VirtuFit Elite TR-900i review 2023

Wil je thuis trainen? Dat gaat eenvoudig met een fitnesstoestel thuis. Welk fitnesstoestel is geschikt voor je? Wat doe je het liefst? Op al die vragen kunnen we je antwoord geven. Een cardio apparaat die je goed kunt gebruiken voor thuis is de VirtuFit Elite TR-900i. De VirtuFit Elite TR-900i is een loopband. De VirtuFit Elite is geschikt voor intensieve trainingen. Zoek je een goede loopband? De VirtuFit Elite TR-900i is A-klasse gecertificeerd en is ontworpen met materialen van kwaliteit. 

De sterke motor die de VirtuFit Elite TR-900i heeft zorgt ervoor dat je intensief je trainingen kunt volbrengen. In deze review vertellen we je alles over deze krachtige loopband. Onder andere vertellen wij je de functies waarover de VirtuFit Elite over beschikt. We zullen in de review je alle voor en nadelen benoemen. Ieder product heeft namelijk voor en nadelen en die willen wij je niet onthouden.

VirtuFit Elite TR-900i kopen/prijsvergelijking

Impressie

De kleuren van de loopband zijn opvallend. De loopband is in de kleuren zwart en grijs en ziet er sportief uit. 

virtufit-elite-tr-900i-loopband-review
virtufit-elite-tr-900i-loopband-display

Design

Het design van de VirtuFit Elite ziet er professioneel uit. De VirtuFit Elite heeft een 3pk motor die je intensieve trainingen laat verrichten. De loopband is voorzien van een goed schokdemping systeem waardoor hardlopen op de VirtuFit Elite TR-900i geen enkel probleem zal zijn. De VirtuFit Elite TR-900i heeft de kleuren zwart/ grijs. De materialen die gebruikt zijn in het design zijn aluminium, metaal en kunststof.

De VirtuFit Elite beschikt over maar liefst 40 verschillende programma’s. De trainingen worden hierdoor gevarieerd en een hele uitdaging voor jou. Je kunt met de VirtuFit Elite TR-900i snelheden bereiken tot 20 km per uur. De VirtuFit Elite Tr-900i heeft een noodstop wanneer er iets zou gebeuren. De loopband staat dan meteen stil. 

De loopband heeft een goede beveiliging. De VirtuFit Elite is een inklapbare loopband en waterpas afstelbaar. De loopband heeft de mogelijkheid voor een borstband. De borstband is niet meegeleverd. Je hartslagmeting kan bij de VirtuFit TR-900i ook via handsensoren. 

De Elite TR-900i heeft een LCD kleuren display dat verlicht is. De VirtuFit Elite TR-900i is compatible met een smartphone. De Elite TR-900i heeft een 6-voudige demping en een soft drop systeem. De loopband heeft een usb lader, een mp3 ingang en geïntegreerde speakers. 

Functies van de VirtuFit Elite TR-900i

De VirtuFit Elite TR-900i heeft een aantal functies die bijzonder zijn. De functies van de VirtuFit Elite TR-900i zijn variërend en zorgen ervoor dat je optimaal kunt trainen. De functies van de Elite TR-900i loopband zetten wij voor je op een rijtje.

40 programma’s

De VirtuFit Elite TR-900i loopband heeft 40 programma’s die zorgen voor een variërende training. Bij de programma’s horen maar liefst 36 vooringestelde programma’s. De VirtuFit Elite loopband heeft een programma voor vetmeting en een hartslagprogramma. De loopband TR-900i heeft drie gebruikersprogramma’s en een handmatig programma. 

Je kunt met de drie gebruikersprogramma’s je eigen voorkeuren en persoonskenmerken instellen. Het vetmeting programma laat vetpercentage zien als je het geslacht, leeftijd, lengte en het gewicht hebt ingevoerd. Via de handsensoren op het stuur kun je na 8 seconden jou BMI op het scherm aflezen.

Het hartslag gestuurde programma

Een voordeel van het hartslag gestuurde programma is dat je op intensiteit kunt trainen die het beste passen bij je fitnessdoelen. Het is belangrijk om tijdens het programma contact te maken met de handsensoren in het stuur. Voor het hartslagprogramma wordt je leeftijd en het HRC doel gevraagd zodat je een perfecte training kunt gaan doen.

Automatische hellingshoek

De hellingshoek kun je handmatig aanpassen. De vooraf 36 ingestelde programma’s passen automatisch de helling en snelheid aan. Via de sneltoetsen kun je de gewenste hellingshoek of snelheid direct aanpassen. 

Wil je zelf de trainingen bepalen dan kies je voor de handmatige programma’s bij de Elite TR-900i loopband. De snelheid kun je aanpassen van 0,5 tot 20 km p/u. De hellingshoek kun je aanpassen van 0 tot 15 procent. De snelheid en hellingshoek kun je via de pijltjes op de console eenvoudig instellen.

De motor in de loopband

De motor heeft een continu vermogen van 3 pk. Het motor piek vermogen van de VirtuFit Elite TR-900i gaat tot 7 pk. Intensief trainen op de VirtuFit Elite TR-900i kan heel gemakkelijk. De snelheid kun je zelf bepalen van de loopband. De VirtuFit loopband beschikt over een krachtige motor zodat je trainingen goed kunt doen.

Voor- en nadelen van de VirtuFit Elite TR-900i

Ieder product heeft voor en nadelen en dat heeft de VirtuFit Elite TR-900i ook. We zetten de voor en nadelen op een rijtje zodat je op basis daarvan een keuze kan gemaakt worden. Een fitnesstoestel moet wel aan je eigen trainingsdoelen voldoen.

Voordelen
 • Het soft drop systeem en inklapbaar
 • Geïntegreerde speakers en een mp3 ingang
 • Transportwieltjes
 • De 40 programma’s en sneltoetsen
Nadelen
 • Geen borstband meegeleverd
 • Geen kantelbaar scherm

Voordelen

We gaan eerst vertellen wat de voordelen zijn van de VirtuFit Elite TR-900i. Voordelen kunnen een beslissing gemakkelijker maken.  De voordelen van de VirtuFit Elite TR-900i zijn:

 • Het soft drop systeem en inklapbaar
 • Geïntegreerde speakers en een mp3 ingang
 • Transportwieltjes
 • De 40 programma’s en sneltoetsen

Het soft drop systeem en inklapbaar

De VirtuFit Elite TR-900i is voorzien van een soft drop systeem. Het soft drop systeem zorgt ervoor dat je de loopband gemakkelijk inklappen en uitklappen kunt. Dat gebeurt op een veilige manier door het soft drop systeem.

Geïntegreerde speakers en een mp3 ingang

De VirtuFit Elite TR-900i heeft geïntegreerde speakers en een mp3 ingang. Je kunt gemakkelijk je smartphone via bluetooth compatible maken met de Elite loopband. Tijdens een training kun je jouw eigen muziek luisteren. De Elite loopband heeft een usb lader waar je de smartphone mee kunt opladen.

Transportwieltjes

Als je de VirtuFit Elite TR-900i inklapt met het soft drop systeem op een veilige manier dan heb je de mogelijkheid door middel van de transportwieltjes om de VirtuFit Elite TR-900i te verplaatsen of op te bergen. 

De 40 programma’s en sneltoetsen

De Elite TR-900i loopband heeft 40 programma’s. Bij sommige programma’s kun je de snelheid en hellingshoek zelf instellen en dat is een voordeel. Sommige programma’s stellen de snelheid en hellingshoek automatisch in. Er zijn programma’s waar je zelf een training mee instelt

Nadelen

De VirtuFit Elite heeft ook nadelen. De nadelen van de VirtuFit Elite TR-900i zijn:

 • Geen borstband meegeleverd
 • Geen kantelbaar scherm

Geen borstband meegeleverd

Je hebt de mogelijkheid om via borstband je hartslag te meten. Het enige nadeel hiervan is dat je de borstband erbij moet kopen. De borstband wordt niet meegeleverd bij de Elite TR-900i.

Geen kantelbaar scherm

De VirtuFit Elite TR-900i heeft een LCD kleuren display dat verlicht is. Je kunt het scherm niet kantelen. Je kunt wel alles aflezen zoals de afstand, de snelheid, de calorieën, de tijd en de helling. 

Specificaties

NoodstopJa
Kleur Zwart/grijs
MaterialenKunststof, metaal en aluminium
Motor3 pk en bij piekvermogen 7 pk
TransportwieltjesJa
Waterpas afstelbaar Ja
InklapbaarJa, met soft drop systeem
HartslagmetingJa, via handsensoren en borstband
Type displayLCD
40 programma’sJa
Snelheid0,5 tot 20 km per uur
Demping 6-voudige demping

Handleiding

VirtuFit Elite TR-900i kopen/aanbiedingen

8.5Expert Score
Conclusie

De loopband VirtuFit Elite TR-900i heeft als voordeel dat die via een veilig soft drop systeem gemakkelijk in en uitklapbaar is. Het opbergen van de loopband gaat eenvoudig via de transportwieltjes. De 40 programma’s waaruit je kunt kiezen zorgen ervoor dat je kunt trainen zoals je wilt. Via bluetooth kun je de smartphone compatible maken met de Elite TR-900i loopband. 

De geïntegreerde speakers laten jouw muziek horen. Je krijgt voor de prijs een loopband van kwaliteit die jaren mee zal gaan. De trainingen op deze loopband zullen nooit gaan vervelen door de keuze die de loopband voor je heeft.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo