Flow Fitness Runner DTM2500 loopband review 2023

Houd je van sporten? Dan hebben wij een cardio apparaat dat je kan helpen om te sporten. Wat dacht je van een loopband die je in jouw huis kunt zetten. Het is ideaal wanneer je weinig tijd hebt om naar een sportschool te gaan maar ook wanneer je elke dag lekker wilt trainen. Dan is de Flow fitness runner DTM2500 het fitnessapparaat dat je moet gebruiken. Je kunt met de Flow fitness runner loopband van alles doen.

Wil je de calorieën verbranden of de conditie opbouwen dan kan dit met de Flow fitness runner. Wil je trainen voor een wedstrijd dan is de Flow fitness runner DTM2500 ideaal om de conditie alleen maar te verbeteren. In deze review willen we je uitleggen waarom de Flow fitness runner misschien iets voor jou is. We gaan het hebben over het mooie design maar ook over de functies en voor-en nadelen komen aan bod. 

Flow fitness runner dtm2500 loopband kopen/prijsvergelijking

Impressie

flow-fitness-runner-dtm2500-loopband-display
flow-fitness-runner-dtm2500-loopband-loopvlak
flow-fitness-runner-dtm2500-loopband-hellingshoek
flow-fitness-runner-dtm2500-loopband-ingeklapt

Design

De Flow fitness runner dtm2500 heeft de kleuren zwart en grijs wat ervoor zorgt dat de loopband in iedereen zijn interieur past. Niet alleen ziet die er strak uit maar heeft een aantal leuke extra’s waardoor je jouw training nog spannender kunt maken. De Flow fitness runner heeft een loopvlak van 145×52 centimeter. De loopband is gemaakt van degelijk materiaal namelijk een combinatie van kunststof en metaal. Het belastbaar gewicht voor de loopband is 160 kilogram. 

Deze loopband is inklapbaar zodat je hem gemakkelijk kunt opruimen. Dat is handig wanneer je deze wilt opbergen. De Flow fitness runner is voorzien van een 7 inch lcd-display en heeft 29 programma’s waar je uit kunt kiezen. De hellingshoek kun je in 15 standen zetten. De Flow fitness is gebruiksvriendelijk en heeft een aantal snelkeuze toetsen.

De DTM2500 is een elektrische loopband heeft een tablethouder en een bidonhouder. De ingebouwde speakers zijn wel gemakkelijk wanneer je naar jouw eigen favoriete muziek wilt luisteren. Dat is mogelijk wanneer je jouw smartphone koppelt aan de flow fitness runner. De loopband is waterpas afstelbaar en is voorzien van een kantelbaar scherm.

Functies van de Flow fitness runner dtm2500 loopband

De Flow fitness beschikt over een aantal functies die wat uitgebreider in deze review komen te staan. Het zijn functies die wel handig zijn bij deze strakke Flow fitness runner dtm2500 loopband.

De smart wheel bediening van de Flow fitness runner dtm2000i

De Flow fitness runner loopband heeft een trainingscomputer die te bedienen is door het innovatieve smart wheel. Dat is een functie die wel uniek is op deze modellen. Je kunt met de smart wheel bediening heel gemakkelijk het menu doorlopen. 

Je hoeft door een knop te drukken alleen maar jouw keuze te bevestigen. Je kunt persoonlijke voorkeuren door het smart wheel instellen. Wil je de snelkeuze knoppen bedienen kan dit via de handrail. Alles is binnen handbereik.

Het 7 inch lcd-display

Het mooie display op de Flow fitness runner is zeer helder en overzichtelijk. De trainingswaarden kun je duidelijk aflezen op het 7 inch scherm. De computer van de Flow fitness runner dtm2500 heeft ruimte voor een tablet of een smartphone die je door middel van een audiokabel kunt aansluiten. De kabel wordt geleverd bij de loopband. Via de ingebouwde speakers kun je dan naar je eigen muziek luisteren tijdens het joggen of rennen op de loopband.

Motor

De motor van de Flow fitness runner dtm2500 is een Flow Hybrid Drive van 4.5 pk. De motor haalt gemakkelijk een snelheid van 20 km per uur. Dat is ideaal wanneer je interval trainen wilt doen of als je wilt trainen op een hoog tempo. Je kunt de motor instellen met stappen van 0.1 km/uur.

flow-fitness-runner-dtm2500-loopband-motor

Voor- en nadelen van de Flow fitness runner dtm2500 loopband

Natuurlijk worden in deze review ook de voor- en nadelen besproken. Het is handig om te weten om zo de juiste keuze te maken voor de loopband die het beste bij je past. Misschien is het wel deze degelijke loopband.

Voordelen
  • Het grote loopvlak
  • De 16 easy reach quick keys
  • De Smart Wheel bediening
  • Het display van de Flow fitness runner
Nadelen
  • Twee mensen nodig voor de montage

Voordelen

In het kort zijn de voordelen van de Flow fitness runner dtm2500:

  • Het grote loopvlak
  • De 16 easy reach quick keys 
  • De Smart Wheel bediening
  • Het display van de Flow fitness runner

Het grote loopvlak van de Flow fitness runner dtm2500

De Flow fitness runner heeft een groot loopvlak wat het fijn maakt om op te trainen. Het oppervlak is maar liefst 145×52 centimeter. Het biedt alle veiligheid en is zeer comfortabel als je erop gaat hardlopen. Het loopoppervlak biedt voldoende ruimte ook wanneer de stappen minder gecontroleerd zijn.

16 easy reach quick keys

In de handrail zitten 16 sneltoetsen die je onder de work-out kunt gebruiken. Met een druk op de toets kun je de snelheid en de hellingshoek kiezen die je wilt. De knoppen zitten binnen handbereik zodat je niet hoeft te stoppen met je work-out. Het is veilig en de loopband is zeer gebruiksvriendelijk.

Smart wheel bediening

Je kunt met de smart wheel op een eenvoudige manier alle programma’s en persoonlijke voorkeuren instellen. Het is veilig maar het is ook uniek bij de Flow fitness runner dtm2500 loopband. Je kunt alles bedienen via de handrail. Alle knoppen zijn binnen handbereik waardoor je eenvoudig kunt variëren tijdens een training. De veiligheid en de gebruiksvriendelijkheid kenmerken de dtm2500 en maakt hem uniek in zijn soort.

Het display van de Flow fitness runner dtm2500

Als je traint op de Flow fitness runner zie je een 7 inch display voor je. Hierop kun je de hellingshoek, de afstanden, de hartslag aflezen. Ook de gelopen tijd, je calorieverbruik en de snelheid kun je zien. Je kunt de handsensoren vasthouden om je hartslag te meten. Luister je eigen muziek via het display.

Nadelen

In het kort zijn de nadelen van de Flow fitness runner:

  • Twee mensen nodig voor de montage

Meer mensen nodig als je de Flow fitness runner monteert

De Flow fitness runner dtm2500 kun je niet alleen monteren. Je hebt hiervoor twee mensen nodig. Het is een klein nadeel maar gemakkelijk op te lossen.

Specificaties

MerkFlow Fitness
ModelDTM2500
EAN8718591681660
Monitor weergaveLcd, tijd, snelheid, hartslag e.d.
29 programma’s Ja
NoodstopJa
BidonhouderJa
Gebruikersbelasting160 kilogram
InklapbaarJa
TransportwieltjesJa
Sneltoetsen voor helling en snelheid Ja
Snelheid20 km per uur
Verlicht displayJa
Demping Ja
Materialen Kunststof en metaal
KleurendisplayJa
Kantelbaar schermJa
Compatible met een smartphoneJa
USB-poortJa
Ingebouwde speakersJa
TablethouderJa
Hartslagmeting via handsensoren en borstbandJa

Handleiding

Flow fitness runner dtm2500 loopband kopen/aanbiedingen

8.5Expert Score
Conclusie

De Flow fitness runner dtm2500 heeft een sterke constructie van het frame. Het belastbaar gewicht dat de loopband kan dragen is 160 kg. Door de constructie kan iedereen probleemloos trainen op de Flow fitness runner. De loopband is waterpas instelbaar en heeft een noodstop die zorgt dat de loopband meteen stil staat mocht er wat gebeuren. De mooie loopband is voorzien van 29 strakke programma’s. 

De motor van 4.5 pk is geweldig. De loopband kun je gemakkelijk inklappen. De dtm2500 is voorzien van demping wat zorgt dat je lekker kan hardlopen op de loopband. Het voelt comfortabel aan. Het display en de easy reach keys zijn gebruiksvriendelijk. 

De smart wheel bediening is ideaal tijdens een training want je kunt via de handrail de knoppen bedienen zonder dat je de training moet onderbreken. De transportwieltjes zorgen ervoor dat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen waar je maar wilt en wil je hem opbergen dan gaat dat heel eenvoudig. De loopband is een goede aankoop door alle praktische functies.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo