VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer review 2023

Heb je geen tijd voor de sportschool. Ben je op zoek naar een crosstrainer voor thuis? Zoek dan niet lang want de VirtuFit CTR 3.0i zal voor jou het ideale sportmaatje kunnen zijn wanneer je thuis lekker wilt trainen. In deze review worden de voor- en nadelen besproken en het mooie design maar ook zullen wij je alle functies uitleggen die dit model heeft. Met deze crosstrainer van VirtuFit haal je een stabiel fitnessapparaat in huis. 

Deze crosstrainer is gemaakt van hoogwaardige materialen en de constructie is zeer stevig. De VirtuFit crosstrainer is belastbaar tot 150 kg en gaat heel lang mee. Trainen met de VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer heeft als voordeel dat je lichaam geen schokken krijgt. Je zult geen schade krijgen aan enkels, onderrug of knieën want deze worden niet overbelast.

VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer kopen/prijsvergelijking

Impressie

virtufit-ctr-30i-ergometer-crosstrainer-bidonhouder
virtufit-ctr-30i-ergometer-crosstrainer-vliegwiel
virtufit-ctr-30i-ergometer-crosstrainer-verstelbare-pedalen
virtufit-ctr-30i-ergometer-crosstrainer-verstelbaar-stuur

Design

De VirtuFit CTR 3.0i is geschikt voor thuisgebruik en is een stevige crosstrainer. De crosstrainer van VirtuFit weegt 57,5 kg. Dit cardio apparaat is in de kleur zwart. Ben je langer dan kun je de voetsteunen verstellen. De pedalen en de handvaten zijn verstelbaar en dat is fijn als je lang bent.

De gebruikerslengte gaat tot 205 cm. Ideaal dus wanneer je lang bent. De VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer is voorzien van antislip pedalen. Het vliegwiel zit aan de achterkant van de crosstrainer. De crosstrainer heeft kogellagers. 

De crosstrainer heeft een monitor weergave waarop je de afstanden die je hebt gelopen kunt aflezen. Je hartslag, calorieën, de snelheid, de tijd, de wattage en de RPM staan er ook op. De Crosstrainer CTR 3.0i heeft een lcd-blue back light display en is verlicht. Het is een mooie kleurendisplay. Alle resultaten kun je gemakkelijk aflezen op de VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer.

De VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer heeft 18 programma’s, een user programma, een wattage programma en 1 hartslag programma. De CTR 3.0i crosstrainer heeft 32 weerstandsniveaus. De crosstrainer CTR 3.0i is waterpas afstelbaar en heeft een ergometer. De crosstrainer heeft de mogelijkheid voor een borstband. 

Een hartslagmeting kan via een borstband of via de handsensoren gemeten worden. De handvaten van de CTR 3.0i crosstrainer kun je verstellen en dat geldt ook voor de pedalen. De pedalen kun je in drie standen instellen. De crosstrainer heeft een bidonhouder, en heeft transportwieltjes zodat je de mogelijkheid hebt deze te verplaatsen. 

De tablethouder is ideaal voor je smartphone of je tablet. Via apps kun je de crosstrainer koppelen aan een smartphone of tablet. Dat gebeurt via bluetooth. De VirtuFit crosstrainer 3.0i kun je met twee man monteren in 45 minuten en is een vrij compacte crosstrainer

Functies van de VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer

Een aantal functies zijn wel onderscheidend op deze VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer. Het ultramoderne lcd-display met de backlight valt wel op. De extra gadget van deze crosstrainer is de bluetooth functie. De vele programma’s en weerstandsniveaus zijn ideaal voor een complete work-out.

Het ultramoderne lcd-display met backlight verlichting en bluetooth

Het lcd-display met backlight verlichting ziet er mooi uit en heeft de mogelijkheid voor bluetooth. De zwarte console met blue backlight lcd-display zorgt ervoor dat je alle trainingsgegevens kunt zien. Denk hierbij aan de calorieën, de hartslag, de snelheid, de afstand en zoveel meer. Je trainingsniveau kun je eenvoudig aanpassen door de handige draaiknop en de drukknoppen op het display.

virtufit-ctr-30i-ergometer-crosstrainer-display

18 programma’s en 32 weerstandniveaus

De crosstrainer CTR 3.0i heeft een aantal leuke programma’s waar je uit kunt kiezen. Je kunt met de 18 programma’s en de 32 weerstandniveaus steeds een stapje meer zetten. De trainingsgegevens zie je meteen op het moderne lcd-scherm. Een training kun je op eigen tempo opbouwen door middel van de weerstandniveaus in te stellen of een van de programma’s te gebruiken.

Verstelbare pedalen en handvaten

Wat uniek is bij de VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer zijn de pedalen. Je kunt deze verstellen en dat zie je niet bij veel crosstrainers. Het is een belangrijke functie wanneer je lange benen hebt. Voor mensen met een lengte tot 205 cm is de VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer echt ideaal. 

Je kunt niet alleen de pedalen verstellen. De handvaten zijn op deze crosstrainer ook verstelbaar. Dat is handig voor je lengte maar ook om een goede zithouding te hebben. De pedalen kun je op drie standen instellen. De pedalen sluiten goed aan op je lichaam.

Voor- en nadelen van de VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer

In het kort een beschrijving over de voor- en nadelen van de VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer. We zetten deze voor jou op een rij zodat op basis ervan je een keuze kunt maken of de CTR 3.0i crosstrainer bij jou past.

Voordelen
 • De verstelbare pedalen
 • De gebruikerslengte
 • Waterpas afstelbaar
 • Compatible met smartphone
Nadelen
 • Geen ingebouwde speakers
 • Geen verstelbare paslengte

Voordelen

In het kort zijn de voordelen van VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer dat die:

 • De verstelbare pedalen
 • De gebruikerslengte 
 • Waterpas afstelbaar
 • Compatible met smartphone

De verstelbare pedalen

De verstelbare pedalen kun je in drie standen zetten zodat je goed kunt trainen. Dat is voor een crosstrainer bijzonder. Een voordeel is het, dat langere mensen gemakkelijk kunnen trainen met de deze crosstrainer. 

De gebruikerslengte

Een voordeel is de gebruikerslengte. Iedereen tot en met een lengte van 205 cm kan trainen op de VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer. Omdat je de pedalen en handvaten kunt verstellen is dat mogelijk en dat is zeker een voordeel.

Waterpas afstelbaar

Heb je een ongelijke vloer dan hoef je niet bang te zijn dat die niet ergens kan staan. De CTR 3.0i crosstrainer is waterpas afstelbaar zodat die recht komt te staan. Een voordeel is het wanneer je geen rechte vloeren hebt.

Compatible met smartphone

De VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer is compatible met een smartphone. Je kunt de crosstrainer gemakkelijk koppelen met je telefoon of tablet. De smartphone of tablet kun je plaatsen in de tablethouder. Je kunt apps downloaden om je training een boost te geven.

Nadelen

In het kort zijn de nadelen van de VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer dat die:

 • Geen ingebouwde speakers
 • Geen verstelbare paslengte

Geen ingebouwde speakers

De crosstrainer CTR 3.0i heeft geen ingebouwde speakers. Het kan een nadeel zijn maar is het eigenlijk niet. Je smartphone in de tablethouder gewoon leggen en je kunt muziek luisteren of een film kijken onder het trainen.

Geen verstelbare paslengte

De VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer heeft geen verstelbare paslengte. Deze gaat tot 43,5 cm maar. Je kunt wel de handvaten en de pedalen instellen. Voor lange mensen is de crosstrainer geschikt.

Specificaties

MerkVirtuFit
ModelCTR 3.0i
EAN8719325758801
Display weergaveSnelheid, calorieverbruik, afstand, hartslag e.d.
Blue back light LCDJa
Type lagersKogellagers
GebruikThuisgebruik
OpklapbaarNee
TransportwieltjesJa
MaterialenMetaal en kunststof
BidonhouderJa
Waterpas afstelbaarJa
Tablethouder voor je telefoon of tabletJa
Hartslag metingJa, via handsensoren en borstband
Compatible met een smartphoneJa
Trainingsprogramma’s18 programma’s en 32 weerstandsniveaus
Belastbaar gewicht150 kg
KleurZwart
Verstelbare pedalen en handvatenJa, de pedalen kun je in drie standen zetten

Handleiding

VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer kopen/aanbiedingen

8Expert Score
Conclusie

Een groot voordeel van deze VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer is de verstelbare pedalen. Dat is wel uniek voor een crosstrainer. De crosstrainer is uiterst geschikt voor langere mensen die willen sporten. De crosstrainer heeft een aantal leuke functies waardoor je de training nog meer kunt uitbreiden.

Je kunt dan denken aan alle programma’s en de weerstandsniveaus. Het display met de blue backlight LCD maakt de VirtuFit CTR 3.0i bijzonder. De display en de verstelbare pedalen maken de crosstrainer CTR 3.0i helemaal af. De crosstrainer is een goede aankoop omdat je lang plezier zult gaan hebben op deze VirtuFit CTR 3.0i Crosstrainer.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo