zijn er 12 voorgeprogrammeerde weerstand programma’s, vier hartslag programma’s, één manueel programma en één persoonlijk trainingsprogramma. Zoals je ziet dus meer dan genoeg keuze om jouw training uitdagend en interessant te houden. 

Vliegwiel

Als je naar een crosstrainer kijkt, is het ook altijd goed om naar het vliegwiel te kijken. Als we dan ook naar het vliegwiel van de Focus Fitness Fox 3 kijken, dan is te zien dat deze zich aan de achterkant van het apparaat bevindt. Wat verder belangrijk is om naar te kijken is het gewicht van het vliegwiel. Dit is in totaal 7 kg bij de Fox 3 crosstrainer. Wat niet heel zwaar is voor een crosstrainer. Dit kan beter, maar als je gewoon af en toe op de crosstrainer staat, dan is het een prima keuze om voor dit model te gaan. 

Waterpas afstelbaar

Ook is de Fox 3 mooi waterpas afstelbaar. Hierdoor kun je hem echt recht zetten. Hoe de vloer er ook uitziet of afloopt, je kunt hem altijd recht hebben staan. Dit is dan ook gelijk mooi omdat het ook zorgt voor stevigheid van het apparaat. 

Display

Dan de laatste functie van de Fox 3 is het display. Eigenlijk is het niet een functie op zich, maar wel waar je de functies allemaal kunt bedienen. Het display is verlicht en je kunt het gemakkelijk gebruiken. Er zit namelijk een mooie draaikop in het midden van het display waar je de weerstand en eventuele programma’s mee kunt bedienen. Verder een start-, pauze- en resetknop en dan heb je de belangrijkste knoppen wel gehad. En kind doet de was.

Voor- en nadelen van de Focus Fitness Fox 3 crosstrainer

Dan is het tijd om naar de voor- en nadelen van de Focus Fitness Fox 3 crosstrainer te gaan kijken. Zo kun je deze tegen elkaar opwegen en kijken of het voor jou een positieve balans heeft op wat minder positief en dat je nog even moet doorkijken. 

Voordelen
  • Stabiel
  • Goed geprijsd
  • Weinig geluid
  • 2 jaar garantie
Nadelen
  • Niet te verbinden met tablet
  • Lengtepas niet verstelbaar
  • Licht vliegwiel

Voordelen

Laten we eerst maar eens beginnen met de voordelen van dit fitnessapparaat. Altijd leuker om met die kant te beginnen toch? In het kort zijn de voordelen van de Focus Fitness Fox 3 crosstrainer dat die stabiel staat, goed geprijsd is, vrij weinig geluid maakt en dat je er 2 jaar garantie op krijgt.

Stabiel

Het eerste voordeel is dat die stabiel is. Natuurlijk altijd lekker dat je gewoon het gevoel hebt dat je op een stabiel apparaat staat. De stabiliteit komt vanuit 2 componenten. Namelijk omdat je hem waterpas kunt afstellen, maar ook omdat het apparaat vrij zwaar in gewicht is. Namelijk 42 kg. Nu denk je misschien dat is enorm zwaar om te tillen. Dat klopt, maar dit zorgt wel weer voor stevigheid.

Goed geprijsd

Verder is de Fox 3 mooi geprijsd. Het is een betaalbare crosstrainer waar je mooi jouw training thuis op kunt beginnen. Voor de prijs is het dan ook een mooi apparaat die alle functionaliteiten bevat om een beginnerstraining op uit te kunnen voeren. 

Weinig geluid

Ook maakt deze crosstrainer vrij weinig geluid wat hem ook weer aantrekkelijk maakt voor thuisgebruik. Zo kun je dus zelfs in de ochtend gewoon jouw training doen! Dit terwijl je niemand wakker maakt. Dat die zo weinig geluid maakt komt door het magnetische weerstandssysteem. Mooi meegenomen dus. 

2 jaar garantie

Mocht je twijfelen over de kwaliteit, dan heb je ook 2 jaar garantie om gebruik van te maken. Gaat er in deze 2 jaar dus iets kapot zonder dat je hier iets aan kon doen, dan kun je gewoon gebruik maken van deze garantie. Niks om je zorgen over te maken dus.

Nadelen

Nu zijn er ook nog een paar nadelen te vinden aan dit apparaat. Natuurlijk, we blijven kritisch! In het kort zijn de nadelen van de Focus Fitness Fox 3 crosstrainer dat die niet is te verbinden met een tablet of smartphone en je kunt ook de lengte pas niet verstellen. Verder is het vliegwiel ook vrij licht.

Niet te verbinden met tablet

Het eerste nadeel is dat je hem niet kunt verbinden met een tablet of smartphone. Nu denk je misschien waarom zou ik dat willen. Nou, dat is een mooie functie als je jouw trainingsdata eenvoudig op je mobiel wilt krijgen om je progressie bij te houden. Ook is hierdoor het gebruik van bepaalde fitness apps helaas niet mogelijk. 

Lengtepas niet verstelbaar

Een ander nadeel is dat de lengtepas van de crosstrainer. Deze kun je namelijk niet verstellen helaas. Nu is de lengtepas wel vrij groot gemaakt, zodat iedere voet erop geplaatst kan worden. Maar je hebt hem dus niet op de lengte van jouw voeten afgesteld helaas. 

Licht vliegwiel

Het laatste nadeel dat we je mee willen geven is dat het vliegwiel wel vrij licht is voor een crosstrainer. Nu kun je voor deze prijs natuurlijk niet de beste kwaliteit verwachten, maar met de 7 kg van het vliegwiel is het niet een enorme marge die je hebt als het gaat om de weerstandsniveaus waar je uit kunt kiezen. Nogmaals, mocht je een beginnende sporter zijn die gewoon af en toe wat extra calorieën wilt verbranden op een crosstrainer dan is die 7 kg meer dan genoeg!

Belangrijkste specificaties

MerkFocus Fitness
TypeFox 3
EAN8718627091104
Garantie2 jaar
Gewicht vliegwiel7 kg
Belastbaar gewicht120 kg
Gewicht apparaat48 kg
InklapbaarNee
Afmetingen apparaat120 x 60 x 160 cm (LxBxH)
Positie vliegwielAchter
Lengtepas40 cm (niet verstelbaar)
Ingebouwde speakersJa

Handleiding

Focus Fitness Fox 3 crosstrainer bestellen / aanbiedingen

7.5Expert Score
Conclusie

Al met al is de Focus Fitness Fox 3 crosstrainer voor het geld dat je ervoor betaald een prima crosstrainer. Hij staat stabiel en je traint er met vrij weinig geluid mee. Wel is het wat betreft connectiviteit niet de beste crosstrainer, maar als je dat allemaal poespas vindt, dan is er niks aan de hand en is het een zeer goede aankoop! Goed geprijsd, stabiel en zonder geluid. Prima voor de beginnende sporter en ideaal voor thuis omdat die niet zo groot is van omvang ook. Een lekkere compacte crosstrainer die niet de hele kamer in beslag neemt. 
Nu is het aan jou om een keuze te maken, of de Focus Fitness Fox 3 de crosstrainer is die bij jou past. We hopen je dan ook te hebben geholpen met deze review. Mocht je nog vragen of aanvullingen hebben, laat het dan vooral weten hieronder in een reactie!

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo