Beste professionele spinningfiets van

Er zijn veel verschillende spinningfietsen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een spinningfiets met magnetische weerstand, een compact model, een basismodel of juist eentje voor de echte professional. Daarnaast zijn er ook veel fietsen die te koppelen zijn met je smartphone of tablet, waardoor je de Zwift app kunt gebruiken. 

Met de Zwift app kun je meer trainingen doen dan de standaard trainingen die op de fiets aanwezig zijn. Het grote voordeel hierbij is dat geen één training hetzelfde is. je kunt met de app virtueel door de mooiste omgevingen fietsen, samen met andere wielrenners fietsen of wedstrijden houden, en dat allemaal virtueel!

Zou je ook graag een professionele spinningsfiets aan willen schaffen om te werken aan je doelen of om een intensieve training te volgen, maar weet je niet goed welke fiets het beste bij jou past? Wij hebben een handig overzicht voor je samengesteld waarin je de verschillende spinningfietsen kunt bekijken en zo tot de juiste keuze kunt komen.

Beste professionele spinningfietsen in één overzicht – Onze top 4

DKN Technology X-Motion II

Beste koop professionele spinningfiets
1.395,00

Tacx T8000 NEO Bike Fietstrainer

Beste professionele spinbike met routes
2.824,93

VirtuFit Etappe 2.0i Spinbike - Spinningfiets

Beste Semi-professionele spinninfiets
699,00 799,00

Life Fitness Tomahawk Indoor Bike IC7 Spinningfiets

Professioneel model met de meeste opties
1.999,00 2.995,00

Beste koop professionele spinningfiets – DKN Technology X-motion II

Wil je graag een spinningfiets aanschaffen, maar heb je al veel ervaring? Dan is de DKN Technology X-motion II is hierbij een goede keuze. Het is dan ook niet voor niets dat dit onze beste koop is. niet alleen ziet hij er mooi uit, maar hij is daarnaast ook nog comfortabel, veilig en heeft meerdere opties.

Deze fiets is voorzien van een ergonomisch zadel met een flexibele zit die zowel horizontaal als verticaal kan worden aangepast. Op die manier heb jij altijd de beste houding voor het trainen. Het stuur is voorzien van micro-aanpasbare voor- en achter sliders, zodat ook het stuur aan jouw postuur aangepast kan worden. De dual-sided pedalen hebben een groter oppervlak. Hierbij kun je kiezen voor de gewone pedalen met teenclip, of voor de SPD-pedalen. 

Uiteraard is er ook een console aanwezig waarop alle belangrijke gegevens afgelezen kunnen worden. Denk hierbij aan je afstand, tijd, hartslag en het aantal verbrande calorieën. Daarnaast kun je via dit console ook je trainingsprogramma selecteren. Er zijn 32 weerstandniveaus en 20 tijdssegmenten aanwezig. De spinningfiets maakt daarnaast gebruik van Smart Technology, waarmee je een echt oefenprogramma kunt maken gebaseerd op Watt gecontroleerde begeleiding. Hierbij vul je je geslacht, leeftijd en gewicht in, en de Watt controle bepaalt vervolgens de weerstand voor je.

De fiets beschikt over Bluetooth en is te koppelen met je smartphone. Ook is hij geschikt voor het gebruikt van trainingsapps zoals Zwift, BitGym en Kinomap. Een hartslagmeting is ook mogelijk, evenals het gebruik van een borstband. 

De afmetingen van de spinningfiets zijn 115 x 56 x 90 centimeter en hij weegt 64 kilogram. De maximale gebruikerslengte is 210 centimeter en het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram.

DKN Technology X-Motion II

1.395,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 28 december 2023 04:48

Beste koop professionele spinningfiets

Specificaties

– Programma’s: 12
– Watt programmatie: 10 – 500 Watt
– ‘My Zone’ hartslag programmatie: Ja
– Trainingsniveau’s: Wrijvingsloze wattgestuurde sturing
– Stuurpositie instelbaar: Ja
– Instelbaar zadelpositie: Ja
– Magnetisch remsysteem: Ja
– Gebruikersprofiel: Ja
– Gebruikers geheugen: 4
– Oefentijd: Ja
– Oefensnelheid: Ja
– Afstand: Ja
– Tpm: Ja
– Calorieën: Ja
– Maximale belasting: 150 kg
– Vliegwiel set: 23 kg
– Afmetingen (LxBxH): 1150 x 560 x 900 mm
– Gewicht: 64 kg
– Certificatie: CE/EN 957 Class H
– Noodstop: Ja
– Transport wieltjes: Ja
– Aandrijving: Poly V-Belt
– Draadloze Hartslagmeting: Borstzender in optie
– BitGym: Ja
– Kinomap: Ja
– Zwift: Ja
– Blue Tooth 4.0 Compatibel: Ja
8Expert Score
Conclusie

De DKN Technology X-motion II is een mooie, professionele spinningfiets die geschikt is voor iedereen met ervaring. Het zadel en het stuur zijn te verstellen, daarnaast beschikt de fiets over dual-sided pedalen. Hierbij kun je kiezen uit twee verschillende pedalen. Ook is hij voorzien van Smart Technology, is hij te koppelen met je smartphone en kunnen er verschillende trainingsapps gebruikt worden om nog meer uit je training te halen.

Voordelen
 • Voorzien van dual-sided pedalen
 • Smart Technology 
 • Te koppelen met je smartphone en verschillende app
Nadelen
 • Niet geschikt voor beginners
 • Geen bidonhouder aanwezig

Beste professionele spinbike met routes – Tacx T8000 Neo bike 

De professionele spinbike met routes is wat ons betreft de Tacx T8000 NEO Bike Fietstrainer. Deze Tacx smartbike is perfect voor indoortraining, want hij heeft alles in huis en is daarmee een complete fiets. Hij stelt je in staat te schakelen zoals je dat bij een racefiets zou doen en heeft een goede racefiets-houding, maar is wel een stuk slimmer dankzij zijn functies.

Wat deze smartbike onder andere zo fijn maakt, is dat hij weinig geluid produceert. Je hebt zelf dus geen last van lawaai, maar mensen in je omgeving ook niet. Daarnaast zorgt hij voor directe controle tijdens de training dankzij de verschillende trainingsapps. Het doel van deze fiets is dan ook om de ervaring van het indoorfietsen gelijk te maken aan het buiten fietsen, alleen dan met meer comfort en mogelijkheden.

De fiets is voorzien van 2 waaiers aan de zijkanten van de fiets. De snelheid hiervan wordt bepaald door jouw eigen snelheid en hartslag. Wil je dit echter niet, dan kun je dit ook zelf afstellen. Ook zijn er versnellingen aanwezig waarmee je kunt schakelen net zoals je dat bij een racefiets zou doen. Verder is er een tablethouder aanwezig, 2 USB-poorten en een displayunit. Hierop kun je je hartslag, snelheid, versnelling en hellingsgraad zien. Er zitten standaard handvaten op die vervangen kunnen worden wanneer je dit fijn vindt, en hierachter zitten de versnellingen en remmen. 

De afmetingen van de smartbike zijn 139 x 75 x 80 centimeter en hij weegt 58 kilogram.

Tacx T8000 NEO Bike Fietstrainer

2.824,93
Laatste update was op: 28 december 2023 04:48

Beste professionele spinbike met routes

Specificaties

– Merk: Tacx
– Producttype: Fietstrainers
– Type fietstrainer: Smart Bike
– Fietstrainer rem: Elektrorem
– Bediening: Door software
– Te koppelen via: ANT+, Bluetooth
– Netspanning nodig: Nee
– Stijgingspercentage: 25%
– Dalingspercentage: 5%
– Geschikt voor steekas: Nee
– Maximale Vermogen: 2200 Watt
– Maximale afwijking: < 1%
– Te gebruiken met Zwift: Geschikt voor Zwift
– Afmetingen doos: 120 x 80 x 30 (LxHxB)
– Gewicht: 50 kg
– Magneten: 32 Neodymium magneten
– Functionaliteit: Power indicator (Wattage)
– Multicolour led, spot op vloer: Connectie indicator (ANT/BT)
– Firmware upgradable: Ja
– Max. draaimoment: 85 Nm
– Max. remkracht: 250 N
– Besturing door: Smartphone, tablet, ANT+ FE-C fietscomputers en stand-alone Koppeling met – computer via ANT+ antenne
– Snelheid, cadans en vermogen
– Nauwkeurigheid: <1%
9Expert Score
Conclusie

De Tacx T8000 NEO Bike Fietstrainer is een mooie, complete smartbike waarmee je al je trainingen moeiteloos uit kunt voeren. Hij fietst als een racefiets en je hebt dan ook de juiste houding als je hierop zit. Ook kun je schakelen en remmen zoals je dat bij een racefiets zou doen. De grote voordelen zijn natuurlijk de mogelijkheid van het gebruik van trainingsapps en het display.

Voordelen
 • Complete smartbike 
 • Racefiets-houding
 • Schakelen als bij een racefiets
 • Meerdere apps mogelijk
Nadelen
 • De fiets zelf is met 58 kilogram redelijk zwaar

Beste Semi-professionele spinningfiets – VirtuFit Etappe 2.0i

Ben je op zoek naar de beste semi-professionele spinningfiets voor thuis? Dan is het zeker de moeite waard om de VirtuFit Etappe 2.0i eens goed te bekijken. Deze spinningfiets ziet er met zijn diepzwarte kleur en strakke lijnen erg modern uit, maar heeft daarnaast ook een aantal fijne voordelen. 

De spinningfiets is voorzien van een luxe zadel dat zowel horizontaal als verticaal te verstellen is. ook het stuur is in hoogte aan te passen. Op deze manier kun je altijd in de juiste houding gaan sporten. Daarnaast is er een 3-delige crank aanwezig voor een soepele training, evenals een vliegwiel van 22 kilogram en toe-clip pedalen. Dankzij het zware vliegwiel is de fiets erg stabiel, en is het voor jou mogelijk te trainen met een hoge weerstand. Er zijn 24 weerstandniveaus beschikbaar, dus voor iedereen is er een weerstand te vinden die bij hem past. 

Bovenstaande is niet het enige dat de fiets comfortabel maakt, want het multi grip stuur denkt hier ook zeker aan. Het stuur is voorzien van een luxe en comfortabele coating en heeft foam elbow pads die verstelbaar zijn. Op deze manier kun je dus altijd een comfortabele houding aannemen, of je nou een rustige training uit wilt voeren of wilt sprinten. 

Uiteraard is er ook een console aanwezig, deze is voorzien van Led-verlichting. Hierop kun je al je gegevens eenvoudig aflezen, denk hierbij aan je afstand, snelheid en gereden tijd. Ook kun je via dit scherm naar de 13 trainingsprogramma’s navigeren. Het hartslag programma werkt enkel in combinatie met de handsensoren in het stuur, of met de hartslagband. 

De spinningfiets is naast alle bovenstaande opties ook nog makkelijk te koppelen met verschillende trainingsapps zoals Zwift, Kinomap en Fitshow. Dit zorgt voor een leukere training waarbij je jezelf telkens weer uit kunt blijven dagen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk in een groep te fietsen of mee te doen met een virtuele wedstrijd. Naast al deze fijne opties beschikt de spinningfiets ook over transportwielen, een tablethouder en een bidonhouder. 

De afmetingen van de spinningfiets zijn 131,5 x 51,5 x 115 centimeter en hij weegt 40,9 kilogram. De maximale gebruikerslengte is 200 centimeter en het maximaal belastbare gewicht is 140 kilogram.

VirtuFit Etappe 2.0i Spinbike - Spinningfiets

699,00 799,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 28 december 2023 04:49

Beste Semi-professionele spinninfiets

Specificaties

– Afmetingen (LxBxH): 131,5 x 51,5 x 115 cm
– Belastbaar gewicht: 140 kg
– Max. Gebruikerslengte: 200 cm
– Garantie thuisgebruik: 3 jaar
– Positie vliegwiel: Achter
– Gebruik: Thuis
– Roterende massa: 22 kg
– Type pedalen: Toe-clips
– Doortrapper/vrijloop: Vrijloop
– Gewicht fitnesstoestel: 40,9 kg
– Service aan huis: 3 jaar
– Stroomvoorziening: Netstroom
– Remsysteem: Magnetisch
– Noodstop: Nee
– Aansturing Computergestuurd: Ja
– Kleur: Zwart
– Materialen: Metaal, kunststof
– Afmetingen verpakking (LxBxH): 112 x 27 x 93 cm
– Gewicht met verpakking 47 kg
– Aandrijfsysteem: V-snaar
– Apps: Zwift, Fitshow
– Tablethouder: Ja
– Compatibel met smartphone: Ja
– Connectivity: Bluetooth
– Ingebouwde speakers: Nee
– Handleiding: Nederlands, Engels
– Aantal programma’s: 13
– Aantal user programma’s: 4
– Aantal weerstandsniveaus: 24
– Kantelbaar scherm: Nee
– USB Poort: Nee
– Aantal Heart Rate Controlled programma’s: 1
– Soort display: LED
– Verlicht display: Ja
– Kleuren display: Nee
– AUX aansluiting: Nee
– Monitor: Weergave Afstand, calorieën, hartslag, RPM, snelheid, tijd en wattage
– Borstband bijgeleverd: Nee
– Borstband mogelijkheid: Ja, 5 kHz
– Waterpas afstelbaar: Ja
– Hartslag meting: Ja, borstband
– Verstelbare zitting: Ja
– Transportwieltjes: Ja
– Bidonhouder: Ja
– Verstelbaar stuur: Ja
– Extra’s: Verstelbare elbow pads
8Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Etappe 2.0i is een erg mooi spinningfiets. Met zijn strakke lijnen en diepzwarte kleur komt hij in vrijwel elke ruimte tot zijn recht. Het grote voordeel hierbij is dat het luxe zadel en het stuur beide aan te passen zijn zodat je altijd in de juiste houding traint. Daarnaast is hij te koppelen met verschillende trainingsapps, zodat jij jezelf telkens weer uit kunt blijven dagen.

Voordelen
 • Luxe zadel en stuur zijn verstelbaar 
 • Te koppelen met verschillende apps 
 • Voorzien van zwaar vliegwiel voor trainen met hoge weerstand
Nadelen
 • Heeft geen noodstop 
 • Geen USB-poort aanwezig

Professioneel model met de meeste opties – Life Fitness Tomahawk Indoor Bike IC7

Zou je graag een professionele spinningfiets aan willen schaffen, maar is het daarbij wel belangrijk dat deze de meeste opties heeft? Dan is de Life Fitness Tomahawk Indoor Bike IC7 misschien wel echt iets voor jou. Niet alleen heeft deze spinningfiets een mooi, modern ontwerp; hij is ook voorzien van een aantal topfuncties. 

Om te beginnen is hij voorzien van een helder kleurenconsole. Deze wordt zelf aangedreven en is volledig geïntegreerd. Hierop is het Coach by Color programma geïnstalleerd, dat jouw trainingsintensiteit volledig bijhoudt. Ook heeft hij een betrouwbare vermogensmeter. De wattrate heeft namelijk een meetmarge van ongeveer 1 procent. 

De wijzerplaat is tot 300 graden gelimiteerd en is voorzien van een kliksysteem van 100 stappen. Deze worden in levels weergegeven op het console. Het bereik hiervan is haalbaar met slechts één twist van de pols. Ook erg fijn is dat de fiets is voorzien van Bluetooth, waardoor hij te koppelen is met Zwift. Dit is een online platform waar wielrenners vanuit de hele wereld aanwezig zijn. Je kunt je eigen routen rijden ergens op de wereld, maar bijvoorbeeld ook elkaar uitdagen. Dit zorgt ervoor dat het trainen net iets leuker wordt. 

De afmetingen van de spinningfiets zijn 132 x 52 x 120 centimeter en hij weegt 54 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram. 

Life Fitness Tomahawk Indoor Bike IC7 Spinningfiets

1.999,00 2.995,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 28 december 2023 04:49

Professioneel model met de meeste opties

Specificaties

– Afmetingen (LxBxH): 132 x 52 x 120 cm
– Gewicht: 54 kg
– Belastbaar gewicht: 150 kg
– Max. gebruikerslengte: 215 cm
– Kleuren: Zwart
– Materialen: Kunststof, Metaal
– Positie vliegwiel: Achter
– Type pedalen: Toe-clips
– Zitting verstelbaar: Ja
– Doortrapper/vrijloop: Doortrapper
– Verstelbaar stuur: Ja
– Noodstop: Ja
– Transportwieltjes: Ja
– Waterpas afstelbaar: Ja
– Hartslagmeting: Ja, handsensoren en borstband
– Borstband bijgeleverd: Nee
– Type display: TFT
– Kleuren display: Ja
– Verlicht display: Ja
– Connectiviteit: Bluetooth
– Apps: Zwift
– Bidonhouder: Ja
– Gebruik: Thuisgebruik, Professioneel, Semi-professioneel
– Garantie thuisgebruik: 2 jaar
– Garantie semi-professioneel gebruik: 1 jaar
– Garantie professioneel gebruik: 1 jaar
8.5Expert Score
Conclusie

De Life Fitness Tomahawk Indoor Bike IC7 is een mooie spinningfiets met een aantal fijne opties. Niet alleen is hij voorzien van een kliksysteem en een betrouwbare vermogensmeter, maar hij is daarnaast ook nog te koppelen met de Zwift app. Hierdoor kun je routes rijden van over de hele wereld, of andere uitdagen tijdens een training. Dit zorgt ervoor dat geen enkele training hetzelfde is. 

Voordelen
 • Mooi ontwerp
 • Te koppelen met Zwift
 • Ook voor lange mensen geschikt
 • Verstelbaar stuur en zadel 
 • Hartslagsensoren aanwezig
Nadelen
 • Geen borstband meegeleverd 
 • Geen vrijloop aanwezig

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste professionele spinningfiets 

Je hebt nu een aantal verschillende spinningfietsen kunnen bekijken, en het kan goed zijn dat je inmiddels weet welke fiets je aan wilt schaffen. Echter kan het ook zo zijn dat je nog steeds geen idee hebt, en graag wat meer informatie zou willen. Daarom hebben wij deze koopgids voor je samengesteld, zodat het je daarna misschien wat duidelijker is en jij je spinbike aan kunt schaffen. 

Verstelbare onderdelen

Bij vrijwel de meeste spinningfietsen zijn zowel het stuur als het zadel verstelbaar. Dit is ideaal want zo kun je de fiets instellen op de perfecte hoogte, zodat je altijd comfortabel zit tijdens het trainen. Wanneer dit niet mogelijk is gaat het vaak om een beginnersfiets. 

Maximaal belastbare gewicht 

Het maximaal belastbare gewicht verschilt erg per model, maar vaak is dit tussen de 130 en 150 kilogram. Heb je overgewicht en wil je daarom gaan trainen? Let er dan goed op wat het maximale gewicht is. Zo voorkom je dat je een fiets aanschaft waar je vervolgens helemaal niks mee kunt. 

Programma’s en weerstandniveaus

Je zou denken dat er op elke fiets programma’s en weerstandniveaus te vinden zijn, maar dit is niet zo. Weerstandniveaus vrijwel altijd wel, maar programma’s zijn er ook regelmatig niet. Uiteraard is het wel zo dat alle bovenstaande fietsen te koppelen zijn met je smartphone of tablet, waardoor je gebruik kunt maken van de Zwift app. Hier heb je keuze uit ontzettend veel trainingen, kun je in groepen trainen en is het zelfs mogelijk wedstrijden te rijden. 

Hartslagmeting 

Het meten en bijhouden van je hartslag is erg fijn tijdens de training, maar niet elke spinningfiets beschikt over deze mogelijkheid. Wanneer dit wel mogelijk is, kan dit in sommige gevallen door middel van de handsensoren in de hendels. Bij andere fietsen is het mogelijk je hartslag te meten met een borstband, welke vaak niet wordt meegeleverd. Deze zou je dus zelf aan moeten schaffen.

Display 

Een display op je spinbike is noodzakelijk, want je wilt bepaalde gegevens tijdens je training in kunnen zien. Denk hierbij aan je hartslag, maar ook de gereden tijd, de snelheid en de afstand. Daarnaast is het vaak ook mogelijk het aantal verbrande calorieën in te zien. 

Extra functies 

Sommige fietsen beschikken over extra functies. Hierbij kan gedacht worden aan een bidon- of tablethouder, Bluetooth en compatibiliteit met je smartphone. Daarnaast hebben een aantal, vaak duurdere, fietsen ook een AUX-aansluiting en ingebouwde speakers. 

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo