VirtuFit Elite FDR 2.4i ergometer crosstrainer review 2023

Tegenwoordig is sporten niet meer weg te denken. Vaak kiezen mensen ervoor om naar een sportschool te gaan om te gaan sporten. Velen hebben ook geen tijd om erheen te gaan omdat hun leven gewoon druk is. Waarom zou je dan niet kiezen voor een fitnessapparaat voor in huis. Lekker gemakkelijk trainen wanneer het je uitkomt, en dat op elk moment van de dag. Sporten is een groot onderdeel geworden van ons leven. Al is het alleen om je conditie of spiermassa te verbeteren. Het houdt je in ieder geval gezond. De crosstrainers zijn op het moment erg populair. Op het moment is de crosstrainer van VirtuFit Elite FDR 2.4i zeer geliefd. Maar dan vraag jij je misschien af waarom en daar zullen wij je een korte indruk van geven.

VirtuFit Elite FDR 2.4i kopen / prijsvergelijking

Impressie

virtufit-elite-fdr-24i-ergometer-crosstrainer-console
virtufit-elite-fdr-24i-ergometer-crosstrainer-zijkant
virtufit-fdr-24i-ergometer-crosstrainer-bidonhouder
virtufit-fdr-24i-ergometer-crosstrainer-helling

Hoe is het ontwerp? 

De VirtuFit Elite FDR 2.4i is zo ontworpen dat die tegen een stootje kan. Deze crosstrainer is zeer stevig en dat moet ook wel anders zou je er mee omvallen. Dat die zo stevig is komt door de combinatie van kunststof en metaal. De draagkracht is ook niet mis want deze kan gebruikt worden tot 150 kg. Het ontwerp van de crosstrainer is vrij groot met zijn 170x60x186 cm (LxBxH) Dit heeft voor lange mensen ook een voordeel want ze kunnen met deze crosstrainer ook trainen. De lichaamslengte kan tot 210 cm. Wat fijn is van deze crosstrainer is dat de pedalen een antislip laag hebben waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je er af glijdt. Je zult altijd grip hebben. Bij de virtufit elite FDR is ook gedacht aan transportwieltjes waardoor je hem altijd kunt opbergen als je hem nodig hebt. Maar ook als je hem wil verplaatsen in een andere ruimte is dat mogelijk door de transportwieltjes. Deze zijn bevestigd aan de bodem van de crosstrainer van Virtufit elite FDR 2.4i. Door middel van het handvat kun je de crosstrainer kantelen en hem dan naar de gewenste plek brengen.

Voor wie is de VirtuFit Elite FDR 2.4i geschikt?

Iedereen die intensief thuis wil trainen zou deze VirtuFit Elite FDR 2.4i moeten uitproberen. Een gebruiksvriendelijk fitnessapparaat met zeer veel mogelijkheden. 

Functies

Nu zijn er een aantal functionaliteiten die de VirtuFit Elite FDR 2.4i te bieden heeft. Deze zullen we voor je op een rijtje zetten en stuk voor stuk met je behandelen.

Het weerstandssysteem

Het weerstandssysteem is voorzien van maar liefst 32 verschillende weerstandsniveaus. Oplopend van 0 watt tot 350 watt. Zo is het voor jou mogelijk om op elk niveau te trainen. Of je nu heel licht wil trainen of op het zwaarste niveau, alles is mogelijk. 

Hellingsniveau 

Je kunt met de 32 verschillende weerstandsniveaus al behoorlijk zwaar trainen met het hoogste niveau. Maar het zou kunnen dat het voor jou nog niet zwaar genoeg is. Dan zou je kunnen kiezen voor een van de 3 helling niveaus. Dan zou je nog zwaarder kunnen trainen. Het is een mooie toevoeging op de 32 niveaus die je al hebt. Het weerstandsniveau van de hellingen is heel eenvoudig aan te passen. Dit gaat via de trainingscomputer van de Virtufit Elite FDR 2.4i want je zult het handmatig moeten instellen.

Vliegwiel

Het vliegwiel is een van de belangrijkste onderdelen van een crosstrainer of hometrainer. Het vliegwiel van de Virtufit Elite FDR 2.4i ergometer crosstrainer weegt 30 kg en zit aan de voorzijde van het apparaat. Door het gewicht van het vliegwiel zul jij merken dat je een extreem soepele training ervaart. Dit zal perfect samenwerken met het magnetische weerstandssysteem.

De trainingscomputer

Op veel fitnessapparaten zit een trainingscomputer. Het is ook niet meer weg te denken want je kunt hierop al je weerstand niveaus instellen. Maar je hebt ook de mogelijkheid om verschillende trainingsprogramma’s te selecteren zodat je een goede workout zult hebben. Het maakt dan niet uit of je een beginner bent of al vergevorderd, want voor iedereen zit er een niveau bij die bij de training dan zal passend zijn.

Lcd-Scherm

Op het heldere lcd-scherm kun je alles aflezen wat nodig is voor jou trainingsverloop. Je kunt dan denken aan:

 • Snelheid
 • Afstand
 • Calorieën
 • Hartslag
 • Tijd
 • Wattage
 • Rotaties per minuut

Hartslagmeting

Door de hartslagsensoren in de handgrepen van de VirtuFit Elite FDR 2.4i wordt je hartslag gemeten. Zou je een nog nauwkeuriger resultaat willen hebben kun je deze koppelen met een borstband. Die zou je dan apart moeten aanschaffen

Ingebouwde speakers

De virtufit 2.4i heeft ingebouwde speakers zodat je lekker onder het trainen naar je favoriete muziek kunt luisteren. En om te zorgen dat je al jouw oefeningen kunt doen zet je jouw smartphone of tablet gewoon in de tablethouder. 

Je crosstrainer van Virtufit Elite FDR 2.4i koppelen met je smartphone of tablet

Wil je onder je training bijvoorbeeld muziek luisteren of wil je de vooruitgang nog beter bijhouden dan is het mogelijk de Virtufit crosstrainer te koppelen aan je smartphone of tablet. Je zou hiervoor verschillende apps dan kunnen gebruiken zoals Kinomap, iConsole en Zwift. Deze apps zorgen ook voor de leukste en mooiste routes die jij over de hele wereld kunt bewandelen vanuit je eigen huis. Om te zorgen dat je smartphone of tablet niet in de weg zit tijdens je oefeningen kun je deze eenvoudig kwijt in de tablethouder. Daardoor wordt het gemakkelijk voor jou om deze dan te besturen. Zo behoud je de volledige controle over hoe jouw trainingen zullen gaan.

Voor en nadelen

Om je een nog betere indruk te geven van je crosstrainer van Virtufit Elite FDR 2.4 I Ergometer zijn er punten die misschien een voordeel of nadeel kunnen zijn. Hier een aantal voor jou op een rijtje gezet om je een duidelijker beeld te geven van de VirtuFit Elite FDR 2.4i Ergometer Crosstrainer.

Voordelen
 • Verlicht LCD Display
 • Transportwieltjes
 • 24 Trainingsprogramma’s
 • 32 Weerstandsniveaus
Nadelen
 • De Prijs
 • Het design

Voordelen

Laten we eerst eens naar de voordelen kijken. In het kort zijn de voordelen van de VirtuFit Elite FDR 2.4i dat het een verlicht display heeft, is voorzien van transportwieltjes, 24 programma’s heeft en maar liefst 32 weerstandsniveaus heeft waar je uit kunt kiezen.

Verlicht LCD Display

Op het verlichte display kun je alles aflezen wat met jouw training te doen heeft. Denk hierbij aan de tijd, hartslag, calorieën en afstand. Maar ook de wattage en de snelheid kun je erop zien. Het instellen van je weerstandsniveaus kun je via het lcd display gemakkelijk doen.

Transportwieltjes

De transportwieltjes zijn wel belangrijk omdat je dan je crosstrainer gemakkelijk kunt verplaatsen waar je maar wilt. 

24 Trainingsprogramma’s

De verschillende trainingsprogramma’s helpen je om een volledige workout te verrichten. Je zou kunnen gaan denken je hebt een trainer naast jou. Het zal voor jou de ideale partner zijn om je hele workout te kunnen doen.

Weerstandsniveaus

Het is vrij gemakkelijk om met jou VirtuFit Elite FDR 2.4i zelf een training samen te stellen. Je hoeft alleen jouw gewenste weerstandsniveau in te drukken met de drukknoppen en door middel van de draaiknop. Ook kun je kiezen uit 32 weerstandsniveaus. Je kunt al zwaar trainen door deze niveaus te gebruiken. Maar zou je intensiever en een zwaarder training willen dan zou je kunnen kiezen voor het hellingsniveau en die heeft drie standen namelijk 5%, 10% en 15%. Doordat je dit niveau gebruikt zul je andere spiergroepen aanspreken waardoor je nog meer variatie aan je workout geeft.

Nadelen

Enkele minpunten die zouden kunnen zijn hier voor jou op een rijtje

De prijs

Om de VirtuFit Elite FDR 2.4i crosstrainer aan te schaffen kan het zijn dat de prijs wel pittig is. Maar dan krijg je wel een stevige solide crosstrainer in je huis. Het is een eenmalige aanschaf waar je lang mee kunt doen.

Het design

De VirtuFit crosstrainer heeft de kleur zwart en ziet er in een oogopslag eenvoudig uit. Maar toch past die in elk huis. De Virtufit crosstrainer mag dan wel eenvoudig uitzien maar als je kijkt naar de mogelijkheden wat deze Virtufit je biedt, zou dat geen enkel probleem moeten zijn want je krijgt er veel voor terug. Iedereen heeft zijn smaak en het design mag er wel wezen en de eenvoud ervan ook.

VirtuFit Elite FDR 2.4i Specificaties

ProductnaamVirtuFit Elite FDR 2.4i ergometer crosstrainer
Belastbaar gewicht150 KG
Garantie voor thuisgebruik3 jaar
Positie vliegwielVoor
GebruikThuisgebruik
Roterende Massa30 KG
Weerstandsysteem Magneet
Gewicht van de VirtuFit Elite 2.4i87,6
Service aan huis3 jaar
Antislip pedalenJa
Kleur Zwart
MaterialenMetaal, kunststof
Lichaamslengte210 cm
Aantal programma’s24
Aantal userprogramma’s4
Aantal weerstandniveaus32
Hartslag programma1
Type displayLcd verlicht
Monitor weergaveTijd, afstand, snelheid, Cal, hartslag, rpm
Wattage instelbaarJa
BorstbandmogelijkheidJa
ErgometerJa
Waterpas afstelbaarJa
Hartslag metingHandsensoren en via borstband
TransportwieltjesJa
BidonhouderJa
AppsZwift, iConsole en Kinomap
Compatible met smartphone of tablet Ja
TablethouderJa
Connect metBluetooth
Ingebouwde speakersJa
HandleidingNederlands en Engels

Handleidingen

VirtuFit Elite FDR 2.4i kopen / aanbiedingen

9Expert Score
Conclusie

Met de VirtuFit Elite FDR 2.4i Ergometer crosstrainer haal je een stevige solide fitnessapparaat in huis. Het monteren van je crosstrainer gaat zeer eenvoudig door middel van de handleiding die in het Nederlands en Engels is te lezen. Door de vele programma’s die de Virtufit elite FDR 2.4i heeft zul je een geweldige workout ervaren. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen 24 trainingsprogramma’s en 32 weerstandsniveaus. Maar mocht dat nog niet genoeg voor jou zijn om te trainen dan heb je de mogelijkheid om te kiezen voor het hellingsniveau die 3 standen heeft. Zo zal jouw training nog intensiever worden. De niveau standen zijn 5, 10 en 15%. Jouw FDR 2.4i zal compatibel zijn met je smartphone of tablet en zo kun je nog uit meerdere programma’s kiezen om je workout nog meer uit te breiden. 
Met de crosstrainer verbrand je genoeg calorieën waardoor je ook kunt afvallen als je dat wilt. Dus niet alleen je spiermassa opbouwen of je conditie is mogelijk. Maar je kan door je intensiteit goed in te stellen ook wat kilo’s kwijtraken als je dat zou willen. Neem je een hoge intensiteit dan is het afvallen met je crosstrainer het meest effectief. Je verbrand niet alleen calorieën maar je verliest ook vetgehalte ermee. En daardoor is de VirtuFit Elite FDR 2.4i ergometer crosstrainer een van de geschiktste fitnessapparaten waar je mee kunt trainen en dat gewoon thuis.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo