Tunturi Platinum Sprinter PRO review 2023

Ben je op zoek naar een spinningfiets voor thuis? Wil je intensief sporten? De Tunturi Platinum Sprinter PRO is een spinningfiets voor thuisgebruik. De Tunturi Platinum Sprinter is niet alleen functioneel maar ook ergonomische verantwoord. Als het gaat om prestaties en het ontwerp dan is de Tunturi een top fitnessapparaat om thuis te trainen. In deze review gaan wij je alles uitleggen over de Tunturi Platinum Sprinter PRO. 

We gaan het vooral hebben over de functies maar ook vertellen we je alle voor- en nadelen van deze Spinningfiets. Het design komt in deze review ook aan bod. Met de Tunturi Platinum Sprinter PRO haal je namelijk een geweldig cardio apparaat in huis. Als je traint op de Tunturi Platinum Sprinter zal je resultaat boeken met je trainingen. Met de Tunturi Sprinter PRO kun je sprinten, klimmen en fietsen. Je trainingsdoelen zal je gemakkelijk behalen met deze Tunturi Platinum Sprinter Pro spinningfiets.

Tunturi Platinum Sprinter PRO kopen/prijsvergelijking

Impressie

De Tunturi Platinum Sprinter PRO is een stoere spinningfiets. Een stevige spinningfiets voor thuisgebruik. De Tunturi Spinningsbike ziet er strak, eigenzinnig en mooi uit.

Design

Wil je top prestaties bereiken met je trainingen? De Tunturi Platinum PRO kun je die absoluut halen. Je blijft met de spinningfiets fit en zorgt voor een optimaal uithoudingsvermogen. Je kunt met deze Sprinter gaan sprinten, fietsen en ook klimmen. Je zult het gevoel hebben dat je een echte wielrenner bent. 

Over het ontwerp van de Tunturi is goed nagedacht. De Tunturi Platinum heeft een racestuur die je volledig kunt instellen. De waardes die je kunt aflezen op het scherm zijn goed leesbaar. Dat komt door de grote duidelijke cijfers. Waardes zoals snelheid, hartslag en afstand. 

De weerstanden kun je manueel instellen. De juiste weerstand vinden gaat op een gemakkelijke manier. De Tunturi heeft duidelijke lijnen en is herkenbaar aan de specifieke details. De Tunturi Platinum Sprinter Pro is een fiets die compact is. Het display is LCD en heeft een mono kleur. 

Het display format is 2 inch. Het aantal programma’s die de spinningfiets heeft is 1. De weerstandniveaus kun je manueel en traploos instellen. De roterende massa is 24 kg. Het stuur en het zadel zijn horizontaal en verticaal verstelbaar. 

De hartslagmeter is optioneel. De Tunturi Platinum Sprinter heeft manual friction pad remmen die ervoor zorgen dat je zonder overlast en gelijkmatig kunt remmen. Deze top Tunturi sprinter heeft is voorzien van comfort pedalen en SPD pedalen. 

Functies van de Tunturi Platinum Sprinter PRO

De Tunturi Platinum Sprinter PRO heeft voor een spinningfiets alles wat nodig is om goed te kunnen fietsen. Sprinten en op een hogere weerstandniveau bergen beklimmen met de Tunturi Sprinter PRO zul je intensief kunnen doen. De belangrijkste functies zijn:

De doorlopende weerstandniveaus (traploos)

Je kiest tijdens het sporten zelf de weerstand. Met de doorlopende weerstand kun je het niveau veranderen manueel en traploos. Er zijn geen vooraf ingestelde standen. Dat kun je zelf bepalen tijdens de training op de spinningfiets. Het fietsen op de Tunturi Platinum Sprinter Pro kun je intensief maken zoveel je wilt. Het sterke frame van de fiets kan dat gemakkelijk aan

Monitorweergave

De Platinum Sprinter PRO heeft een verlicht kleurendisplay. De waardes kun je gemakkelijk aflezen op het display door de grote letters. De gegevens zijn goed leesbaar op het display. Het aflezen van de tijd, calorieën en afstand gaat gemakkelijk. De hartslag kun je ook goed aflezen op de monitor. De LCD heeft een mono kleur en heeft een display formaat van 2 inch.

Zitting en stuur verstelbaar

Het zadel en het stuur kun je gemakkelijk verstellen. Dat is ook belangrijk voor een comfortabele zithouding tijdens de training. Het frame is ergonomisch en dat helpt je ook om de goede houding aan te nemen tijdens het fietsen. Het zadel en het stuur kun je zowel horizontaal als ook verticaal verstellen. De Spinningfiets heeft een racestuur wat er goed uitziet.

Remsysteem

Veel spinningbikes hebben een magneet remsysteem. De Tunturi Platinum Sprinter PRO heeft een vilt remsysteem. Een magnetische weerstand is wel beter bestand tegen slijtage maar als je een remblokje hebt op de spinningfiets dan kun je snel een noodstop maken wanneer er iets gebeurt. De Tunturi spinningsfiets is voorzien van een noodstop waardoor deze gaat stilstaan. De Sprinter is veilig.

Voor- en nadelen van de Tunturi Platinum Sprinter PRO

De producten die je kunt kopen hebben altijd voor- en nadelen. We zetten de voor en nadelen op een rijtje zodat je op basis daarvan een goede keuze kunt maken. Om de juiste aankoop te maken zijn ook de voor en nadelen belangrijk.

Positive
 • Het ergonomische frame met verstelbaar zitje en stuur
 • Het vrije vliegwiel (hoge kwaliteit)
 • Transportwieltjes
 • De SPD pedalen
Negatives
 • Geen tablethouder voor je smartphone of Geen kleurendisplay

ook de voor en nadelen belangrijk.

Voordelen

We gaan eerst vertellen wat de voordelen zijn van de Tunturi Platinum Sprinter PRO. De voordelen van de Tunturi Platinum Sprinter PRO kunnen belangrijk zijn bij keuzes die gemaakt moeten worden. De voordelen die de spinningfiets van Tunturi heeft zijn:

 • Het ergonomische frame met verstelbaar zitje en stuur
 • Het vrije vliegwiel (hoge kwaliteit)
 • Transportwieltjes
 • De SPD pedalen op de spinningfiets

Het stevige ergonomische frame met verstelbaar zadel en stuur

De Tunturi Platinum Sprinter heeft een stevig frame en dat is een groot voordeel want dan blijft de fiets stabiel staan. Het Frame is ergonomisch. Het zadel en het stuur kun je gewoon verstellen op jouw hoogte.

Vrij vliegwiel van een hoge kwaliteit

Het vliegwiel op de Tunturi Platinum Sprinter Pro is van een hoge kwaliteit. De spinningfiets is een doortrapper. Het vliegwiel zorgt ervoor dat de pedalen nog even door bewegen.

Transportwieltjes

De Tunturi Platinum Sprinter PRO beschikt over transportwieltjes. Je kunt na de training de spinningsbike gemakkelijk verplaatsen. Dat is ook mogelijk wanneer je in een andere ruimte wilt trainen. De Tunturi Sprinter PRO is compact.

De SPD pedalen

De Tunturi Platinum Sprinter Pro is voorzien van speciale duo spd pedalen. Je kunt gebruik maken van toe-clips maar je kunt ook gewoon je wielerschoenen aandoen tijdens het sporten op de spinningsbike.

Nadelen

De Tunturi Platinum Sprinter PRO heeft twee minpuntjes. Een nadeel is niet echt. De minpunten van de Tunturi Platinum zijn:

 • Geen tablethouder voor je smartphone of tablet
 • Geen kleurendisplay

Geen tablethouder voor smartphone of tablet

Er is op de Tunturi Platinum Sprinter PRO geen tablethouder zodat je de smartphone of tablet erop kunt plaatsen. Je zou de smartphone ergens anders kunnen leggen en toch je muziek horen onder de training.

Geen kleurendisplay

Het LCD scherm is mono kleur. Je hebt bij de Tunturi Platinum Sprinter PRO geen kleurendisplay. Het is niet hinderlijk want alles is duidelijk leesbaar door de grote letters op het display scherm.

Specificaties

NoodstopJa
Kleur Zwart
Zadel en stuur verstelbaarJa
MonitorweergaveCalorieën, afstand, tijd en hartslag
TransportwieltjesJa
Waterpas afstelbaar Ja
WeerstandniveausTraploos
HartslagmetingJa, via borstband
Type displayLCD
TablethouderNee
Bidonhouder Ja
GebruikThuisgebruik en Professioneel gebruik
Materialen Metaal
Belastbaar gewicht150 kg
Type pedalenSPD Duo Toe-clips

Handleiding

Tunturi Platinum Sprinter PRO kopen/aanbiedingen

8Expert Score
Conclusie

De Tunturi Platinum Sprinter PRO heeft een stevig frame waardoor je gemakkelijk een goede sprint kunt doen. Het fietsen of intensievere trainingen doen op deze spinningsfiets kunnen vrij eenvoudig. De Platinum Sprinter Pro heeft platte pedalen maar ook spd pedalen. Je kunt door de manual friction pad remmen gemakkelijk zonder overlast en op een gelijkmatige manier remmen. 

De spinningsbike heeft geen tablethouder om je telefoon op te leggen maar dat is geen groot nadeel. De spinningfiets is door de transportwieltjes gemakkelijk te verplaatsen. Het zadel en racestuur waar de spinningsfiets mee is voorzien kun je verticaal en horizontaal verstellen. De spinningsfiets heeft dan een sterke prijs maar je krijgt er goede kwaliteit voor terug.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo