VirtuFit TR-100 loopband review 2023

Heb je een hectisch leven en je wilt graag sporten, dan zou je kunnen gaan denken aan een fitnessapparaat voor in huis. Houd je van hardlopen maar je hebt geen zin om steeds naar buiten te gaan dan kun je dat gemakkelijk doen op de VirtuFit TR-100 loopband. Op de momenten dat jij tijd hebt en de energie dan kun je elk moment van de dag jouw training verrichten. Zonder dat je afhankelijk bent van het weer wanneer je buiten gaat hardlopen. Je zet de VirtuFit tr-100 gewoon in de ruimte waar jij wilt hardlopen en begint met je training. Het enige wat jij hoeft te doen is je sportkleding aan te doen. Je zou ervoor kunnen kiezen om jouw loopband van VirtuFit voor de tv te zetten en dan jouw lievelings serie te kijken terwijl jij op deze loopband bezig bent met je training.

VirtuFit TR-100 loopband kopen / prijsvergelijking

Impressie

Het ontwerp van de VirtuFit TR-100 loopband

Met de VirtuFit tr-100 wordt hardlopen erg gemakkelijk maar ook interessanter. Dit ontwerp straalt kracht, comfort en kwaliteit uit. En dat is ook wat jij dan in je huis haalt met deze loopband. Met de VirtuFit tr-100 loopband review willen je wat vertellen over zijn mogelijkheden, maar ook dat het goed ontworpen is. De loopband heeft veel functies waardoor jij net zoveel kunt als met buiten hardlopen. Je hebt met deze loopband een draagvermogen van 136 kilo. 

De motor heeft een constant vermogen van 2pk en een piekvermogen van 4pk. De afmeting van het loopvlak is 120×40 cm groot. Op de loopband zit een noodstop en heeft een veiligheidskoord. Mocht er wat misgaan dan schiet het koord los en staat de loopband direct stil. De VirtuFit tr100 loopband heeft onder het loopvlak een dempingssysteem genaamd Total Belt Cushioning. De VirtuFit Tr-100 aanbieding heeft schokdempers die gelijkmatig over de loopband zijn verdeeld. Zo voel jij bij jou training een goede demping bij iedere beweging op elk gedeelte van je loopband. 

Bij het ontwerp van de loopband is gedacht aan een bidonhouder. Zo kun je altijd tussendoor wat drinken mocht je dorst krijgen onder het hardlopen. Op de VirtuFit tr-100 loopband is het mogelijk om jouw mp3-speler aan te sluiten op de muziekpoort. Op deze manier ontdek je het verschil tussen oordopjes en het ingebouwde geluidssysteem van de VirtuFit tr-100.

 Je hoeft je mp3-speler niet te dragen want je kunt deze of je iPad gewoon op het console zetten. Je loopband heeft een verlicht display waar je jouw verloop kunt volgen van de hardlooptraining. In het ontwerp van de VirtuFit tr-100 loopband aanbieding is gedacht aan een mechanisme zodat jij gemakkelijk deze kunt opbergen. Bij het uitklappen zorgt het mechanisme ervoor dat die rustig en veilig omlaag komt. 

Het onderhoud van je loopband is zeer gemakkelijk. Met het flesje olie dat je erbij krijgt geleverd kun je de loopband onderhouden en dit doe je door de zijde van de band op te tillen en te smeren met de olie in het midden van het loopvlak onder de band. Je zet dan de loopband op de laagste snelheid en de olie verspreid zich over de loopband.

Bij de loopband van VirtuFit tr-100 is goed nagedacht over dat jij niet alles zelf moet monteren. Grotendeels is dat voor gemonteerd. Als je de doos thuis krijgt geleverd is het een kwestie om het alleen in elkaar te zetten. Je zal niet veel gedoe ermee hebben want dit is gebeurd in 15 minuten. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is beginnen met hardlopen. 

De VirtuFit tr-100 is in de uitvoering groen/zwart waardoor die een moderne uitstraling heeft en in elk huis zal passen. Dat de VirtuFit tr-100 stevig op de grond staat is te danken aan de materialen kunststof en metaal. 

De functies van de VirtuFit TR-100 loopband

Je zult wel benieuwd zijn naar alle functionaliteiten die de TR-100 loopband van VirtuFit heeft. Dat snappen wij en daarom hebben we de belangrijkste functies even voor je op een rijtje gezet.

Het verlichte lcd-scherm

Het lcd-scherm geeft de tijd, snelheid, afstand, helling, hartslag en calorieën aan. Ook is het mooi dat die verlicht is zodat je alle data heel gemakkelijk kunt zien op het scherm. Ook als het donker is in de kamer waar je aan het trainen bent.

15 programma’s

Je zult je met de loopband van VirtuFit niet vervelen. Met de 15 programma’s die hij heeft heb je genoeg keuze voor te trainen. Niet alleen de 15 programma’s zijn interessant. Met de conditiemeting, hartslag hersteltest en de lichaamsvet test zul je ook blij mee gaan zijn. Alles kun je controleren hierdoor.

Soft drop uitklapsysteem

Met het automatische soft drop systeem kun je heel gemakkelijk jouw loopband veilig en rustig in-en uit klappen.

virtufit-tr-100-loopband-ingeklapt

Hellingniveau

Deze functie is zeer praktisch voor mensen die intensiever willen trainen. Je kunt deze instellen zodat die een heuvel nabootst waardoor je dan zwaarder zult trainen. Tijdens de programma’s die jij doet worden de snelheid en hellingshoek automatisch aangepast. Je hebt de mogelijkheid zelf de snelheid aan te passen tussen de 1 en 16 km per uur. De hellingshoek kun je tussen de 5 tot 12% instellen. Dat gebeurt dan via de sneltoetsen op het display, maar je kunt ook de knoppen op de armleuningen indrukken.

Ingebouwde speakers

Doordat je tijden het sporten je geluidsdrager kunt aansluiten op je loopband heb je geen oordopjes nodig. Want de ingebouwde speakers geven jou het geluid als je bijvoorbeeld muziek wilt luisteren onder het hardlopen.

Total Belt Cushioning

Met het Total Belt Cushioning dempingsysteem van de VirtuFit tr-100 loopband heb je een gelijkmatige verdeling van de demping onder de loopband. Elke plek op de TR-100 geeft dan een goede demping. De schokdempers zorgen ervoor dat elke beweging die jij maakt goed gedempt is. 

Voor en Nadelen van de VirtuFit TR-100 loopband

Om je een goede indruk te geven zullen wij in deze VirtuFit tr-100 loopband review je een aantal voor- en nadelen vertellen. Zo heb jij echt een compleet beeld van dit fitnessapparaat en kun je een goede keuze maken.  

Voordelen
  • Gratis trainingsschema
  • Eenvoudige montage
  • Verschillende trainingsprogramma’s
  • Ingebouwde mp3/muziek mogelijkheden
  • Eenvoudig op- en uit te klappen
  • Hellingsniveau
Nadelen
  • Niet voor de professionele hardlopers 

Voordelen

Laten we eerst alle voordelen eens stuk voor stuk gaan bekijken en ook kijken wat dit betekent in de praktijk. In het kort zijn de voordelen van de VirtuFit TR-100 loopband dat die een gratis trainingsschema heeft, eenvoudig te monteren is, verschillende programma heeft, ingebouwde MP3 mogelijkheden heeft, je hem kunt in en uit klappen en zelfs een hellingsniveau heeft.

Gratis trainingsschema

Om je op weg te helpen is er bij de VirtuFit tr-100 loopband aanbieding een trainingsschema toegevoegd. Je kunt gemakkelijk een training volgen met dit schema. 

Eenvoudige montage

De VirtuFit tr-100 is zeer gemakkelijk in elkaar te zetten, omdat grotendeels de loopband voor gemonteerd is. Even de rest in elkaar zetten van je loopband, je sportkleding aandoen. En dan met je training beginnen. Met de handleiding die in het Nederlands en Engels is heb je de VirtuFit tr-100 loopband in 15 minuten opgezet.

Verschillende trainingsprogramma’s

Je krijgt bij de VirtuFit tr-100 loopband 15 programma’s waarmee je lekker kunt trainen en je zo fit en gezond houden.

Ingebouwde mp3/muziek mogelijkheden

Je kunt tijdens het lopen op je VirtuFit tr-100 loopband genieten van al jouw lievelingsnummers. Je sluit je mp3-speler of iPad gewoon aan op de muziekpoort. Voor deze optie wordt een kabel meegeleverd. Onder het hardlopen zet je gewoon je geluidsdrager op de console en ga je trainen. Je handen blijven dan vrij en zo kun jij je verder concentreren op de training.

Hellingniveau

Wil je iets intensiever trainen kun je het hellingniveau gebruiken Het word je dan iets lastiger gemaakt omdat deze functie een heuvel nabootst.  Deze is instelbaar van 5 tot 12%. Wil je goed moe worden door je training is dat zeker een functie die je moet gebruiken.

Eenvoudig op- en uit te klappen

Ben je klaar met trainen dan kun je met behulp van het automatische mechanisme deze eenvoudig op klappen. Je bespaart hierdoor veel ruimte in je woning. Wil je weer gaan hardlopen op je loopband dan is die zeer gemakkelijk uit te klappen door het mechanisme. Omdat deze automatisch gaat zorgt het ervoor dat je de loopband veilig en rustig weer omlaag kunt halen.

Nadelen

Natuurlijk is het ook goed om naar de nadelen te kijken. Eigenlijk is het enige nadeel aan deze loopband dat die niet geschikt is voor de professionele of semi professionele hardlopers. 

Niet geschikt voor de aller snelste lopers

De VirtuFit tr-100 loopband review zegt duidelijk dat deze loopband geschikt is voor thuisgebruik. Ben je een beginneling of al vergevorderd is elke training erop te doen. Voor professionele hardlopers is deze misschien minder geschikt. Want vaak willen die supersnel lopen. En dan zou het kunnen zijn dat deze VirtuFit misschien net iets te licht is. Je kunt met de VirtuFit tr-100 vooral leren je tempo op te bouwen. De conditie van jou zal zeker hierdoor snel verbeteren. Daarom is die ook meer geschikt voor thuisgebruik als voor professionele fanatieke hardlopers.

Belangrijke specificaties van de VirtuFit TR-100 loopband

ProductnaamVirtuFit TR-100 loopband review
MerkVirtuFit
CategorieLoopband
Afmeting loopvlak120×40
Gewicht 50 KG
Garantie en Service aan huis2 jaar
Snelheid1 tot 16 km per uur
Aantal programma’s15
Hartslag gestuurde programma1
HartslagmetingJa via handsensoren
KleurGroen/Zwart
Monitor weergaveTijd, Afstand, Calorieën, Hartslag en Helling
TransportwieltjesJa
Belastbaar gewicht136 KG
GebruikThuis
Automatische hellingshoekJa
DempingJa
Materialen Kunststof en Metaal
Inklapbaar Ja
MP3 IngangJa
Ingebouwde speakersJa
Verbinding maken met smartphone Nee
Usb Poort Nee
StroomvoorzieningNetstroom
Quik speedJa
Sneltoetsen voor helling en snelheidJa
DisplayLCD Verlicht
NoodstopJa
Motor continue vermogen2PK
Motor piekvermogen4PK
Tablethouder en BidonhouderJa
Montage van de VirtuFit loopbandZeer eenvoudig doordat al voor gemonteerd is
Handleiding Nederlands en Engels

Handleiding

VirtuFit TR-100 kopen / aanbiedingen

8Expert Score
Conclusie

De VirtuFit tr-100 is gemaakt van de materialen kunststof en metaal waardoor die zeer stevig is gemaakt. Met de loopband van VirtuFit kun je met 15 programma’s je hardlooptrainingen gemakkelijk doen. Een mooi extraatje die je krijgt van VirtuFit is het gratis trainingsschema. Zo kun je al je trainingen erg goed bijhouden. Het verlichte lcd-scherm laat je alle gegevens zien die jij loopt op je VirtuFit. De tijd, afstand, hartslag, hellingen calorieën wordt netjes opgeslagen zodat jij het kunt aflezen. De kleur zwart met groen geeft de VirtuFit tr-100 een moderne uitstraling die in elk huis wel past. Het bijzondere van de VirtuFit tr-100 is het hellingsniveau waardoor jij nog intensiever kunt trainen. Het lijkt alsof je een steile heuvel op moet lopen.  

Door de graden in te stellen wordt het steiler en krijg jij een intensere ervaring met hardlopen. De snelheden zijn in te stellen van 1 tot 16 km per uur en het hellingsniveau van 5 tot 12%. Als je gaat hardlopen is het mogelijk om je iPad of mp3-speler aan te sluiten op je loopband via de muziekpoort. Dit is uiterst gemakkelijk als je muziek of een filmpje wilt kijken onder het hardlopen. Je kunt gewoon je geluidsdrager in de tablethouder zetten en doorgaan met je training. Om de VirtuFit tr-100 loopband te monteren heb je maar 15 minuten nodig. Deze is zeer eenvoudig in elkaar te zetten doordat deze grotendeels al voor gemonteerd is. Het is gewoon een kwestie deze verder in elkaar te zetten. En dan te gaan trainen. De VirtuFit tr-100 is een krachtige comfortabele loopband voor in je huis die je op elke plek kunt verplaatsen met de transportwieltjes.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo