Focus Fitness Jet 1 loopband review 2023

Wil jij graag een loopband hebben om thuis op te wandelen of hard te lopen? Eentje die niet te duur is maar wel over de belangrijkste functies beschikt? Dan is de Focus Fitness Jet 1 loopband een mooi optie voor jou. De reden dat je bij deze pagina bent uitgekomen is waarschijnlijk omdat je meer wilt weten over deze loopband. Dat is mooi, want dan ben je hier helemaal op de juiste plek. We gaan in deze review de Focus Fitness Jet 1 loopband eens uitvoerig bekijken en testen. We zullen de belangrijkste functies en voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten zodat je een goed beeld krijgt van de Jet 1. Ook zullen we je helpen met de belangrijkste specificaties, een handleiding en zelfs een prijsvergelijking, zo kun jij hem voor de beste prijs kopen en betaal je nooit teveel. Je vindt hier dus alle informatie die je nodig hebt over dit cardio apparaat.

Focus Fitness jet 1 loopband kopen / prijsvergelijking

Impressie

focus-fitness-jet-1-impressie-hartslagsensoren
focus-fitness-jet-1-impressie-zijkant
focus-fitness-jet-1-impressie-console

Design

Als we eerst eens naar het design van de Jet 1 loopband gaan kijken dan zien we gelijk dat het alles beschikt wat een standaard loopband nodig heeft. Een band om op te rennen, een console met de knopjes en de motor aan de voorkant. Deze motor is netjes afgewerkt met een kap zodat daar niet zomaar wat tussen kan komen. Wat betreft kleur heeft Focus Fitness ervoor gekozen om de loopband zwart te maken met witte letters erop. 

Als je goed kijkt zie je dat er aan de achterkant demping zit om de klappen op te vangen en jouw gewrichten te sparen. Maar daar straks meer over. Het console heeft hele standaard aanduiding met enkel en alleen rode cijfertjes. Verder de standaard knoppen om de loopband mee te bedienen en een noodstop aan de voorkant om het af te maken. De Focus Fitness Jet 1 loopband is dan ook een fitnessapparaat die in het goedkopere segment valt. Nu is dat natuurlijk ook zo. 

Functies

Dan is het tijd om eens naar de functies van de Focus Fitness Jet 1 te gaan kijken. Altijd goed om te weten wat een apparaat allemaal te bieden heeft. We zullen de belangrijkste functies voor je op een rijtje zetten zodat je een idee hebt. 

Demping

We hebben het zojuist al even genoemd, maar er zit dus demping op het apparaat. Dit wordt gedaan door het zogenoemde Elastic Cushion systeem dat erop zit. Dit is een soort blokje aan de achterkant van de loopband waar de band op steunt. Deze beweegt iedere keer mee op het moment dat je een stap maakt. Hierdoor is de klap op je gewrichten, met in het speciaal jouw knieën, een stuk minder. Zo voorkom je dus vervelende blessures en gaan je gewrichten langer mee dan als je altijd op een harde ondergrond aan het hardlopen bent. 

focus-fitness-jet-1-demping

Hartslagmeting

Nu vraag jij je misschien af of er ook hartslagmeting op de loopband zit. Nu zit dit er wel op, maar alleen in de handvatten. Hierdoor moet je voor hartslagmeting een vrij rare houding aanhouden tijdens het rennen en rent dat niet ideaal voor een lange duur. Helaas is het niet mogelijk om gebruik te maken van een hartslagband, aangezien je deze niet kunt verbinden met de Jet 1. 

Trainingsprogramma’s

Als we gaan kijken naar de trainingsmogelijkheden van de Focus Fitness Jet 1 dan kunnen we je vertellen dat deze loopband daar wel in uitblinkt in zijn prijsklasse. Er zitten namelijk maar liefst 36 standaard trainingsprogramma’s. Genoeg keuze uit trainingsprogramma’s waar je uit kunt kiezen dus. 

Motor

Bij een loopband is het altijd goed om te kijken naar de capaciteit van de motor. Nu heeft de Focus Fitness Jet 1  een vermogen van 1,25 pk. Wat voor deze prijsklasse gemiddeld is. De motor kan tot een maximale snelheid van 13 km/u komen. Je kunt natuurlijk zelf instellen hoe hard je wilt rennen, maar er zit dus een maximum op van 13 km/u. 

Transportwieltjes

Mocht je bang zijn dat je het apparaat niet goed kunt verplaatsen, omdat het toch best een zwaar apparaat is dan hoef jij je geen zorgen te maken. Er zitten namelijk gewoon transportwieltjes op. Hierdoor kun je hem gewoon omhoog duwen op zijn kant zodat die op de wieltjes gaat rollen en jij je vloer niet beschadigd en jij je ook niet een breuk tilt. 

Hellingshoek mogelijkheid

Mocht je graag jouw trainings extra uitdagend maken, dan kun je denken aan een hellingshoek instellen. Je kunt de hellingshoek op 3 verschillende niveaus instellen. Hierdoor wordt jouw training wel zwaarder en kun jij jezelf nog meer uitdagen. Ren je nog net zo snel of wordt jouw snelheid wel minder als de band in een hellingshoek staat?

Opklapbaar

Als laatste functie willen we je nog meegeven dat die opklapbaar is. Dit is echt een top uitvinding voor thuis en zit dus ook ingebouwd in de Focus Fitness Jet 1! Je kunt namelijk na jouw training de loopband inklappen waardoor jij een groot deel van de ruimte weer terugkrijgt. Zo kun je de ruimte weer gebruiken voor andere dingen na jouw training.

Voor- en nadelen van de Focus Fitness jet 1 loopband

Om een goede keuze te maken van welke loopband je moet hebben is het altijd goed om zowel de voor- als nadelen op een rijtje te zetten en deze tegen elkaar af te wegen. Daarom hebben we dit ook voor de Focus Fitness Jet 1 loopband gedaan zodat je een idee krijgt en zelf niet hoeft te zoeken!

Voordelen
  • Gebruiksvriendelijk
  • Eenvoudige montage
  • Aantrekkelijk geprijsd
  • 36 programma’s
  • Inklapbaar
Nadelen
  • Geen koppeling met borstband
  • Belastbaar tot 100 kg

Voordelen

Om te beginnen gaan we naar de voordelen kijken. De zonnige kant van het apparaat is altijd het leukste om naar te kijken natuurlijk. In het kort zijn de voordelen van de Focus Fitness Jet 1 loopband dat die gebruiksvriendelijk is, een eenvoudige montage heeft, aantrekkelijk geprijsd is, wel 36 programma’s heeft en je hem kunt inklappen.

Gebruiksvriendelijk

Het eerste voordeel is dat die enorm gebruiksvriendelijk is. Er zitten namelijk niet heel veel speciale functies op die het gebruiksgemak kunnen beïnvloeden. Het is gewoon een loopband waar je op kunt wandelen of hardlopen met een aantal programma’s en het geeft de standaard data weer. Vrij recht toe recht aan dus, maar dat is top voor het gebruiksgemak!

Eenvoudige montage

De Focus Fitness Jet 1 is ook enorm gemakkelijk te monteren. Het is voornamelijk de loopband uitklappen het console erop monteren met een aantal schroefjes en je bent klaar. Een kind kan de was doen, zo gemakkelijk. Laat dit je dan ook zeker niet tegen houden. 

Aantrekkelijk geprijsd

Mocht je twijfelen over de prijs, veel goedkoper ga je het niet krijgen hoor! De Jet 1 is dan ook zeer aantrekkelijk geprijsd. Hoewel die goedkoop is betekent niet dat het slecht is, want Focus Fitness is gewoon een goed merk. het is geen loopband voor de echte sprinters, maar voor een normale hardloop training voldoet die zeker. Prijs is dus zeker een pluspunt.

36 programma’s

Een ander voordeel van de Jet 1 loopband is dat die veel programma’s heeft. Namelijk zoals we al eerder genoemd hebben wel 36! Je hebt dus een gigantische keuze uit programma’s waardoor jij je training leuk en interessant kunt houden. 

Inklapbaar

Zoals we ook dit al eerder benoemd hebben is dat je deze loopband kunt inklappen. Dit is toch iets wat we bij de voordelen nog even willen noemen, want het zorgt er gewoon voor dat niet altijd zo’n lomp apparaat zoals een loopband in de weg staat. Je klapt hem in, rijt hem in de hoek op de transportwieltjes en je hebt er nauwelijks last van. 

Nadelen

Natuurlijk zijn er ook kritische punten om te bespreken. Zo zijn de nadelen van de Focus Fitness Jet 1 loopband in het kort dat die niet gekoppeld kan worden met een borstband en dat die belastbaar is tot maar 100 kg.

Geen koppeling met borstband

Nu zit er wel hartslagmeting op de loopband in de handvatten, maar het is echter niet zo dat je jouw borstband kunt koppelen met het apparaat. Nu is het niet even comfortabel rennen met je handen aan de handvatten de hele tijd en is dit wel echt een nadeel van dit apparaat. Mocht het je echter vrij weinig boeien dat je jouw hartslag niet kunt zien, dan maakt het natuurlijk niet uit. 

Belastbaar tot 100 kg

Ook is de Jet 1 maar belastbaar tot 100 kg. Ben je dus zwaarder dan deze 100 kg, dan is het verstandig om een duurder model te kiezen met een hogere belastbaarheid. Dit vinden we dan ook wel echt een nadeel omdat er toch echt wel mensen zijn die zwaarder zijn dan 100 kg. Hierdoor is deze loopband niet voor iedereen geschikt. 

Belangrijkste specificaties

MerkFocus Fitness
TypeJet 5
EANOnbekend
Garantie2 jaar
Snelheid0-13 km/u
Belastbaar gewicht100 kg
Gewicht apparaat42 kg
Hellingshoek3 standen
Afmetingen154 x 64 x 122 cm (LxBxH)
Motor continu vermogen1,25 pk
Motor piekvermogenOnbekend
Ingebouwde speakersJa

Handleiding

Focus Fitness Row 3 roeitrainer bestellen / aanbiedingen

7Expert Score
Conclusie

De Focus Fitness Jet 1 loopband is dus een echt instapmodel waar je niet teveel voor betaald, maar ook niet kunt verwachten dat je er de beste kwaliteit voor terug krijgt. Hij is maar belastbaar tot de 100 kg en het design van het console lijkt wat goedkoop. Wel is het voor de prijs een prima loopband om thuis mee aan de slag te gaan. Je kunt er prima op wandelen en lichte hardlooptraining op doen. Ben je echter iemand die gemiddeld harder rent dan 10 km/u dan adviseren we je toch om voor een duurder model te gaan.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo