Flow Fitness T3i loopband review 2023

Ben je op zoek naar de ultieme loopband? Misschien houd je van hardlopen! Je haalt met de Flow fitness een paradepaardje in huis. De Flow fitness t3i is een premium fitnesstoestel en is van een topkwaliteit. Je zult jarenlang plezier hebben met de Flow fitness loopband. In deze review gaan we je vertellen wat de loopband allemaal voor jou kan doen. Ook vertellen wij in het kort over het design. De verschillende functies die dit cardio apparaat heeft laten wij aan bod komen. 

Wij laten je ook alles weten over de voor en eventuele nadelen die de Flow fitness t3i heeft. De moderne t3i loopband ziet er strak uit en is niet alleen voor het thuisgebruik. De Flow fitness t3i is ook te gebruiken in praktijken, hotels, een bedrijfsfitness en bij de fysiotherapie. De Flow fitness is geschikt voor iedereen die wil sporten of zijn conditie moet verbeteren.

Flow fitness Perform T3i loopband kopen/prijsvergelijking

Impressie

Design

De loopband heeft een sterke frameconstructie. Dat zorgt ervoor dat iedereen tot een gewicht van 200 kilogram kan trainen op de Flow fitness t3i loopband. De loopband is voorzien van een 9 inch lcd-touchscreen. Voor een intensieve thuisgebruiker is de loopband ideaal. Dat geldt ook voor fysiotherapie, praktijken of hotels bijvoorbeeld. 

De Flow fitness t3i heeft rapid shift paddles die je kunt bedienen. Je kunt ook eenvoudig schakelen naar een andere snelheid of een andere hellingshoek. De Flow fitness is voorzien van een groot loopoppervlak van 157×56 cm. Tijdens het hardlopen zal die je veel comfort bieden. Hoge snelheden zijn zelfs geen probleem. 

Zelfs bij het minder gecontroleerd zijn heb je voldoende ruimte. De luxe trainingscomputer van de t3i mag niet ontbreken met zijn 30 programma’s. De Flow fitness t3i heeft een krachtige motor van 3.0 pk en is zwart met wat blauwe elementen. Het ziet er stoer uit. Het loopvlak is voorzien van een running guide light. Het licht zorgt ervoor dat de randen van het loopvlak zichtbaar zijn.

flow-fitness-perform-t3i-loopband-display

Functies van de Flow fitness t3i loopband

De functies in deze review zijn wel interessant. We zullen je vertellen over de motor, het running guide light en het grote loopoppervlak op de loopband. Deze functies bieden alle comfort maar v ook veiligheid. De motor biedt jou tijdens het trainen snelheid.

Running guide light

Voor de veiligheid is het belangrijk dat de loopband goed zichtbaar is. Hier is goed over nagedacht bij de Flow fitness t3i loopband. De loopband is voorzien van een running guide light. De speciale verlichting zorgt ervoor dat je gemakkelijk de randen kunt zien van de loopband t3i. Toch heeft deze verlichting nog een andere functie. Door middel van verschillende kleuren geeft die jou aan of je de juiste snelheid wel loopt. Het is een veilige oplossing en zeer innovatief.

flow-fitness-perform-t3i-loopband-loopvlak-verlichting

Krachtige motor van 3.0 pk 

De motor is wel bijzonder met zijn 3.0 pk. Je kunt met de motor snelheden behalen tot wel 24 km per uur. En dat is de topsnelheid. De motor biedt jou ook lage snelheden aan die beginnen bij 0,5 km per uur. Je kunt de snelheid instellen met stappen van 0,1 km per uur. 

Daarom is deze loopband zeer geschikt voor revalidatie. Voor een intensieve hardloper is de Flow fitness t3i een uitstekende loopband. Een volledige training kun je gemakkelijk houden op de loopband. Een intervaltraining of een eindsprint is gemakkelijk op deze praktische loopband.

flow-fitness-perform-t3i-loopband-motor

Het grote loopoppervlak

De Flow fitness t3i heeft een mooi groot loopvlak. Het loopvlak met een afmeting van 157×56 centimeter is het grootste van alle loopbanden op de markt. Door de running guide light en het loopvlak zul je op een veilige manier kunnen trainen op deze loopband. Comfortabel is het loopvlak tijdens het lopen zelfs bij hoge snelheden. De ruimte van het loopvlak is fijn wanneer je aan het trainen bent.

Voor- en nadelen van de Flow fitness t3i loopband

In deze review zullen we een aantal voor- en nadelen uitleggen van de Flow fitness t3i loopband. De loopband heeft wel praktische voordelen en die zetten wij voor jou op een rijtje zodat je voor jezelf de juiste keuze zult maken.

Voordelen
  • Het rapid shift paddle
  • 30 programma’s
  • Het running guide light
  • 3.0 PK AC Motor met 0.5 tot en met 24 km per uur
Nadelen
  • Geen bidonhouder

Voordelen

De voordelen die de Flow fitness t3i heeft zijn:

  • Het rapid shift paddle
  • 30 programma’s
  • Het running guide light
  • 3.0 PK AC Motor met 0.5 tot en met 24 km per uur

Het rapid shift paddle

Je kunt via het rapid shift paddle gemakkelijk instellingen wijzigen wanneer je bezig bent met je work-out. Zonder de rapid shift kan het lastig zijn maar dat is niet bij de Flow fitness 3ti mogelijk omdat je deze is voorzien van een rapid shift paddle. Je kunt deze naar voren of achteren bewegen. Je snelheid of de hellingshoek aanpassen is geen probleem.

flow-fitness-perform-t3i-loopband-speedpaddles

30 programma’s voor de t3i

De Flow fitness heeft 30 programma’s. Er zijn 20 van voorgeprogrammeerd. 1 bepaalde training is ingesteld op tempo en 2 programma’s zijn ingesteld op de hartslag. Zelf kun je 4 programma’s instellen. De computer heeft een mooie vorm en is goed afgewerkt. Hiervoor zijn duurzame materialen gebruikt. Je kunt de Flow fitness bedienen met behulp van een touchscherm.

Het running guide light

Het running guide light is uniek bij de Flow fitness t3i. Overdag heb je licht maar als je in de avond lekker wilt trainen dan wil je genoeg licht hebben zodat je veilig kunt trainen. Dat gaat met de Flow fitness t3i door het running guide light. De randen van het loopvlak zijn zichtbaar en je kunt zien of je de juiste snelheid hebt tijdens het hardlopen.

3.0 PK AC Motor met 0,5 tot en met 24 km per uur

De motor heeft een lage snelheid van 0.5 km p/u maar kan een topsnelheid halen van 24 km per uur. De snelheid is te regelen met 0,1 km per uur stapsgewijs. Dat maakt de Flow fitness een ideaal fitnesstoestel voor revalidatie. De Flow fitness t3i loopband is goed voor intensieve training. Voor thuisgebruik een ideaal toestel.

Nadelen

De Flow fitness t3i loopband heeft weinig nadelen. De nadelen die de Flow fitness heeft zijn:

  • Vrij prijzig

Vrij prijzig

De Flow fitness t3i loopband is alleen wel vrij prijzig. Hoewel je er wel kwaliteit voor terug krijgt, is het wel aan de prijs en zal je wel het budget vrij moeten hebben voor zo’n uitgave. Heb je het vrij en vind je het het waard, dan is het natuurlijk geen enkel probleem.

Specificaties

MerkFlow Fitness
ModelPerform T3i
EAN8718591681714
BluetoothJa
NoodstopJa
Gebruikersbelasting200 kilogram
InklapbaarJa
TransportwieltjesJa
Sneltoetsen voor helling en snelheid Ja
Snelheid24 km per uur topsnelheid
Verlicht displayJa
Demping Ja
KleurendisplayJa
Compatible met een smartphoneJa
30 programma’sJa
9 inch schermJa
HartslagontvangerJa
Hartslagsensoren geïntegreerdeJa
Afmetingen loopvlak (LxB)56 x 157 cm
Afmetingen apparaat (LxBxH)215 x 85 x 139 cm

Handleiding

Flow fitness t3i loopband kopen/aanbiedingen

9Expert Score
Conclusie

De frameconstructie van de Flow fitness t3i laat het toe dat alle mensen tot een gewicht van 200 kg kunnen trainen op deze loopband. Je zult geen problemen krijgen en je hoeft niet bang te zijn dat de loopband kantelt. Het is een degelijk fitnesstoestel die te gebruiken is thuis maar ook is die uiterst geschikt voor een sportschool of bij de fysiotherapie. Dat komt omdat er ook lage snelheden kunnen worden ingesteld vanaf 0.5 km per uur. 

Voor iemand die aan het revalideren is zijn hoge snelheden niet echt praktisch. Een revalideren kan op een langzaam tempo dan toch zijn conditie opbouwen met de Flow fitness t3i. Het running guide light is wel een groot voordeel omdat je ook met weinig licht kunt trainen. De randen van de loopband worden zichtbaar. De motor heeft genoeg kracht voor trainingen.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo