VirtuFit iconsole CTR 2.1 ergometer crosstrainer Review 2023

Houd je van sporten? Je hebt alleen geen tijd om iedere keer naar de sportschool te gaan. Dan hebben wij de oplossing voor jou namelijk de VirtuFit iconsole CTR 2.1 ergometer crosstrainer. Goede prestaties kun je het beste halen op een betrouwbaar fitnessapparaat. In deze review laten we je vooral zien wat deze crosstrainer allemaal kan. Er wordt gekeken naar het ontwerp en de functies. De voor- en nadelen zullen hier ook aan bod komen want elk cardio apparaat heeft zijn voor- en nadelen. 

Wil je echt doelgericht sporten, dan kan dat met de VirtuFit iconsole CTR 2.1 heel goed dankzij de 24 programma’s. Je kunt niet alleen beginnen met 12 voorgeprogrammeerde programma’s maar sommige programma’s passen automatisch de weerstand aan zodat je effectief kunt trainen. Je hebt bij deze iconsole crosstrainer de mogelijkheid om in de gebruikersprogramma’s de fysieke gegevens te zetten zodat je nog effectiever de training kunt blijven doen.

VirtuFit iconsole CTR 2.1 ergometer crosstrainer kopen/prijsvergelijking

Impressie

Design

De constructie van de VirtuFit CTR 2.1 ergometer crosstrainer is gemaakt van zware materialen. Het heeft een hoogwaardige kwaliteit en is stabiel. De materialen die gebruikt werden tijdens het bouwen zijn metaal en kunststof. De gebruikerslengte voor deze crosstrainer is maximaal 200 cm en het belastbaar gewicht is 150 kilogram. Verder weegt deze crosstrainer 41 kg. 

De Virtufit iconsole CTR 2.1 ergometer crosstrainer heeft de kleuren zwart en groen. Deze crosstrainer heeft verstelbare pedalen en voetsteunen en de pedalen zijn antislip. Uitglijden op de pedalen zal je niet gebeuren. Je kunt veilig sporten op de iconsole crosstrainer. 

De CTR 2.1 is voorzien van transportwieltjes zodat je deze kunt verplaatsen en eventueel opbergen. Ook heeft die een bidonhouder en een tablethouder. Je kunt de hartslag meten bij deze crosstrainer. Een borstband met bluetooth is mogelijk bij deze crosstrainer. 

Ook is die waterpas afstelbaar wanneer je ongelijke vloeren hebt. De crosstrainer is compatible met smartphone en je kunt een aantal fitness apps downloaden om nog beter te trainen. Het verlichte lcd-scherm is groot dus ideaal wanneer je gegevens wilt aflezen op het display.

Functies

De functies die in deze review worden beschreven zijn voor de VirtuFit iconsole CTR 2.1 ergometer crosstrainer handig en functioneel. De functies die interessant zijn bij deze crosstrainer zijn de verstelbare pedalen en voetsteunen, de extra fitness apps, de hartslagmeting en nog extra functies en mogelijkheden die de CTR 2.1 ergometer te bieden heeft.

De verstelbare pedalen en voetsteunen

De pedalen kun je verstellen in drie standen. Dat is prettig als je langer bent maar ook als je korter bent. De voetsteunen op de VirtuFit iconsole CTR 2.1 kun je ook gewoon verstellen. Je kunt de crosstrainer dan naar wens aanpassen op je lichaam zodat je in een goede houding je training kunt doen.

Extra fitness apps

Je kunt via bluetooth extra fitness apps downloaden. Met de apps kun je de trainingen nog meer uitbreiden. Er zijn tal van mogelijkheden om een training nog spannender te maken. De fitness apps op de crosstrainer maken een training interessanter en mooier. Je kunt bepaalde routes afleggen die bijvoorbeeld zwaarder zijn. De fitness apps kunnen je helpen om de conditie op de juiste manier op te bouwen.

Hartslagmeting

Je hartslag kun je heel eenvoudig laten meten. Dat gebeurt via de geïntegreerde hartslagsensoren op de handsteunen. Je kunt ook een bluetooth borstband bij bestellen als je dat liever hebt. Je kunt de programma’s volgen en een hersteltest doen voor je hartslag. 

Het aflezen van je hartslag gaat via het verlichte lcd-display. Tijdens de training kun je niet alleen de hartslag aflezen maar ook de calorieën, afstanden, de snelheid en zoveel meer…

Extra functies en mogelijkheden

De VirtuFit iconsole heeft nog extra mogelijkheden naast de standaard programma’s. Je kunt via de bluetooth verbinding maken met je tablet, met een smartphone, de IPhone en de iPad. Je koppelt een van deze apparaten met de VirtuFit Iconsole crosstrainer. Je kunt via Google Maps naar plaatsen gaan om te trainen. 

De weerstand wordt automatisch aangepast wanneer je kiest voor heuvelachtige landschappen. Je training wordt realistischer als je gaat fietsen op de crosstrainer. De mogelijkheden zijn oneindig die je kunt doen met de VirtuFit iconsole CTR 2.1 ergometer crosstrainer. 24 programma’s en 32 weerstandniveaus zijn beschikbaar.

Voor- en nadelen van de VirtuFit iconsole CTR 2.1 ergometer crosstrainer

Voor een goede indruk zetten wij een aantal voor- en nadelen op een rij. Het zou kunnen helpen om op basis daarvan de keuze te maken voor de VirtuFit iconsole CTR 2.1. De crosstrainer moet voldoen aan je training.

Voordelen
  • De verstelbare pedalen en voetsteunen
  • Verlicht lcd-scherm
  • Antislip pedalen
  • Transportwieltjes
Nadelen
  • Niet inklapbaar
  • Geen ingebouwde speakers

De verstelbare pedalen en voetsteunen

De pedalen zijn verstelbaar in maar liefst drie standen. Het maakt de training voor langer mensen gemakkelijker. De voetsteunen kun je ook verstellen. Je kunt dan de juiste houding aannemen.

Verlicht lcd-scherm

Het lcd-scherm is verlicht en dat is handig. Je kunt tijdens de training op de CTR 2.1 gemakkelijk alles aflezen. Denk hierbij aan de hartslag. De snelheid, de wattage of de calorieën bijvoorbeeld.

virtufit-iconsole-ctr-21-console

Antislip pedalen

De VirtuFit iconsole is voorzien van antislip pedalen. Als je bezig bent met sporten zul je niet uitglijden. Je kunt gerust blijven trainen ook al ben je bezig met een intensieve training. De pedalen zullen niet de oorzaak zijn dat je een training hoeft te onderbreken omdat je wegglijdt.

Transportwieltjes

De transportwieltjes zijn handig wanneer je de crosstrainer wilt verplaatsen naar een andere ruimte. Dat kan zijn omdat je misschien voor de tv wilt sporten maar het kan ook zijn omdat je de iconsole CTR 2.1 ergometer crosstrainer wilt opbergen.

Nadelen

In het kort zijn de nadelen van de VirtuFit iconsole CTR 2.1 ergometer crosstrainer dat die:

  • Niet inklapbaar
  • Geen ingebouwde speakers

Niet inklapbaar

De VirtuFit iconsole CTR 2.1 ergometer crosstrainer is niet inklapbaar maar door de transportwieltjes kun je hem gemakkelijk verplaatsen en opbergen. Als je hem opbergt na het sporten heb je wel iets ruimte nodig.

Geen ingebouwde speakers

De iconsole crosstrainer heeft geen ingebouwde speakers. Het kan een nadeel zijn maar als je de telefoon of tablet in de houder zet kun je gemakkelijk muziek afluisteren onder de training.

Specificaties

MerkVirtuFit
ModelCTR 2.1
ArtikelnummerCTR 2.1
EAN8719128725178
DisplayVerlicht lcd-scherm
Type lagersKogellagers
GebruikThuisgebruik
OpklapbaarNee
TransportwieltjesJa
MaterialenMetaal en kunststof
BidonhouderJa
Waterpas afstelbaarJa
TablethouderJa
Hartslag metingJa, via handsensoren en borstband
Compatible met een smartphoneJa
Trainingsmogelijkheden24 programma’s en 32 weerstandsniveaus
Belastbaar gewicht150 kg
KleurZwart en groen
Verstelbare pedalen en voetsteunenJa, de pedalen kun je in drie standen zetten
Display weergaveSnelheid, calorieverbruik, afstand, hartslag e.d.

Handleiding

VirtuFit iconsole CTR 2.1 ergometer crosstrainer kopen/aanbiedingen

8Expert Score
Conclusie

De VirtuFit iconsole CTR 2.1 ergometer crosstrainer is een betrouwbaar fitnessapparaat en erg stabiel is. De crosstrainer heeft naast de standaard programma’s nog tal van mogelijkheden om jouw trainingen uit te breiden. De trainingen kun je zwaarder maken of interessanter. De verstelbare pedalen zijn ideaal voor lange mensen. 
Je kunt de pedalen van de crosstrainer in drie standen zetten. De iconsole CTR 2.1 heeft 24 programma’s en 32 weerstand programma’s waar je uit kunt kiezen. De voorgeprogrammeerde programma’s zorgen ervoor dat je meteen kunt starten met een training. Doelgericht sporten is mogelijk. Je krijgt voor de prijs een crosstrainer met veel mogelijkheden.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo