DKN Technology XC-160i review 2023

Ben je op zoek naar een goed fitnesstoestel voor thuis? De XC-160i is een crosstrainer waarmee je in je eigen huis kunt trainen. De crosstrainer is geschikt voor thuisgebruik. Je kunt de XC-160i crosstrainer elke dag gebruiken door het zware vliegwiel. De crosstrainer XC-160i is een compact design zodat die weinig plaats in beslag neemt.  De prestaties die de XC-160 je geeft zijn bijna hetzelfde als van een professioneel cardio apparaat

Deze crosstrainer is zeer geschikt voor mensen die lang zijn. Ben je niet langer als 205 cm dan zul je met de XC-160i een perfect sportmaatje hebben gevonden. De crosstrainer is van stevige materialen gemaakt en door het vliegwiel van 20 kg kun je intensief trainen op de XC-160i crosstrainer. In deze review gaan wij je alles vertellen over de verschillende functies. We beschrijven voor je het design maar ook de voor en nadelen van de XC-160i crosstrainer.

DKN Technology XC-160i kopen/prijsvergelijking

Impressie

De XC-160 crosstrainer ziet er stoer uit door de grote monitor en zijn kleur. Een compact design met veel mogelijkheden.

Design

De crosstrainer in het zwart is een cardio apparaat en is geschikt voor thuisgebruik. Het design ziet er niet alleen mooi uit maar is gebouwd met stevige materialen waardoor intensieve trainingen mogelijk zijn. Een goede workout is mogelijk door het vliegwiel van 20 kilogram. De lengtepas van 54 cm en het extra lange kader zorgen ervoor dat lange en grote mensen gemakkelijk kunnen trainen met de XC-160i crosstrainer. 

Voor een correcte trainingspositie heeft de crosstrainer scharnierende steunen. Als je traint met de crosstrainer zul je merken dat bij bewegingen deze geruisloos is. Dat is te danken aan de lagers in combinatie met de teflon bussen. De XC-160i is uitgerust met weerstanden tussen de 10 en 400 watt. Deze zullen zich automatisch aanpassen tijdens je training. 

De crosstrainer XC-160i crosstrainer is voorzien van een personal coaching programma. Het lcd scherm is multifunctioneel. Via bluetooth kun je op het lcd scherm je hartslag en wattage aflezen. In de crosstrainer staan al standaard de snelheid, afstand, tijd en het calorieverbruik. 

De 12 ingestelde programma’s en de 32 trainingniveaus bieden je veel mogelijkheden. Je kunt kiezen uit 20 tijdssegmenten. Het is mogelijk om echte routes te kiezen want de crosstrainer is compatibel met je smartphone. Voor jou als gebruiker kun je op de XC-160i je eigen oefensessies ontwerpen en programmeren.

Functies van de DKN Technology XC-160i

De XC-160i crosstrainer heeft een aantal functies die we je niet willen onthouden en bijzonder zijn. In de review zullen wij je de belangrijkste functies beschrijven. Je weet dan direct of de crosstrainer past bij jou trainingsdoelen.

Een personal coaching programma

Het personal coaching programma is ideaal wanneer je gelijktijdige weergaven wilt bijhouden. Zo kun je de snelheid en de tijd bijhouden maar ook de afstand en het calorieverbruik kun je volgen op de monitor. Zou je graag je hartslag en watt percentage willen weten dan kan je dit doen door middel van bluetooth. De variabelen kun je dan aflezen op het kleuren lcd scherm van de XC-160i.

Een extra lang kader en de lengtepas

De XC-160i is ontworpen op een extra lang kader. De lengtepas van 54 cm is hierdoor verzekerd. De crosstrainer wordt ondersteund door de scharnieren. Op deze wijze zul je altijd de correcte positie aanhouden. De lengtepas van 54 cm is goed voor grote mensen want ze kunnen ook gemakkelijk trainen op de crosstrainer.

Het vliegwiel op de XC-160i

De XC-160i crosstrainer heeft een vliegwiel van 20 kilogram. Je kunt om die reden intensief trainen. Dat betekent dat je goed kunt presteren op de crosstrainer. De XC-160i crosstrainer maakt dit mogelijk door het vliegwiel maar ook door het stevige frame. De crosstrainer is stabiel waardoor intensere trainingen gemakkelijk kunnen gedaan worden op de crosstrainer.

De programma’s van de XC-160i crosstrainer 

De crosstrainer XC-160i heeft veel programma’s waar je uit kunt kiezen. Het cardio apparaat heeft 12 programma’s en 32 trainingniveaus. Je kunt kiezen uit 20 tijdsegmenten. Het is mogelijk om je eigen routes te maken of je kiest gewoon een route. Hellingniveaus kun je zelf instellen. Trainen met de crosstrainer XC-160i zal nooit vervelen.

Voor- en nadelen van de DKN Technology XC-160i

Als je op zoek gaat naar een fitnessapparaat zul je merken dat er altijd voor en nadelen zijn. Dat we ze hier op een rijtje zetten heeft maar een doel, en dat is dat je op basis daarvan een keuze kunt maken.

Voordelen
 • Hellingniveaus
 • De lengtepas voor grote mensen
 • Routes zoeken of maken
 • De automatische weerstanden
Nadelen
 • Niet inklapbaar
 • Geen kantelbaar scherm
 • De prijs

Voordelen

We zullen beginnen om je de voordelen uit te leggen van de XC-160i. De voordelen van de XC-160i zijn:

 • Hellingniveaus 
 • De lengtepas voor grote mensen 
 • Routes zoeken of maken
 • De automatische weerstanden

Hellingniveaus

Als je gaat trainen op de XC-160i begin je eerst rustig met trainen. Zodra je bent ingewerkt op de crosstrainer kun je de trainingen intensiever maken door een hellingniveau in te stellen. Je hebt de mogelijkheid uit drie standen.

De lengtepas voor grote mensen

De lengtepas van 54 centimeter geeft grote mensen de kans om ook goed te kunnen trainen op de crosstrainer. De crosstrainer kan het door de lengtepas gemakkelijk aan. De crosstrainer heeft een stevig frame.

Routes zoeken of maken

Het is mogelijk om de XC-160i crosstrainer compatible te maken met je smartphone. Je kunt dan zelf eigen routes ontwerpen en programmeren. Je trainingen worden dan nog leuker en spannender op de XC-160i.

De automatische weerstanden

De automatisch gecontroleerde weerstanden zijn tussen de 10 en 400 watt. In 5 watt interval segmenten kun je deze op de crosstrainer gemakkelijk aanpassen. Je trainingen worden intenser en je krijgt een perfecte work-out.

Nadelen

De nadelen van een product zijn ook altijd belangrijk. De nadelen van de XC-160i crosstrainer zijn:

 • Niet inklapbaar
 • Geen kantelbaar scherm
 • De prijs

Niet inklapbaar

De crosstrainer XC-160i is helaas niet inklapbaar. Je kunt de crosstrainer toch gemakkelijk wegzetten in een hoek zodat die niet in de weg staat of je zet hem ergens waar die kan blijven staan.

Geen kantelbaar scherm

De XC-160i heeft een mooi scherm waarop je alles kunt aflezen. Een klein minpunt van het scherm is dat die niet kantelbaar is. Je zult het niet missen op deze XC-160i crosstrainer.

De prijs

De prijs die je moet betalen kan een nadeel zijn. Vooral als je niet weet wat die allemaal kan doen. Voor de prijs krijg je een stabiele en functionele crosstrainer in huis die jaren meegaat.

Specificaties

Belastbaar gewicht150 kg
Kleur Zwart
Antislip pedalenJa
Maximale gebruikerslengte205 centimeter
InklapbaarNee
Programma’s Ja, 12 programma’s en 32 weerstandniveaus
ErgometerJa
HartslagmetingJa
MaterialenKunststof en metaal
Kantelbaar schermNee
BluetoothJa
Vliegwiel20 kg
Compatible met smartphoneJa
Lengtepas54 centimeter

Handleiding

DKN Technology XC-160i kopen/aanbiedingen

8.5Expert Score
Conclusie

De XC-160i is een perfect sportmaatje voor mensen die een lengte hebben tot 205 cm. De crosstrainer is in het zwart. De crosstrainer kan een gewicht aan van 150 kilogram. Het is mogelijk om uit 12 vooraf ingestelde programma’s te kiezen. De crosstrainer beschikt over 32 weerstandniveaus zodat je de training intenser kunt maken. 

De XC-160i is compatibel met je smartphone. De lengtepas van 54 cm en het extra lange kader zorgen er voor dat grote mensen ook goed kunnen trainen met deze crosstrainer. De crosstrainer is voorzien van een ergometer en een hartslagmeting. Je kunt de crosstrainer niet inklappen maar wel ergens in een hoek plaatsen. 

De XC-160 i heeft antislip pedalen zodat je niet wegglijdt. Stevig trainen gaat gemakkelijk want je voeten blijven goed op de pedalen staan. Het is een goede aankoop want de XC-160i is een functioneel fitnessapparaat.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo