Focus Fitness Jet 5 loopband review 2023

Wil jij graag een serieuze loopband hebben en is jouw oog gevallen op de Focus Fitness Jet 5 loopband? Je wilt graag wat meer informatie inwinnen over deze loopband en daarom ben jij waarschijnlijk hier uitgekomen. Dat is mooi, want dan zit je helemaal op de juiste plek! We gaan in deze review namelijk de Focus Fitness Jet 5 loopband is helemaal bekijken en testen.

We zullen de functies van dit cardio apparaat bespreken en de voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten. Ook zullen we een prijsvergelijking maken van de verschillende webshops die hem verkopen en zullen we de handleiding ook op de pagina toevoegen. ZO heb jij straks een compleet beeld van de Focus Fitness Jet 5 en kun je een weloverwogen keuze maken. 

Focus Fitness jet 5 loopband kopen / prijsvergelijking

Impressie

Design

Als we naar het design van de Jet 5 loopband kijken dan zie je gelijk dat er gebruik is gemaakt van de kleuren zwart, rood en een klein beetje wit. Ook is te zien dat de daadwerkelijke band waar je op loopt helemaal van de grond af is. Dit komt door het inklapmechanisme. Maar hier zullen we later verder op ingaan. 

Op de stangen waar het console op gemonteerd is staan de letters met de merknaam. De stangen die je vast kunt pakken tijdens het hardlopen hebben gaten zodat je die goed beet kunt pakken. Het display heeft een iet wat klein scherm met daaronder de tablethouder en knoppen die overzichtelijk in 2 rijen zijn geplaatst. Al met al is de Focus Fitness Jet 5 loopband een overzichtelijk en knap uitziend fitnessapparaat.

Functies

Nu zal je wel willen weten wat voor een functies de Focus Fitness Jet 5 allemaal heeft. We zullen de belangrijkste functies dan ook even voor je op een rijtje zetten zodat je een idee krijgt van het apparaat en de mogelijkheden ervan. 

Hellingshoek

De eerste functie die we willen bespreken is de hellingshoek mogelijkheid. Dit houdt in dat je de loopband kunt instellen met een lichte hellingshoek zodat je jouw training nog zwaarder kunt maken. Bij de Jet 5 kun je de hellingshoek op 12 verschillende hoeken instellen om het mooi af te stellen op hoe zwaar jij jouw training wilt hebben. Hoe hoger de hellingshoek hoe meer jij jouw bovenbeenspieren gaat gebruiken. Ook is het eenvoudig in te stellen aangezien het elektronisch is geregeld. Met een druk op de knop zal de band dus ietsje gaan hellen. Is dat even gemakkelijk. 

Hartslagmeting

Mocht je het leuk en fijn vinden om je hartslag te weten tijdens jouw training dan ben je bij dit apparaat ook op het goede vlak. Er zitten namelijk hartslagsensoren in de handvatten van de loopband. Naast de hartslagmeting kan de Focus Fitness Jet 5 ook nog eens een grove vetmeting doen mocht je het interessant vinden. 

Trainingsprogramma’s

Ook de programma’s zijn een belangrijk onderdeel van de Jet 5 loopband. Hier kun je namelijk jouw training afwisselen en steeds net op andere manieren trainen. Zo houd je jouw lichaam scherp en blijft het ook nog eens uitdagend. Als we naar de Focus Fitness Jet 5 kijken, dan zit je helemaal goed. Deze heeft namelijk maar liefst 36 programma’s ingebouwd. Genoeg keuze dus om jouw training interessant te houden.

Motor

Wat betreft motor zit de Jet 5 ook prima. Er is een 2 pk motor ingebouwd die tot een maximale snelheid van 16 km/u te gebruiken is. De motor is verder mooi afgewerkt aan de voorkant van de loopband zodat er niks tussen kan komen als de band gaat rollen. 

Transportwieltjes

Nu is het apparaat vrij zwaar met zijn 66 kg gewicht. Nu denk je misschien dan wordt het lastig als ik het apparaat wil verplaatsen. Gelukkig is daar iets op gevonden, namelijk de transportwieltjes. Deze zitten ook op de Jet 5 om je te helpen bij het verplaatsen. Je haalt de loopband omhoog duwd hem op zijn wieltjes en je kunt de band zo door de kamer heen rollen. Is dat even makkelijk. 

Demping

Het mooie bij de Jet 5 is ook dat er demping is verwerkt in de loopband. Namelijk een 8 voudig Flex Suspension vering. Als je bij de impressiefoto’s boven kijkt dan zie je aan de zijkant een soort roostertje. Dit is een deel van de demping en die zorgt ervoor dat de grootste klap wordt opgevangen en jij jouw gewrichten spaart. Goed voor als je een lange termijn denker bent. 

Inklapbaar

De laatste functie die we je mee willen geven is het feit dat je hem kunt inklappen! Hierdoor bespaar je een hoop ruimte na jouw training en kun je hem door middel van de transportwieltjes eenvoudig in de hoek zetten. Zo staat die niet in de weg en kun je de ruimte weer lekker voor andere dingen gebruiken! Ideaal voor thuis dus. 

focus-fitness-jet-5-loopband-opgeklapt

Voor- en nadelen van de Focus Fitness jet 5 loopband

Nu jij de belangrijkste functies van deze loopband weet is het tijd om te kijken naar de voor- en nadelen ervan. We zullen per punt ook kort bespreken wat dit in de praktijk betekent zodat je een idee hebt. Gebruik deze voor- en nadelen dan ook zeker voor de keuze of de Jet 5 bij jou past of niet.

Voordelen
  • Duidelijk display
  • Eenvoudige montage
  • Vetmeting
  • Hellingshoek mogelijkheid
  • Inklapbaar
Nadelen
  • Niet te koppelen met borstband
  • Niet te koppelen met tablet of smartphone
  • Zwaar apparaat

Voordelen

Om te beginnen gaan we eens kijken naar alle voordelen van deze loopband. Zo heb je een idee wat alle positieve punten zijn en kun je deze daarna opwegen tegen de nadelen. In het kort zijn de voordelen van de Focus Fitness Jet 5 loopband dat het een duidelijk display heeft, een eenvoudige montage heeft, er zelfs een vetmeting op zit en je de hellingshoek kunt instellen. 

Duidelijk display

Allereerst is het display wat klein, maar daardoor wel overzichtelijk. Alle trainingsdata die je nodig hebt wordt erop weergeven. De snelheid, het aantal calorieën dat je verbrand hebt, het programma en de eventuele hellingshoek zijn voorbeeld van data die wordt weergegeven op het display. Verder zijn er wel aardig wat knoppen maar deze zijn allemaal mooi onder het schermpje in twee rijen geplaatst zodat je precies weet welke knop waarvoor is. 

Eenvoudige montage

Mocht de montage van een fitnessapparaat een drempel voor je zijn. Dan hoef je daar bij de Jet 5 niet over in te zitten. De montage is namelijk enorm eenvoudig! Dit komt omdat het grootste deel al voor je is gedaan. Het is enkel uitklappen en het console erop schroeven en dan ben je klaar. Een kind kan de was doen dus. 

Vetmeting

Mocht je het interessant vinden om te kijken wat jouw vetpercentage is, dan kun je dat ook doen met de Focus Fitness Jet 5. Nu is het wel een discutabele meting zo op zo’n loopband en kun je altijd beter dit door een diëtist laten doen als je echt een accurate meting wilt hebben. Toch is het wel leuk dat het erop zit. 

Hellingshoek mogelijkheid

Het laatste belangrijke voordeel dat we je mee willen geven is de mogelijkheid tot het instellen van de hellingshoek. Hier kun jij namelijk jouw training nog intensiever en zwaarder mee maken. 

Inklapbaar

Zoals we al genoemd hebben is de Jet 5 ook inklapbaar. Hierdoor kun je een hoop ruimte besparen en staat die dus een stuk minder in de weg. Dit maakt het dan ook een ideale loopband voor thuis. 

Nadelen

Natuurlijk zijn er ook minder positieve punten te vinden aan deze loopband. Deze nadelen hebben we ook even voor je op een rijtje gezet zodat je niet zelf meer hoeft te zoeken. De belangrijkste nadelen van de Focus Fitness Jet 5 loopband zijn dat je hem niet kunt koppelen met een borstband of smartphone en dat die vrij zwaar is. 

Niet te koppelen met borstband

Mocht je jouw hartslag willen weten maar het vervelend vinden om de handvatten vast te houden tijdens het hardlopen dan kun je bij sommige loopbanden nog een borstband koppelen zodat je comfortabel kunt rennen. Echter is dat bij de Jet 5 loopband niet het geval en zal je dus de handvatten moeten vasthouden tijdens het rennen als je dit wilt weten.

Niet te koppelen met tablet of smartphone

Verder kun je hem ook niet koppelen met jouw tablet of smartphone. Hierdoor kun je bijvoorbeeld niet jouw trainingsgegevens op je mobiel krijgen om bijvoorbeeld progressie bij te houden. Ook kun je geen apps gebruiken voor extra trainingsprogramma’s of een route of iets helaas.

Zwaar apparaat

Nu heeft het apparaat een maximaal gebruikersgewicht van 120 kg. Dat is niet per se heel hoog als je bedenkt dat het apparaat zelf 66 kg is. Dit is voor een loopband in deze prijsklasse wel echt vrij zwaar. Hij is dan ook lastig te verplaatsen. Gelukkig bieden de transportwieltjes enige uitkomst, maar het blijft een flink gewicht dat je aan het tillen bent als je hem wilt verplaatsen. 

Belangrijkste specificaties

MerkFocus Fitness
TypeJet 5
EAN8718627090466
Garantie2 jaar
Snelheid0-16 km/u
Belastbaar gewicht120 kg
Gewicht apparaat66 kg
Afmetingen169 x 76 x 133 cm (LxBxH)
Afmetingen ingeklapt116 x 76 x 133 cm (LxBxH)
Motor continu vermogen2 pk
Motor Piekvermogen4 pk
Afmetingen loopvlak134 x 35 cm (LxB)
InklapbaarJa

Handleiding

Focus Fitness jet 5 loopband bestellen / aanbiedingen

7.5Expert Score
Conclusie

Al met al is de Focus Fitness Jet 5 loopband dus een mooie loopband in het middensegment. Het heeft een professionele uitstraling en heeft genoeg programma’s om jou van trainingsmogelijkheden te voorzien. Echter is de loopband wel wat zwaar en je kunt hem helaas niet met je smartphone of hartslagmeter verbinden. Toch heeft die wel een mooi loopvlak en kun je hem inklappen zodat je de ruimte terug krijgt na je training. Dit maakt het dan ook een mooi loopband voor thuis. Verder is de hellingshoek, die je overigens elektronisch kunt instellen, een mooie extra functie die jouw training nog uitdagender kan maken. 

Wij hopen dat we je een beetje hebben geholpen met deze review. Dat we je een beetje een beeld hebben kunnen geven van wat de Focus Fitness Jet 5 allemaal te bieden heeft. Mocht je nog vragen hebben, laat het dan vooral hieronder in een reactie weten!

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo