VirtuFit TR-200i loopband review 2023

Wil je graag een VirtuFit TR-200i loopband gaan kopen en ben je benieuwd naar wat deze loopband allemaal te bieden heeft? Dan ben je hier aan het juiste adres. We bekijken in deze review alles wat de VirtuFit TR-200i te bieden heeft op het gebied van functionaliteiten en uiterlijk. Ook zullen we alle voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten, zodat je zelf niet hoeft te zoeken en je deze kunt gebruiken om een keuze te maken. 

Natuurlijk wil je niet te veel betalen en zullen we je ook hierbij helpen. We zullen namelijk ook een prijsvergelijking maken tussen verschillende webshops die deze loopbanden verkopen. Zo heb jij aan het einde van dit artikel alles in handen om te bepalen of de TR-200i bij jou past of niet en je hem voor de beste prijs kunt bestellen.

VirtuFit TR-200i loopband kopen / prijsvergelijking

Impressie

Design

Als we naar het design  van de loopband gaan kijken dan is er rekening gehouden met de thuissporters onder ons. Je kunt de loopband namelijk inklappen. Verder is de loopband qua uiterlijk in een zwarte uitvoering. Op het console is er rekening gehouden met een noodstop, veel programma’s waar je uit kunt kiezen en een bidon en tablethouder. Zo kun je tussendoor even wat drinken en hoef je niet van de band af te stappen hiervoor. 

Ook zijn er kleine stangen in het console verwerkt. Hier kun je gemakkelijk even een handdoekje hangen. Het uiterlijk ziet er strak uit en heeft mooie strakke lijnen in het ontwerp met een blauw scherm waar je alle informatie op kunt lezen van jouw training. 

De hartslagsensoren zijn op de handvatten aan de zijkant gemaakt zodat de armen zoveel mogelijk langs het lichaam blijven als je jouw hartslag hier mee wilt meten. Ook zitten naast deze sensoren knopjes waarmee je de snelheid kunt bedienen. 

Functionaliteiten

Zoals we al hadden benoemd zullen we de belangrijkste functies van de TR-200i voor je op een rijtje zetten. Dat hebben we hieronder gedaan en zullen de verschillende functies stuk voor stuk met je doornemen. Zo heb je een duidelijk beeld van wat deze loopband kan. 

Inklapbaar

De eerste functie van deze loopband is dat die inklapbaar is. Je kunt hem dus gewoon inklappen als je klaar bent met jouw workout. Zo kun je hem gemakkelijk aan de kant zetten en staat die een stuk minder in de weg na jouw workout. Dit maakt hem dan ook ideaal voor thuisgebruik, aangezien je de loopband thuis niet de hele dag gebruikt wordt. 

Je kunt de band gewoon optillen en de band zal je een handje helpen met het opklappen. Als je de band weer naar beneden wilt hebben, dan zet je jouw voet tegen de stang aan de onderkant en dan zal de band automatisch naar beneden gaan op een langzaam tempo. 

virtufit-tr-200i-loopband-is-inklapbaar
virtufit-tr-200i-loopband-ingeklapt

Hellingshoek

Ook is het mogelijk de hellingshoek van de band in te stellen, dit gaat automatisch. Je kunt de band tot een maximale hellingshoek van 12% instellen. Door middel van deze functie kun je jouw workout dan ook een stuk zwaarder maken. Je zult merken als je deze functie gebruikt dat een paar procent een groot verschil kan maken in intensiteit. Het voordeel van zo’n hellingshoek training is overigens wel dat je gelijk meer calorieën verbrand. 

Motor vermogen

Als we gaan kijken naar het vermogen in de VirtuFit TR-200i dan heeft het twee soorten vermogen. Namelijk het vermogen dat die gebruikt voor het continue rennen op 1 tempo en het zogenoemde piekvermogen die gebruikt kan worden om echt te sprinten. Deze loopband heeft een continu vermogen van 2,5 pk en een piekvermogen van 5,5 pk. Dit zorgt er dan ook voor dat de motor prima hogere snelheden aankan. Dit vermogen zorgt er dan ook voor dat deze loopband een maximale snelheid heeft van 18 km/h. Wat ervoor zorgt dat je hier meer dan genoeg aan hebt als je een paar keer per week lekker een stuk wilt hardlopen. 

Hartslagmeting

Mocht je graag jouw hartslag willen zien op het display van de tr-200i dan is dat ook mogelijk. Je kunt jouw hartslag op twee verschillende manieren meten. Je kunt de handvatten vasthouden waarin hartslagsensoren zitten en je kunt een hartslagband gebruiken. Nu is het wel goed om te weten dat als je de handvatten gebruikt, dat het wat gek loopt en dat het daarom fijner is om een hartslagband te gebruiken. Een hartslagband met 5 kHz zal op deze loopband werken.

Tr-200i-handvat

Ingebouwde speaker

Luister jij graag muziek en vallen jouw oordopjes vaak uit je oren? Dan heb je met deze loopband geen enkel probleem aangezien er ingebouwde speakers in zitten. Zo kun je gewoon de muziek vanaf je telefoon luisteren, zonder dat daar een losse speaker of oordopjes aan te pas komen. Welk liedje ga jij luisteren tijdens het hardlopen?

Loopvlak

Wil je graag genoeg ruimte om op hard te lopen? Een groot loopvlak zodat je niet gelijk naast de band ligt als je even niet oplet. Het loopvlak van de tr-200i is namelijk 141 x 50 cm. Dat is meer dan genoeg ruimte om lekker op hard te lopen.

virtufit-tr-200-loopvlak

Voor- en nadelen van de VirtuFit TR-200i loopband

Nu begrijpen wij dat als je een goede keuze wilt maken of de VirtuFit TR-200i loopband nou wel of niet bij je past je alle voor- en nadelen op een rijtje wilt hebben. Nu weten wij dat dit best een uitzoekwerk kan zijn en daarom hebben wij dit al voor je gedaan. We zullen straks eerst de voordelen stuk voor stuk behandelen en dit daarna ook doen met de nadelen.

Voordelen
  • Inklapbaar
  • Groot loopvlak
  • Verbinden met mobiel of tablet
  • Tablethouder
  • Automatische hellingshoek
  • Geruisloos
Nadelen
  • Geen hartslaggestuurd programma
  • Vrij zwaar

Voordelen

Zoals we al zeiden, zouden we eerst de voordelen voor je op een rijtje zetten. In het kort zijn de voordelen van VirtuFit TR-200i dat die inklapbaar is, een groot loopvlak heeft, is de verbinden met een telefoon of tablet, een tablet houder heeft en een hellingshoek heeft.

Inklapbaar

Het eerste voordeel is dus die dus inklapbaar is. Dit is ideaal als je maar een beperkte ruimte hebt om de loopband neer te zetten. En zeker als je de ruimte ook nog voor andere dingen wilt gebruiken dan alleen sporten. Je klapt hem gewoon weer in en je kunt de ruimte weer voor andere bezigheden gebruiken. Ideaal voor een thuissituatie dus.

Groot loopvlak

Een ander voordeel is dat je een groot loopvlak hebt om op te lopen. Zo kun je gewoon voluit lopen zoals we net ook al zeiden en hoef jij je geen zorgen te maken over dat je van de loopband afvalt of iets. 

Te verbinden met mobiel of tablet

Ook kun je hem via bluetooth verbinden met je mobiel of tablet. Zo kun je eenvoudig gebruik maken van de app FitShow. Op deze app kun je routes volgen en kun je ook alle trainingsgegevens zien. Zo kun je jouw training prestaties dus ook eenvoudig nog weer inzien als je klaar bent op een later moment.

Tablethouder

Als je graag gebruik maakt van de FitShow app of je wilt graag een serie of film kijken tijdens jouw training, dan kan dat gemakkelijk met de tablet houder. Nu is het een tablethouder maar je kunt er ook prima jouw telefoon in kwijt. Zo kun je dus prima jouw serie kijken tijdens jouw training en heb je niet eens door dat je aan het trainen bent. Is dat even mooi.

Hellingshoek

Wil jij jezelf nog meer uitdagen en is recht hardlopen nog niet zwaar genoeg, dan kun jij jezelf nog meer uitdagen door deze loopband in een hellingshoek neer te zetten. Zo is het dus net of je een heuvel of berg oploopt. Voel jij de verzuring in de benen al komen? Dat is mooi, want dat is allemaal mogelijk met de VirtuFit TR-200i loopband. Hoe lang houd jij het vol?

Geruisloos

Het laatste voordeel dat we je willen meegeven is dat die vrij geruisloos is. Nu hoor jet het natuurlijk wel als je erop loopt en dat de band draait, maar dit gaat vrij soepel en zonder al te veel geluid. Dit is dan ook heel fijn voor als je de loopband thuis gebruikt. Het is niet dat je het gelijk door het hele huis hoort als jij aan het hardlopen bent op jouw TR-200i.

Nadelen

Nu zitten er niet veel nadelen aan deze loopband, maar is het wel goed om deze even kort te behandelen. De nadelen van de VirtuFit TR-200i loopband zijn namelijk dat je er geen hartslaggestuurd programma op hebt zitten en dat die vrij zwaar is. 

Geen hartslaggestuurd programma

Zoals benoemd is het eerste nadeel dat de TR-200i geen hartslaggestuurd programma heeft. Mocht je dit dus graag doen en op deze hele specifieke manier trainen, dan is dit wel een nadeel. Nu zitten er wel andere voorgeprogrammeerde programma’s op, maar zul je dit dus wel moeten meenemen in jouw keuze. 

Vrij zwaar

 Verder is het goed om te benoemen dat de VirtuFit TR-200i wel vrij zwaar is. Het is dan ook geen loopband die je even in je eentje naar boven tilt. Nu is er wel gedacht aan het verplaatsen in de kamer zelf aangezien er transportwieltjes op zitten. Maar naar een andere verdieping is een ander verhaal. Iets dus om rekening mee te houden. 

Handleidingen TR-200i

Belangrijkste specificaties

MerkVirtuFit
TypeTR-200i
ArtikelcodeVFLOTR200i
EAN8719689982454
Garantie3 jaar
Aantal programma’s 36
InklapbaarJa
Afmetingen ingeklapt90 x 78 x 160 cm
HartslagmetingJa, handvatten & borstband 5 kHz
Afmetingen loopvlak141 x 50 cm
Afmetingen loopband198 x 78 x 135 cm
Motor continue vermogen2,5 pk
Motor piek vermogen5,5 pk
Snelheid1-18 km/h
TransportwieltjesJa
Gewicht loopband75 kg
Belastbaar gewicht140 kg

VirtuFit TR-200i loopband kopen / aanbiedingen

8.5Expert Score
Conclusie

Al met al is de VirtuFit TR-200i loopbanden echte topper onder de middenklasse loopbanden. Voor het geld dat je ervoor betaald krijg je serieuze kwaliteit terug en is die ook ideaal voor thuis. Door het gemakkelijk inklapmechanisme is deze loopband mooi op te bergen en kun je jouw kamer weer voor andere dingen gebruiken. De loopband heeft veel programma’s waar je uit kunt kiezen en is ook hoog belastbaar. Je krijgt dus wel echt waar voor je geld. 
Ben jij er al uit? Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, laat het dan vooral weten in een reactie hieronder! We horen graag jouw mening.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo