Life Fitness ICG IC4 Indoor Bike review 2023

Zoek je een Indoor Bike voor intensieve trainingen? Dan is de Life Fitness ICG IC4 Indoor Bike misschien wel iets voor jou. De Life Fitness is een spinningfiets geschikt voor thuisgebruik maar ook voor professionele sportscholen. Je kunt met de Life Fitness ICG IC4 Indoor Bike je trainingen naar een hoger niveau brengen. De Life Fitness kan een zwaardere workout gemakkelijk aan. Intensieve trainingen doen op de Life Fitness Indoor Bike zijn geen enkel probleem. 

De Life Fitness ICG IC4 Indoor Bike is een innovatief design en de elektronische onderdelen zijn van de hoogste kwaliteit. Dit cardio apparaat zorgt ervoor dat jij een perfecte fietservaring krijgt. De Life Fitness ICG IC4 is van alle gemakken voorzien. Trainen met de Life Fitness ICG IC4 Indoor Bike bied je alle comfort tijdens de work-out. In deze review vertellen wij je alles over de ICG IC4 Indoor Bike.

Life Fitness ICG IC4 Indoor Bike kopen/prijsvergelijking

Impressie

Het ontwerp ziet er strak uit. Het frame ziet er stevig uit. De Indoor bike is zwart maar heeft toch een paar leuke rode elementen erin zoals bij het vliegwiel een rode streep en nog een paar kleine rode accenten. De Indoor bike ziet er super modern uit.

life-fitness-icg-ic4-indoor-bike-spinningfiets-verstelbaar-stuur-zadel
life-fitness-icg-ic4-indoor-bike-spinningfiets-bovenaanzicht
life-fitness-icg-ic4-indoor-bike-spinningfiets-weerstandsknop
life-fitness-icg-ic4-indoor-bike-2022-spinningfiets-vliegwiel

Design

De Life Fitness ICG IC4 Indoor Bike is geheel in de kleur zwart. Toch is er in het design goed nagedacht over een aantal kleine elementen. Bij het vliegwiel heb je een rode streep wat erg mooi is. Op de Indoor Bike zie je nog een aantal leuke rode accenten. Hierdoor wordt de Life Fitness ICG IC4 wel een tijdloos design die overal past. 

De Life Fitness Indoor Bike is ook functioneel want deze is royaal uitgerust en is van alle gemakken voorzien. De Indoor Bike ICG IC4 is een opvallend ontwerp met zijn mechanische componenten. Het magnetisch remsysteem en de riemaandrijving zijn onderhoudsvrij en zorgen ervoor dat je de beste rijervaring hebt op de Indoor Bike ICG IC4. De Life Fitness ICG IC4 Indoor Bike heeft geen console waardoor deze ook geschikt is voor groepsfietslessen waar geen gegevens nodig zijn.

Het vliegwiel van de ICG IC4 Indoor Bike is in de kleur zwart. Het logo op de Indoor Bike past heel goed. De weerstanden kun je gemakkelijk aanpassen via een draaiknop. Je kunt de weerstanden preciezer en gemakkelijker instellen. De Life Fitness ICG IC4 Indoor Bike heeft een stevig en solide frame waardoor intensief trainen mogelijk is. 

Het stuur en het zadel is volledig verstelbaar bij de Indoor Bike. Tijdens het fietsen kun je altijd een goede zithouding aannemen.

Functies van de Life Fitness ICG IC4 Indoor Bike

De Indoor Bike van Life Fitness is een ideaal fitnessapparaat. Het ontwerp is van voorzien van alle belangrijke elementen die een Indoor Bike nodig heeft. In de review leggen we je een aantal functies uit die er aan bijdragen dat je een optimale workout kunt doen op de Indoor Bike.

Ergonomisch stuur en een comfortabel zadel

Het zadel is een strak design en is ontworpen zodat je de beste zit hebt. Het zadel biedt alle ondersteuning en zit comfortabel zodat je gemakkelijk je prestaties kunt verhogen. Het zadel heeft een opening zodat druk op gevoelige delen tijdens het fietsen worden verlicht. 

Het zadel kun je in hoogte verstellen maar ook horizontaal. Het stuur is gemaakt van een zacht en hoogwaardig PVC voor extra comfort. De extra steun zorgt ervoor dat je geen last krijgt van je onderarmen of ellebogen tijdens het fietsen.

Een Q factor van 155 cm voor een optimale trapbeweging

De Life Fitness ICG IC4 Indoor Bike is voorzien van de optimale Q-factor. Meestal ligt de Q-factor tussen de 140 mm en 170 mm bij een indoor Bike. Bij de ICG IC4 ligt de Q-factor 155mm. Dat is de afstand tussen de beide pedalen. 

Deze range is perfect voor de trapbewegingen. De trapbewegingen zullen het meest efficiënt zijn en ook minder belastend voor je. Heb je bijvoorbeeld een van 140mm (smalle) of een van 170mm (te breed) dat je last krijgt van je gewrichten tijdens het fietsen.

Het stevige frame 

In het stevige frame van de Life Fitness ICG IC4 Indoor Bike zijn alle interne componenten goed verborgen. De Indoor Bike wordt hierdoor beschermd tegen beschadigingen. Het solide frame kan een gebruikersgewicht aan van 150 kilogram. 

De Indoor Bike is uiterst geschikt voor mensen met een lengte van 155 cm tot en met 215 cm. Het robuuste ontwerp laat dit gemakkelijk toe. De Indoor Bike van Life Fitness is ontworpen zodat je intensieve trainingen kunt doen. De Indoor Bike is stabiel.

De weerstandniveaus van de Indoor Bike

De weerstandniveaus zijn traploos. Je kunt de weerstanden handmatig instellen via een magnetische draaiknop. Je kunt het gewenste niveau op een snelle, gemakkelijke en accurate instellen. Het weerstandsniveau kun je altijd aflezen op het display. Hoe intensief je wilt trainen kun je zelf instellen.

Voor- en nadelen van de Life Fitness ICG IC4 Indoor Bike

Voor je de beste indruk te geven zetten we voor je de voor en nadelen op een rijtje. Je zou op basis van de voor en nadelen een keuze kunnen maken. De Indoor Bike moet voldoen aan jou trainingsdoelen.

Voordelen
 • Geschikt is voor intensief gebruik
 • Volledig instelbaar
 • De Q-factor voor een optimale trapbeweging
 • Het solide frame
Nadelen
 • Geen console
 • Geen tablethouder

Voordelen

We zullen starten met de voordelen. In het kort zijn de voordelen van de Life Fitness ICG IC4 Indoor Bike dat die…

 • Geschikt is voor intensief gebruik
 • Volledig instelbaar
 • De Q-factor voor een optimale trapbeweging
 • Het solide frame

Geschikt voor intensief gebruik

De Indoor Bike ICG IC4 is door de solide bouw geschikt voor intensieve trainingen. Het is de ideale Indoor Bike zonder te veel poespas. De Life Fitness ICG IC4 Bike is stabiel en heeft veel mogelijkheden. 

Volledig instelbaar

De Life Fitness is volledig instelbaar zodat je een goede houding hebt. De Indoor Bike heeft verschillende verstelmogelijkheden. Het stuur kun je verticaal en horizontaal instellen. Het zadel is op diverse manieren verstelbaar.

De Q-factor voor optimale trapbewegingen

De Q-factor van 155mm tussen de beiden pedalen zorgt ervoor dat de trapbewegingen niet belastend worden. Je krijgt een training die het meest efficiënt is met die afstand. Een te smalle of brede range kan belastend zijn voor de gewrichten.

Het solide frame

Het frame van de Indoor Bike kan gemakkelijk een gebruikersgewicht aan van 150 kg. Mensen met een lengte tot 215cm kunnen gebruik maken van deze Indoor Bike. De fiets is door het solide frame geschikt voor intensief trainen.

Nadelen

Ieder fitnessapparaat heeft ook nadelen. De nadelen van de IC4 Indoor bike zijn:

 • Geen console
 • Geen tablethouder

Geen console

De Life Fitness ICG IC4 Indoor Bike heeft geen console. Dat wil zeggen dat je de trainingsdata niet kunt bijhouden tijdens de training. Het kan een nadeel zijn wanneer je dat graag zou willen.

Geen tablethouder

De Indoor Bike van Life Fitness heeft geen tablethouder voor je smartphone of tablet. Dat kan een nadeel zijn maar je kunt het gemakkelijk oplossen door de telefoon op een kastje te leggen. Wel zou je deze er eventueel nog later bij kunnen kopen. Check hieronder.

Specificaties

Kleur Zwart met rode accenten
Zadel en stuur verstelbaarJa
TransportwieltjesJa
WeerstandniveausJa, traploos
Type pedalenSPD duo
Bidonhouder Ja
GebruikThuisgebruik en professioneel
Materialen Metaal, kunststof
Belastbaar gewicht150 kg
Vliegwiel positieAchter
NoodstopJa
RemsysteemMagnetisch

Life Fitness ICG IC4 Indoor Bike kopen/aanbiedingen

9Expert Score
Conclusie

De Life Fitness ICG IC4 Indoor bike heeft een stevig en robuust frame. De Indoor Bike heeft twee bidonhouders. De Indoor Bike heeft transportwieltjes. De magnetische weerstandsknop en de Q-Factor van 155 mm is een groot pluspunt. De Indoor Bike is een goede aankoop omdat die genoeg mogelijkheden heeft voor trainingen.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo